Frissítve: Komoly bug maradt az MGS 5-ben

  • Írta: fojesz
  • 2015. szeptember 14.
  • Hír
Link másolása
Bármelyik platformon is játssz az új Metal Gear Soliddal, erre érdemes odafigyelned: olyan hiba maradt a játékban, ami akár tönkre is teheti a mentéseidet, és az ugye sosem kellemes.

A Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain mellett csak úgy repülnek az órák, és valószínűleg vagytok egy páran, akik a megjelenés óta megállás nélkül teljesítitek a küldetéseket a Diamond Dogs kötelékében.

A mentéseket elbukni sosem jó dolog, és ennyi játékidő után főleg, pedig a Konami jelentése szerint az új Metal Gear Solidban nagyon is fenn áll ennek a veszélye. A kiadó szerint - játsszál bármelyik platformon - lehetőleg ne vidd magaddal Quietet a huszonkilencedik és a negyvenkettedik küldetésre, a tudomásuk szerint ugyanis ez aktiválja a végzetes hibát.

Persze nem minden esetben, így lehet, hogy te megúsztad a dolgot, a készítők ugyanakkor azt javasolják, hogy újrajátszáskor már figyelj oda: attól, hogy első alkalommal nem, másodjára, harmadjára simán előjöhet a bug. A Konami egyébként dolgozik a javításon, jelentik, ha készen vannak.

A Metal Gear Solid 5 szeptember 1-jén jelent meg, és amúgy sem volt problémamentes a rajtja, a játék ugyanis napokig szerverproblémákkal küzdött, ami lehetetlenné tette az online funkciók kihasználását.

Update! A Konami helyzetjelentése szerint magunkkal vihetjük Quietet is, de ahhoz, hogy elkerüljük a rettegett bugot, a Butterfly emblémát kell használnunk a küldetés során, a Quiettel való kapcsolatunk szintje pedig nem lehet maximumon. A javításra még mindig várunk. 

Update #2! Jó hír, PS4-en és PC-n már kijavították a bugot.

22.
22.
Yanez
#19: Hol dôlt el, póniországban? Az év játékát nem úgy választják ki, hogy neked jobban tetszik. :D Akkor legyen az MGS, mert nekem az jön be jobban! Szóval lehet az még a The Witcher 3, de ugyanúgy az MGSV vagy Fallout 4 is.
21.
21.
Macifasz
#20: Kimaradt a 3-as. :-) (frányaszerkesztésgomb)
20.
20.
Macifasz
#18: Nálad lehet. Nálam a Witcher -at eddig még semmi nem múlta felül. A Fallout szériának meg nem vagyok a rajongója, így az nekem valszeg kimarad.
19.
19.
Gykrizsi
#18: Már eldőlt, Witcher 3
18.
18.
Pain
Bug ide vagy oda, szvsz az idei év játéka cím az MGS V és a Fallout 4 között fog eldőlni.
17.
17.
dzsiádzsó
Sose felejtem el Test Drive 3x veszett el a mentésem, pedig nem kevés km volt a játékba, 3. alkalommal aztán csalással módosítottam a save file-t, miután a support a sajnálatán kívül nem sokat tett az ügy érdekében...
Mondjuk a Dead Risingba meg imádtam, hogy nem volt mentés, ott bizony megadta a túlélő hangulatot, belegondolva, ha menthettem volna bármikor, klasszisokkal gyatrább feelingje lett volna. Persze nincs rosszabb, mikor elveszted a mentésed, de manapság tényleg elég hülyének kell lenni ahhoz, hogy megtörténjen, vagy ne legyen tartalék valahol cloudba, driveba, akárhol...
16.
16.
Lackooo84
Gyerekek ne b*sszatok fel, hogy nincs egy pendriveotok.
15.
15.
ADMlN
#14: Nem volt 360-am, de a One-on nem kell hozzá gold. A mentésekből pedig a gépen is tart egy verziót (offline), így akkor is használhatod őket ha nincs net. Majd ha újra csatlakozol, akkor szinkronizálja a változásokat.
14.
14.
Csoki80
#10: 360-on nekem még kérte a felhőhöz a goldot (mondjuk eszembe nem jutna, régen használtam és amikor pár napra eltűnt a net ott szívtam...)
12.
12.
Inferno
Sziasztok ha érdekel vkit én tolok a játékról végigjátszást a csatornámon :D
https://www.youtube.com/channel/UCAFVXm8yoNdL2z7xez82arw
10.
10.
ADMlN
#5: A konzol nem ellenőrzi a mentések, szóval ha korrumpál a mentésed, akkor azt is simán feltölti a felhőbe.

#6: PS4-en Plus előfizetés kell a felhőbe mentéshez? Ez szomorú. Azt hittem ezt magától csinálja a konzol. A Steam meg az XO legalábbis alapból és ingyen feltölti a felhőbe a mentések.
8.
8.
Yanez
#6: Ez igaz!
#7: Ezt jó tudni, köszi!
6.
6.
EBR2000
#5: Amivel nekem (és elvileg még sokaknak) nem jó a psn, (és nincs is mindenkinek ps plussa...) igen is lehet bekakilni, főleg hogy tegnap majdnem el kezdtem az említett küldetések egyikét Quite-tel... :D

Amúgy a játék fantasztikus! 1 hét alatt 35 órát beleöltem és a sztori csak most indul be! :D
(Persze a főszálat elég lassan viszem, ehhez képest)
5.
5.
Yanez
Mivel PS-en automatikusan tölti fel a felhőbe a mentéseket, ezért gondolom nem kell annyira bekakilni.
3.
3.
PS4jacksony
Itt is a nők csinálják a kellemetlenséget :)
2.
2.
tamass.szabo92
Tényleg komoly bug, de sajnos van olyan, amikor nehéz egy bizonyos hibát kiszűrni egy játékban, mert hiába tesztelik, nem találnak rá, nem jön elő. Remélem minél hamarabb orvosolják a dolgot.
1.
1.
sinister
Tudtam, hogy még lesznek gondok a csajjal! A szeme sem áll jól...! :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...