Kimarad az egyik főszereplő az új Alien-filmből

  • Írta: fojesz
  • 2016. február 2.
  • Cooltúra
Link másolása
Eddig kérdéses volt a sorsa, de mostanra biztossá vált, hogy kimarad a Prometheus egyik túlélője a folytatásnak szánt Alien: Covenantból. Ezt maga Ridley Scott erősítette meg.

A következő hír spoileres lehet, ha még nem láttad a Prometheust!

Még november közepén tették közzé az Alien: Covenant hivatalos szinopszisát, ebben azonban furcsa mód csak Michael Fassbender karakterét, Davidet emlegették, a Prometheus másik túlélőjét, Elizabeth Shawt (Noomi Rapace) nem. Mint kiderült, nem véletlenül.

A film rendezője, Ridley Scott a Daily Mailnek adott interjúban erősítette meg, hogy bár még mindig zajlik az új Alien szereplőválogatása, Noomi Rapace egész biztosan kimarad majd a történetből. Hogy ennek mi az oka, az nem derült ki.

A mozi körül amúgy is sok a kavarás, és ez is egy újabb bizonyíték arra, hogy a 2017. október 6-án bemutatkozó alkotás nem kapcsolódik majd annyira szorosan a Prometheushoz. Erre utalt az is, hogy a film végül Alien: Covenant néven fog futni, és hogy a rendező egy új előzménytrilógiában gondolkodik immár.

29.
29.
Ooorky
Nekem sokkal jobban tetszett az AvP (könyvek) szerinti sztori, ahol a Predator talált rá az Alien-re egy bolygón ahol kb. dögevő hangyák voltak (dögevő lények sajátossága, hogy gerinc/agy/csontvelőre specializálódnak mivel azt hagyják hátra a húsevők), a savas vért is védekező mechanizmusnak tudták be. Aztán szétszórták őket különféle bolygókra és időnként visszatértek vadászni rájuk. Végül az egyik ilyen vadászbolygón talált rájuk az első Alien film űrlénye.

Mellesleg csak a kis alien-ek függenek a gazdatesttől, a Királynő és a Praetorian kinézete fix, azok tiszta alien génekkel rendelkezve születnek, ha szükség van rájuk. A sima Alien is létre tud hozni egy tojást, amibe belepusztul, abból mindenképp királynő lesz.
25.
25.
AfterLife
#23: Ezzel mindössze egy baj van: A film jól láthatóan azt mutatta be, hogy a fekete lötty által megfertőzött Charlie, hogyan csinál egy nem mindennapi Face Hugger gyereket a meddő Shaw-nak. Majd ez a szörny, amit Shaw kioperál magából, hogyan teremti meg az első Alien-t egy Alkotó gazdatestet felhasználva. Ezzel nem igazán lehet vitatkozni, mert látod, hogy megtörténik. Ha már alapból létezett volna az Alien faj, akkor nem úgy néznének ki, mint az a freskón levő dög(nem királynő), hisz annak egy emberi gazdatestből kellett származnia. Mint az Alien filmekből kiderült, a gazdatest fajától függ, hogy hogy néznek ki a dögök a végén. Ez a freskó még vajmi keveset bizonyít. Mert azt is mondhatnám rá, hogy a tervezők következő szüleményét ábrázolja, de erre ugyanúgy semmi bizonyíték nincs. Nyilván a Covenant-ban okosabbak leszünk.
23.
23.
Zsolti-kun
#18: Pontosan ez nem igaz.
Spoiler!
A Prometheus-ban láthatunk egy Alien királynőt ábrázoló freskót az idegen űrhajó falán. Tehát a lények már nagyon régóta léteztek. Az új film pedig új bolygón fog játszódni, köze sem lesz ahhoz a kis mutánshoz. A Prometheus vége csak azt mutatta be, hogy milyen hatása van a DNS-löttynek.
20.
20.
caleb007
Annyi kavarás van a film körül, hogy a végén még meg fogjuk bánni, hogy ez miatt kaszálták el a Blomcamp féle Alien filmet.
16.
16.
markoci555
Arra vagyok kíváncsi hogy milyen előzmény lesz ez, ha már lelőtték a kemény utalásokat a Prometheus-ban az első részre?
15.
15.
roli33
#12: Nem lesz már több Prometheus úgymond. Jön az Alien előzménytrilógia, aminek az első része egyben a Prometheus folytatása is lesz, csak nem Prometheus 2 lesz a címe, hanem az Alien: Covenant. Biztos pár szóban letudják majd benne, hogy mi történet Noomi Rapace karakterével.
14.
14.
#8: Izlesek es pofonok, szerintem Rapace csinos darab. De hogy ne kezdjunk vitat Stephen King idezettel zarnam a mondokam: "a p*na az p*na" :-)
13.
13.
mestermagyar
#11: De azért ne siránkozz ha lecseszünk érte. Valaki lehet élvezné ha megnézné. A spoiler viszont lehet elveszi a potenciális élvezetet. A sorozatok megjelenésével tulajdonképpen mozgóképet mindig spoiler jelzővel kéne tárgyalni.
12.
12.
Aanash
Elvesztettem a fonalat.
Van egy Prometheus ahol a kettő túlélő elindul megkeresni az idegeneket és megtudni az emberi faj eredetét.
Az Alien Covenant elvileg Prometheus 2-nek indult.
De ez már előzmény trilógia is akar lenni új fajta Alienekkel és kimarad Noomi Rapace aki ugye a robottal viszi tovább a Prometheus sztoriját.
Akkor ami Prometheus 2-nek indult lesz az Alien előzmény trilógia része és a Prometheus külön szálon fog futni ezért nem lesz Noomi Rapace az Alienben?
Ha jól emlékszem ő (Noomi) anno 2 részre írt alá szerződést.

