Az veszi át az Xbox-részleget, aki el akarta adni

  • Írta: fojesz
  • 2014. február 25.
  • Biznisz
Link másolása
A Nokia néhai vezérigazgatója, Stephen Elop vezeti majd a Microsoftnál az Xbox-üzletágat is magába foglaló részleget. Érdekesség, hogy róla pletykálták azt, hogy eladná a cég konzolbizniszét.

Úgy néz ki, Stephen Elop veszi majd át a Microsoft Devices and Studios részlegének vezetését: a cégen belül ez a divízió felel az Xboxért, a Surface-ért, illetve minden játékkal és szórakoztatóiparral kapcsolatos termékért.


A váltást onnan tudtuk meg, hogy a TechCrunch kiszivárogtatta a jelenlegi vezér, Julie Larson-Green búcsúzó memóját: Larson-Green Don Mattricktől vette át a kormányrudat tavaly nyáron, mikor az úriember a Zyngához igazolt, hogy ott beleüljön a vezérigazgatói székbe. Bár Larson-Green regnálása rövid ideig tartott, annál tartalmasabb volt: az ő pályafutása alatt rajtolt el az Xbox One, a Surface 2, több jelentős first-party Xbox-játék, illetve az új Xbox Music és Xbox Video szolgáltatás is. Most az Applications and Services Groupnál kap munkát.

Elopról annyit kell tudni, hogy ő volt a Nokia vezérigazgatója, és azután tér vissza a Microsofthoz, hogy a cég felvásárolta a finnek telefongyártó részlegét. Elopot annak idején esélyesnek tartották a Microsoft vezérigazgatói székére, érdekesség, hogy ekkor röppent fel az a pletyka is, hogy hatalomra kerülése esetén eladná az Xbox-részleget.

18.
18.
zola2000
*klisékkel, pár év PSezés után megszokottak lesznek.
15.
15.
MikelGun82
Úgy gondoltam, hogy majd idővel veszek egy One-t is, mivel a 360-at imádtam, de ilyen bukott cégek embereit alkalmazva, inkább hanyagolom a dolgot, a lejtőn nincs megállas... sajnos...
9.
9.
kopic
Remenykedjunk benne, hogy jol fogja a munkajat vegezni.:S

#6: Egyetertek veled TheFlash.:(
3.
3.
Ghost26Dave
Csak azt tegye meg :D
1.
1.
guitarlord
...és itt összeér a történet az "Amazon Márciusban kidobja a Saját konzolját" pletykával...?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...