E3 2017: A Microsoft hangol az Xbox-bemutatóra

  • Írta: Shifty
  • 2017. június 7.
  • Teaser
Link másolása
Most már tényleg csak napok választanak el minket az idei E3 rajtjától, így nem meglepő, hogy a Microsoft is megkezdte a ráhangolódást a számára különösen fontos eseményre. A fókuszban természetesen a Project Scorpio lesz.

Sokáig nagy volt a titkolózás a Project Scorpio körül, de áprilisban végre formálisan is bemutatkozott a teljesítményben előrelépett, felturbózott Xbox One, aminek azóta a fejlesztői változatával is megismerkedhettünk, és aminek a külleme talán azt is előrevetíti, hogy mire számíthatunk majd a bolti változat kapcsán.

Ez utóbbit egyébként annyira nem rejtegetik a redmondiak, hogy nemrég kapott egy különálló bemutató videót is, amiben Major Nelson az Xbox fejlesztői részlegének egyik munkatársával, Kevin Gammillel mutatja be a prototípus főbb újdonságait, illetve elmesélik, mi mindent jelent majd a fejlesztőknek az a teljesítménybeli plusz, amit a Project Scorpio kínál.

De a Microsoft azt is érzi, hogy nagyon sok múlik az idei E3-on, így három rövid teaser kedvcsinálóval igyekszik felhívni a figyelmet az idei kiállításon tartott konferenciájukra. Ez egyébként nemigen volt jellemző az elmúlt években, tehát jól látható, hogy a redmondiak tényleg nagyon készülnek a június 11-én esedékes sajtókonferenciájukra.

