ARK: Survival Evolved - véget is ért a pereskedés

  • Írta: fojesz
  • 2016. április 18.
  • Biznisz
Link másolása
A bírósági tárgyalásra már sor sem került, a Studio Wildcardnak a hírek szerint 40 millió dollárral sikerült meggyőznie az őt beperlő Trendy Entertainmentet, hogy ejtse a vádakat.

Még márciusban írtunk nektek az ügy előzményeiről. A Dungeon Defenders mögött álló Trendy Entertainment beperelte egykori kreatív igazgatóját, Jeremy Stieglitzet és új munkahelyét, a Studio Wildcardot, mert a távozása után náluk kezdett el dolgozni, ahová aztán néhány embert és némi technológiát is magával vitt a Trendytől.

A probléma természetesen az, hogy ezt határozottan tiltotta a Stieglitz és a Trendy közötti megállapodás, amit az úriember akkor írt alá, amikor elhagyta a csapatot. A cég ezt a szerződésszegést vitte perre, Susan Stieglitz, Jeremy felesége (és a Studio Wildcard társalapítója) szerint 600 millió dollárt akartak tőlük,  de az is benne volt a pakliban, hogy ideiglenesen leállíttatják első játékuk, az ARK: Survival Evolved fejlesztését.

Akárhogy is, a Kotaku értesülései szerint a feleknek sikerült még a bírósági tárgyalás előtt megállapodniuk, így a vádakat ejtik Stieglitzék ellen. Mindez természetesen pénzbe került a Studio Wildcardnak, méghozzá sokba, szintén Susan árulta el, hogy 40 millió dollárral sikerült meggyőzni a Trendyt.

Épp ezért kérdéses egyelőre, hogy mindez milyen hatással lesz az ARK munkálataira, elvégre 40 millió zöldhasút valószínűleg másra is el tudott volna költeni a csapat.

6.
6.
crytek
#5: El tudom képzelni mennyire fért nekik bele.... Két opció volt vagy szopják a brét vagy fizetnek.
5.
5.
pszihoapu
#2: fos-nem fos, qrva jol tejelhet, ha belefert egy szonyegalasopres 40 misiert.
3.
3.
Tr4nCe
#2: Tavaly június óta van kint early accesben és idén július környékén jön ki hivatalosan. Ebben nem tudom mi az ezer éve béta. A dayZ és haverjairól inkább elmodható ez. Mellesleg egy nagyon hangulatos játék. Arról nem is beszélve, hogy sok AAA cím jóval optimalizálatlanabb mint ez, és azok "teljes játékok" 50 euróért.
2.
2.
crytek
Nem is gond ezer éve béta és még mindig rakás fos optimalizálatlan a cucc. hulljon a férgese!
1.
1.
Ooorky
Ezzel kb. elismerték a bűnösségüket...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...