11.
11.
strike19
#2: Ilyenkor már kár SPOILER-ezni.Csak az nem látta aki nem akarta.
10.
10.
KőbányaKispest
Innen látszik, hogy az egy Prometheusnak az ég világon semmi értelme nem volt. Amúgy is egy hatalmas baromság volt, de már gyakorlatilag nem is folytatják, gondolom rájöttek ők is, hogy na ezt hagyjuk a francba.
9.
9.
ARTURUS_G
#4: Magának a filmek se volt semmi értelme akkor ezt elvárni a folytatástól kicsit túlzásnak érzem...
8.
8.
ARTURUS_G
1:ha még nem láttad a prométeuszt érezed magad szerencsésének és ne pazarolj el erre 2 órát az életedből nézd a pókot a sarokban annak is több értelme van.
2: Istennek hála, hogy a bün ronda és rossz szinés nő kimarad ,öt vártam hogy az elő perctől meghal erre ö lett a főszereplő, komolyan inkább a polipot dugnám meg mint öt és félmeztelenül mutogatni??? Engedi ezt egyáltalán a genfi egyezmény?
6.
6.
shatterhand
He? Menjen a busba. Arrol nem is beszelve azt hittem mar reg forgatják.
5.
5.
DarkLord
Azt hittem már az Alien marad ki :D
4.
4.
Klaymen
Nem is értem, így kvázi ez nem is folytatás, nem is lesz így semmi értelme... Legalább is én nem tudom elképzelni mit lehet így kihozni a storyból
3.
3.
joshfeed
Noomi Rapace kimarad ???
Na ne máááár !!!
Jobb Ellen Ripley szerű karaktert aligha találhattak volna pedig.
Nagyon jó és erős karakterű színésznő.
2.
2.
A Pulyka
#1: Ja, SPOILER! Ha valaki még nem látta :D
1.
1.
A Pulyka
Micsoda?? Ideje újra elovennem a filmet, mert úgy rémlik, hogy ez a csaj volt az egyetlen, aki túlélte( Na meg a robot), ráadásul o az, aki a végét az idegenek hajojával szeretne ellátogatni a bolygojukra. Ez is volt a kov. sztori.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...