117.
117.
DON GONDOCS
#110: Szerintem nagyon is igaza van, az MS csinált egy rossz startot és azóta is nyögi (persze azóta sokat javult a helyzet) ezen nincs mit szépíteni.
116.
116.
Yanez
Itt is fejezzétek be, köszi!!!
115.
115.
Firsttime
#114: Nem sok értelmét látom az eladási számokkal a témát bizonygatni. Most ebből mit akarsz kimutatni? Értelmetlen. Ennyi erővel vehetnéd mintának a 14 es fifát. Abból 3 milla ment el ps re majdnem 2 meg one ra. Akkor ez most mit mutat neked? 2013 ban, Semmit. Elismétlem ennek semmi értelme. Ez semmit nem bizonyít. Se az én nézőpontomban sem a tiédben. Ez semmire nem jó.
114.
114.
Ra1D3n
#113: Istenem, látom addig nem veszed észre magad, amíg nem hozok bizonyítékot... Tessék: http://www.vgchartz.com/gamedb/?name=fifa+17
Ha ez megvan, akkor kezdd el bepötyögni a komoly neveket. Annyit megsúgok neked, hogy se a Killzone Shadow Fall, se a Bloodborne, se a Nioh, se a Bloodborne nem lépte át még a 3milliós határt sem... Egyedül az Uncharted 4 ami kibaszott nagyot megy, közel 10millió eladott példánnyal. Az agyonistenített Horizon zero dawn is csak a napokban lépte át a 3,4 milliót. Ha engem kérdezel, ezekre a számokra nem igazán lehet alapozni eddig, és most csak a legnépszerűbb exkluzívokat néztem. Eközben meg Fifa 17 PS4-en 11millió körül jár, GTA 5 15 millió fölött, Call of Duty Black ops 3 15millió, CoD:AW 8millió körül, CoD:IW 7millió körül, Destiny is 8millió felett. Ezek után kérlek mesélj még arról, hogy az exkluzívok adnak el 40millióval több konzolt. Ja nem...
113.
113.
Firsttime
#112: Akkor egyszerű vagyok, leszarom. Nem mintha te lennél itt az év felfedezettje a gondolatmeneteddel. Ms is vásárolt ideiglenes exeket, már a startnál pl a titanfall, vagy ryse, vagy a rise of the tomb raider. És? Lehet itt dünnygni, mert a sonynál sincs olyan sok csak ps ex, de azok bőven elegek hozzá, hogy azt válasszák az emberek. Ha amúgy meg megnézed a reklámokat, főleg a tv spotokat, ami a legtöbb emberhez eljut, ne a mi országunkból indulj ki, nincs különbség a sony és az ms marketing között. Annyira, hogy megjelenéskor egymást majmolták az élőszereplős reklámokkal. Majdnem ugyanazt promózva. Egy konzolt a rá megjelenő játékok tudják csak eladni. Semmi más. A kutyát nem érdekli ha még kávét is tud majd a jövőben főzni. Játékra vesszük, játékot akarunk rá. És ha már megvesszük, akkor azt akarjuk, hogy azon legyenek a legjobb és leglátványosabb és legélvezetesebb játékok. Erre mit csinált az ms? Összenyitotta a platformjait, mert jujj de jó dolog lesz az. A legrosszabb mikor mindenki azzal jön, hogy nem mindenkinek van ám gamer gépe. Hát manapság dehogynem. Azt aláírom, hogy nem mindenkinek van olyan gamer gépe ami a legújabb címeket kiveri ultrán, ez tény. De nyugodtan lehet nézelődni steamen vagy bármilyen felmérést, azért nagyon nagyon sok millió embernek van viszonylag jó gépe. Amin inkább fogja játszani azokat a címeket, amiket megjelentet az ms. Miért venne boxot? Mi az ami már csak boxon van és gépre nincs? Forza (valamelyik), halo. Jujj de jó. Amiből a forza jó, a halo meg süllyed lefele... Jajj de jó. Aztán akkor eljutunk odáig, hogy vegyél boxot forzáért. Pf :D Nemár.Senki sem gondolhatja komolyan, hogy nem fogyott volna sokkal de sokkal több box, ha az ms megőrzi minden eddi gi játékának a teljes exkluzívítását, plusz nem rest bedobni a 4 év alatt mondjuk 3-4 teljesen új címet. Csak és kizárólag a játékok tudnak eladni egy konzolt, és nem a multiplatform címek, hisz az a konkurencián is megjelenik. Be kell dobni valamit a népnek amire csettint és azt mondja, azta de jó, én ezzel játszani akarok, és akkor kénytelen lesz megvenni. Ez ilyen egyszerű... Olyan egyszerű mint én, szerinted...
112.
112.
Ra1D3n
#110: Annyira végtelenül egyszerű vagy a hozzászólásod alapján, hogy félek a válaszkommentem csak a pocsékbavész. Annyit írtam, hogy ezek miatt kezdett el nőni a különbség, nem azt, hogy akkor varázsütésszerűen hopp 35millió előnnyel indult a Sony(ritka egyszerűnek kell lenned, hogy ilyet gondolsz). A hibák amiket felsoroltam, mind hozzájàrult ahhoz, hogy idejutott a generációnbelüli különbözet. És igen, válltig állítom, hogy nem az exkluzív tolja a szekeret, hanem a jobban felépített brand, cod ideiglenes exkluzivitás, Destiny ideiglenes exkluzivitás, és ehhez ad hozzá kb az összes vásárlórétegből még kb 10%-ot a tudatos vásárló, akit nem az évenkénti CoD és Fifa motivál. Ha őszinte lennél magaddal(de nem vagy), akkor làtnád, hogy csak ezek a játékok 20-30milliós réteget mozgatnak és mindezt évente.
111.
111.
Firsttime
#108: Ja és csak azért is röhejes ez a meglátás, mert nem a startkor húzott el ennyire a sony az eladásokkal. Ez 3-4 év alatt alakult így ki. Hol vannak már a kezdeti bemutatáskor elhangzott dolgok? Azóta mennyi minden változott.
110.
110.
Firsttime
#108: És mi van ha te meg a többi okostojás van eltévedve ezzel a logikával hmm??? Erre még nem gondoltál mi? Szerintem meg az emberek nagy része leszarta azt amiről te hadoválsz. Szerintem meg egyszerűen mentek a reklámok, aztán nézte a hülye gémer, hogy aztaaa váá micsoda játékokat kínál a sony. Megyek veszek is egy ps-t. Ennyi.
109.
109.
Pain
#108: Van benne igazság, habár több dologgal nem értek egyet. Az analógok borításának problémájával az elején elég rendesen tele volt az internet(igaz az elégedetlen tulajok mellett itt is megjelentek a haterek akik ebbe kapaszkodnak. jéé a másik oldalon is van ilyen, de furi...) Az exklúzívok jelentőségét pedig mi sem mutatja jobban, mint a gyenge PS3 start. Miután elkezdték tolni a minőségi, belsős címeket, az MS pedig leeresztett ezen a téren, a PS3 nem, hogy utolérte, be is előzte az x360at eladott példányszámban.

