2016 legolvasottabb hírei a Gamekapcson

  • Írta: fojesz
  • 2016. december 29.
  • Toplista
Link másolása
A korábbi évekhez hasonlóan az idei évet összegző cikkeink között helyet szorítottunk a legolvasottabb anyagok toplistáinak is. Első körben összeszedtük azokat a híreket, amelyekre a legtöbben voltatok kíváncsiak.

A játékszabályok a szokásosak, a gyűjtés maximálisan objektív, a Gamekapocs látogatottsági adatai alapján készültek. Visszafelé lépdelünk a listán, ennek megfelelően a legolvasottabb hírek kerültek a cikk aljára. Jó nézelődést!

10. Magyarországon is megjelent a Pokémon Go

A mobiljátékokról szóló anyagaink csak nagyon ritkán verekedik be magukat az élmezőnybe, képzelhetitek hát, hogy mekkora felhajtás övezte a Pokémon Gót, és azt a hírt, hogy végre Magyarországon is játszhatóvá vált a program. Habár a kezdeti lelkesedés csillapodott, még mindig rengetegen pokémonoznak - az App Store magyar sikerlistáját például jelen pillanatban is vezeti a játék. Ti gyűjtögettek még?

9. Ingyenesen tölthető a Need for Speed: Most Wanted

Februárban nagyvonalú ajándékkal lepett meg bennünket az Electronic Arts, és a Criterion-féle Need for Speed: Most Wanted is ingyenessé vált egy darabig. Habár az On the House program azóta is pörög, értelemszerűen nem mindig jut bele komoly húzónév, ráadásul a kiadó mostanában inkább az Access szolgáltatások széfjét töltögeti serényen. Mondjuk mi annak is nagyon örülünk.

8. Kijátszották a Denuvo védelmet

Az idei év egyik legfontosabb játékipari történése a Denuvo körüli felhajtás volt, ahogy azt a listánk is bizonyítja, ti magatok is alaposan beleástátok magatokat a témába, hogy képben legyetek az osztrák fejlesztéssel kapcsolatban. Augusztusban jelentettük, hogy egy orosz hackernek sikerült általános, de végül átmenetinek bizonyult megoldással előrukkolni a Denuvo kijátszására.

7. Két év, és leáldozik a wareznak?

A Denuvóval kapcsolatos félelmeket január elején sikerült felerősíteni, akkor a 3DM alapítója, Bird Sister mondta azt, hogy a technológia jelen állása alapján maximum két évet jósol még a wareznak. Hogy igaza lesz-e, az majd elválik, mindenesetre tény: annak ellenére, hogy már több denuvós játékot is feltörtek, a megoldás okozott pár kellemetlen pillanatot a kalózoknak, és a kiadók számára is jó szolgálatot tehetett.

6. Denuvo védelmet használ a Doom is

Az év első felében például kifejezetten kilátástalannak tűnt a helyzet warezfronton, egymás után érkeztek a hírek, hogy mely játékok fogják támogatni a hírhedt Denuvót. Köztük volt az év egyik legjobban várt FPS-e, a DOOM is, sőt - bár ez már nem a hírünk tárgya - később a Dishonored 2 alá is bekerült a technológia.

5. Törhetetlen lesz az új Tomb Raider és a Far Cry is

Ahogy a Rise of the Tomb Raider és a Far Cry Primal sem úszta meg a dolgot. A Square Enixet a Just Cause 3 után nem sokat kellett győzködni valószínűleg, és jó eséllyel a Ubisoftot sem kellett félteni: a francia kiadó már korábban is előszeretettel alkalmazta a warezmentes életet ígérő csodaszereket.

4. Bemutatkozott a PlayStation 4 Pro

A Denuvo után ugorjunk az év egy másik fontos történéséhez: idén a konzolgyártók bejelentették, hogy így vagy úgy, de készek megingatni a konzolgenerációk intézményét. A Sony például meg szeretné tartani a generációs ugrásokat, de a félgenerációs váltást ő is bevállalta, így született meg a PlayStation 4 Pro, amely már idén novemberben boltokba került.

3. Battlefield 1 - befutott a várva-várt trailer

Idén visszatért a Battlefield-sorozat, ráadásul egy olyan belépővel mutatkozott be az első világháborús epizód, hogy arra sokáig emlékezni fogunk. A szűk másfél perc hosszú kedvcsinálóba lényegében mindent belesűrítettek, ami látványos a Battlefield 1-ben, kattintsatok a hírre, és nézzétek vissza még egyszer!

2. Xbox One - megérkeztek a felújított gépek

Újabb hazai vonatkozású hír, idén áprilisban Magyarországon is megkezdte a felújított (refurbished) Xbox One konzolok árusítását a Microsoft. Ezeket a gépeket olcsóbban kínálja a cég, ráadásul különböző beszámítási akciókkal kötötték össze a premiert, így egy használt masinával még tovább lehetett faragni az árcéduláját.

1. Xbox One - vége a fix hardver korszakának?

És míg a Sony a félgenerációs konzolra fogadott, a Microsoft már konkrétan kijelentette, hogy részéről ennyit volt a generációzás. Ez az egész sztori még márciusban pattant ki, Phil Spencer, az Xbox-részleg vezetője egy zárt körű rendezvényen jelentette ki, hogy "az Xbox jövője a frissíthető hardverben lehet". Azóta kikristályosodott nagyjából, hogy mire gondolt: a jövőben sűrűbben érkeznek majd az Xbox konzolok, és ami különösen fontos, a Microsoft senkit sem hagy hátra; oda-vissza kompatibilisek lesznek egymással a gépek, és a játékokhoz is ugyanúgy hozzáférnek az Xbox-tábor tagjai. Az más kérdés, hogy milyen minőségben.

4.
4.
DON GONDOCS
#3: Kb azt ami levan írva és ami már megvalósult, hamarabb jönnek majd a különböző erősségű Xbox konzolok. Úgy mint most a Pro vagy XO:S
3.
3.
ilovenancythompson
frissíthető hardver...valaki magyarázza már el mit jelent ez... igen a next gennel mindig frissül a hardver, akkor?
2.
2.
psy123
#1: érdekes, hogy ahogy öregszem, most már én is megveszek minden játékot :)

viszont jó visszagondolni a tizenéves koromra, mikor az amiga lemezeket másolgattuk egymásnak xcopy-val az amiga klubban... volt, hogy VIDEOKAZETTÁN érkezett a havi warez anyag, és azt lejátszva 5féle átalakító kábelen keresztül egy winyóra mentettük az anyagot róla... régi szép idők... megyek is, előkeresek valami emulátort.
1.
1.
Extol
Érdekes, hogy megragadja az embereket még a warez téma
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...