Változott a Steam Early Access szabályzata

  • Írta: zoenn
  • 2014. november 21.
  • Hír
Link másolása
A Valve eredetileg arra tervezte a Steam Early Accesst, hogy a közösség már a fejlesztés szakaszában bizalmat szavazhasson az adott címnek, miután kicsengette annak árát. A visszaélések miatt változások léptek életbe.

Pár napja közöltünk egy kimutatást, melyben az áll, hogy az Early Access-alkotások csupán 25 százalékából lett eddig teljes játék. Az eredmény roppant aggasztó, ezért a Valve is lépett, bemutatta a szolgáltatással kapcsolatos új irányelveket, melyek a termékek kihirdetésére vonatkoznak.

Sokan hiába várnak arra, hogy egyszer végleges és hibamentes alkotást kapnak a pénzükért, mert vagy elfogy a pénz idő előtt, vagy megjelenik ugyan a produktum, de a játékosok nem azt kapják, mint vártak. Ennek vége!

Dióhéjban a változásokról: a fejlesztési folyamatról nem tehetnek specifikus ígéreteket a fejlesztők, hiszen bármi közbejöhet a munkálatok során. Ha a stúdiónak biztosan nincs elég pénze a projekt befejezésére, nem indíthatják el játékukat az Early Access-programban. Magyarán csak akkor jelenhet meg a korai hozzáférésű cím, ha némi tőkét fel tudnak mutatni. A csapatoknak ezen kívül pontosan azt kell virítaniuk a kész játékban, amiről korábban is beszéltek.

Játszható verzió nélkül nem lehet Early Access-címet indítani. Ha egy adott produktum aktív fejlesztése már befejeződött, azaz ha kész játékról beszélünk, szintén nem jelenhet meg korai hozzáférésű alkotásként, hiszen "a játékosok nem bétatesztelők".

Kisebb kockázat, biztosabb végeredmény - ez kell a játékosoknak!

36.
36.
mestermagyar
Amúgy belegondolva, nem értem már mit veszekszünk. XD A legjobb megoldás az lenne, ha a készítő határozná meg ezt az időt. Pont.

(Amúgy ha már torrent, én álszenteskednék, ha azt mondanám, hogy néha torrentezek. Én tulajdonképpen jópár kivétellel, de torrenten élek. :P Volt vagy 3 játék, amit torrent után meg is vettem, vagy a folytatást. A multi meg... Legyen elég, hogy sok játékot lehet multiba is törten tolni, sokuk egy komplett tört-gamer közösség.)
32.
32.
mestermagyar
#31: Igen, az jó egy kész játéknál, ahol abjátékélmény többnyire stabil...
31.
31.
randall13
#29: Te hiszed azt, hogy neked márpedig jogod van ingyen 3-4 napot játszani egy játékkal, mielőtt megvedd. Csak azt nem értem mire fel. 1 óra bőven elég arra, hogy megtudd hogyan fut a gépeden a játék, és milyen a minősége és állapota. El nem hiszem hogy ha te DayZ-re fellépsz, akkor 3 napra van szükséged ahhoz hogy rájöjj, tele van buggal. Ennek nem az lenne a lényege, hogy te élvezd a játékot, arra ott lesz a teljes/béta verzió, ha megveszed. Hanem hogy kapj egy tájékozódási pontot, hogy mégis mire számíthatsz a pénzedért. De ez 10 éve a demo-s korszakban is így volt, nem is tudom minek magyarázom.
25.
25.
godach
#23: Hol viszed te végig 3 nap alatt? Vagy valami PC arcú vagy aki mindig a gépet bújja és csak a "tutit" jár ide megmondani. PL egy CoD-nál elég egy óra, vagy ahogy anno az MW1 esetében egy Demo pálya. De pl egy Morrowind, Gothic vagy Dragon Age, ahol az elején egy órát csak pofáznak, az neked elég? Vagy ahogy mestermagyar említette, egy survival játéknál elég?
Adnak itt lehetőséget, csak azok akik bíznak a játékaikban.
Szerinted az Unity-nak miért nincs demo-ja vagy a hasonló "sikerjátékoknak"?
24.
24.
mestermagyar
#23: Szerinted mi a szarért írtam survival játékot,m? Aki szereti, az valszeg nem 3 napot akar tolni, aki meg nem, annak elég ennyi.
23.
23.
randall13
#22: De érts már meg, ennek nem az a lényege, hogy te ingyen végigvidd a játékot...
18.
18.
godach
Nem tudom. Nem jó ez sehogy sem. Elvileg az Early Access arra lenne, hogy ha nincs pénze befejezni a projectet egy csapatnak, akkor már támogathasd őket a "kezdetektől". Így megint a kicsik fognak szívni.
1-2 órás játékidő, nagyon sok játéknál kevés és nagyon sok játéknál pedig sok.
Vannak olyan programok, amiknél több órát kellett rászánnom hogy egyáltalán eljussak az élvezhető szintre. Viszont ténylegesen vannak nagyon rövid cuccok is.
Én szívem szerint törölném ezt az egész baromságot, és kezdetektől fogva nem támogatom az egészet. Sajnos, ha megfelelően és lelkiismeretesen használnák, akkor természetesen lenne potenciál ebben, de az ember már csak ilyen. Kizsigerel amit csak tud és az Early Access sem más, mint rengeteg csaló és idióta felhasználói felülete.
Nem kifejezetten azokat minősítem, akik vesznek ea játékokat hisz biztos van köztük is jó hiszemű, támogató szándékú ember.
Addig viszont míg a nagy kiadóktól félkész, bugos szarokat is képesek a gamerek nem csak hogy megvenni, de még elő is rendelni és eacces játékokra is pénzt költeni, addig ne is reméljen senki sem változást.
17.
17.
Extol
Ennek ideje volt már, az hogy kihasználják a jóhiszemű játékosokat gyomorforgató
15.
15.
randall13
#13: De legalább meggyőződhetsz a minőségről és a játék állapotáról.
13.
13.
mestermagyar
#11: 2 óra alatt dayz-ben és rustban kb csak negatív élményt szerzel. :D
9.
9.
Chrysh
#8: Na mondjuk, az első kommentelő kapcsán, hogy a már early accessben levő projekteket mennyire érinti, a DayZ-t külön felülvizsgálnám, hogy van-e ott vmi haladás, egyáltalán kész lesz az a játék vmikor?????
3.
3.
mestermagyar
Köszönöm!! Remélem ez azt jelenti, hogy mostantól nem kell hezitálnom a revieweket olvasva, átverést keresve.

De rohadt poénos lenne megszivatni azokat, akik ezt eddig kihasználták. :D A starforge, és a towns kiérdemelnék.
1.
1.
randall13
Arról nem tudni, hogy ez a jelenlegi projekteket mennyire érinti?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...