A Sony többé már nem FIFA-szponzor

  • Írta: zoenn
  • 2014. december 1.
  • Hír
A Sony felmondta a tízéves szponzori szerződését a FIFA-val - a rossznyelvek szerint a a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség korrupciós botránya miatt. A mérkőzéseken nem lesz több PlayStation-reklám a pályák szélén. Kár.

A Sony nem újítja meg a FIFA-val kötött tízéves szponzori szerződését, mondván a megnövekedett reklámköltségeket nem kívánja bevállalni. Sokan a testületet ért korrupciós botránynak tulajdonítják a partnerség megszüntetését. A vádak szerint a 2018-as orosz és a 2022-es katari világbajnokság kapcsán a FIFA döntéshozói minden jel szerint kenőpénzt fogadtak el a helyi tisztviselőktől.

A hónap elején kiadott belső vizsgálatot többen azzal támadták, hogy "hiányos és téves", illetve sokkal problematikusabbnak tartják azt a tényt, hogy Katar gyakorlatilag rabszolgamunkával épített stadionokat, míg a munkálatok során több mint 4 ezer ember vesztette életét.

Ilyen botrányok mellett érhető, hogy a Sony kifarolt a FIFA mellől, holott az előző két labdarúgó vébén rendre feltűnt a PlayStation márkanév a pályák szélén. A Nikkei becslései alapján az konzolgyártó egy 277 millió dollár értékű üzletet rúgott fel, utódja a Samsung lehet.

A FIFA kizárólagos licencével 1993 óta az Electronic Arts rendelkezik - kíváncsiak vagyunk, hogy más partnerek miként reagálnak a korrupciós lufi dagadására.

12.
12.
GAMEROD
A vak is látja hogy az egész focivilág egy színjáték. Már régen megmondtam a frankót hogy amit tévében is közvetítenek az mind színjáték.
11.
11.
n_ben007
Nem is a Samsung lenne, ha nem nyalna mindenkinek... Undorító egy cég a termékeivel együtt...
10.
10.
KeXxX
#2: Pedig ott is hány ember halt meg stadionépítés közben, és sok botrány is volt ezek miatt, meg hogy a tiltakozások miatt nem lesz kész időre az összes stadion.. erre meg kész lett minden. A brazilokat gyakorlatilag Kolumbián kívül gyakorlatilag bármelyik csapat kiverte volna a legjobb 16 közül, végül a Németek gázoltak át rajtuk :DDDD 7-1 xD 7 még gyerekből is sok, nemhogy gólból.
9.
9.
toriell
7.
7.
randall13
6.
6.
Hunszi
#4: Ettol fuggetlen lesz, nem kell aggodni...mert a sonynak semmi koze a FIFAhoz, mivel a licenszet az EA fizeti es intezi, akkor kellene aggodni ilyesmik miatt, ha az EA "rugta" volna ossze a port a FIFA-val
5.
5.
Hunszi
#1: Persze, hogy nem...ez egyertelmu, ez kulonosebben nem fogja befolyasolni a FIFA mint jatek sorsat, ennek a hirnek sok koze nincs konkretan a jatekokhoz, attol, mert a sony nem sponzora tobbe a FIFAnak meg nem fogja azt jelenteni h PSre nem lesz tobbet FIFA vagy az EA is eldobja a cimet
4.
4.
lacinho01
most akkor ez mit jelent? jövőre nem lesz fifa 16 ps re?
2.
2.
Szelenas
Meg hogy a brazilokat elcsalták az elődöntőig.
1.
1.
manziel
Az EA biztos nem fogja lepattintani a Fifát.Senki sem vágná le az aranytojást tojó tyúkot.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...