Természetesen a legnagyobb tömegeket a jó marketing és az olcsóbb ár tudja megmozgatni, nem csak hazánkban. Viszont a marketingbe beletartoznak azok is, hogy milyen és mennyi címet tudnak mutogatni, amivel meggyőzhetik a vásárlókat.
108.
108.
Ra1D3n
#98: Bezzeg, ha az Xbox-nál mállana le a borítás az analógokról, akkor olyan világszintű megmozdulás lenne a gép ellen amilyet még ember nem tapasztalhatott, és állítom neked, hogy egyesek még az RROD-hoz is hasonlítgatnák, csak azért mert MS és Xbox...

Amúgy sokan nagyon elvannak tévedve az exkluzívok mantrázásával. A PS4 azért sikeresebb a One-nál, mert a kommunikáció az MS-nél totál félrement a tivitivitivi-vel, az állandó netkapcsolattal(ami amúgy tök jó lett volna, főleg, hogy manapság mindenki online van aki nem barlangból játszik. Persze annyi egérutat hagytam volna, hogy netkapcsolat nélkül is lehessen játszani otthon). A másik és legfontosabb az maga az ár, ami a One-nál 500$ volt, hangyaszarnyival gyengebb hardware mellett, amit persze a Sony tábor túlmantrázott, nagy sikerrel, és mindenkiben az a gondolat van, hogy a One egy amiga64 képességű gép a PS4 meg a jelengeneráció spanyolviasza... Innentől kezdve az eladások miatt a legtöbb cég PS4-et választotta leadplatformnak, a CoD-ok ideiglenes exkluzivitása a Sony-hoz került, és a haverok nagyrésze is PS-re váltott a PS3-X360 éra után, mert a One szar(persze indok az nincs, hogy miért), és ennyi a sztori. Az exkluzívok max 1-2 millió játékost érintenek akik tudatosan váltottak PS4-re, mert a nagy rész azért veszi meg, mert, hogy: "Jé, hát ilyen is van? Kipróbálom akkor."
Ennyi.
107.
107.
Firsttime
#94: Szerintem sem gyűlölködött senki. Csak újfent véleményeztük, hogy nem feltétlen jó az a stratégia amit az ms követ. Páran megemlítettük, hogy jó lenne valami exklúzív cím a scorpiónak, mert úgy véljük az megdobja az eladásokat, lásd ps. Hol itt a haterkedés?? Még csak azt sem mondta senki, hogy szar a box...
106.
106.
frankdelgado
Magam is meglepődtem, h a gamekapocstol nem elvárható módon kúlturáltan mentek a szóváltások. Én úgy gondolom, hogy egy Xboxos hír megér 100 hozzászólást, mivel ez megvolt, elköszönök. A skorpio bejelentését követő elismerő hangvételű cikknél remélem együtt örülhetünk a legerősebb konzol érkezésének.
104.
104.
delphijos
#94: Én nem értem ha normális hangnemben megy a beszélgetés, miért kell "farkast" kiáltani? Ki a fene gyűlölködött itt most komolyan? Engem semmiféle érzelmi szál nem fűz semmilyen céghez. Azt veszem ami nekem megéri. Kacérkodtam a box-al, de eddig nem érte meg. Most erős hw ( jó minőségű multipatform játékok ) + engem érdeklő exkluzívok (Forza + Forza Horizon, stb....) + kimaradt 360 stuffok (BC ) + UHD BR lejátszó már elég ahhoz hogy egy Skorpióra benevezzek. Ennyi a történet.
103.
103.
delphijos
#101: "de mar a ps4 is x86 alapu, megsincs visszafele kompatibilitas"

Most minden élc nélkül, ez most komoly? Talán mert a PS3 nem az... Én nem hiszem hogy a Sony-t a remasterek húzták volna ki a szarból, hogy csakazértse csinálták meg, csak a Cell annyira más arhitektúra, hogy beletört a bicskájuk a BC-be ( vagy a PS4 nem bírta volna az emulációt )

Amúgy a BC nagyon fasza a box-on, szerintem ha megjelenéskor jön, nagyon megdobta volna a kezdeti eladásokat. ( "Fejdalommentesen" lehet upgradelni )
101.
101.
zozo76hun
#99: de mar a ps4 is x86 alapu, megsincs visszafele kompatibilitas. hogy miert azt radbizom...
100.
100.
frankdelgado
#98: De azt is irtam, h màr van normàlis kontroller hozzà. Meg ha qpakot teszel az analog karokra, akkor egyben lehet tartani.
99.
99.
Firsttime
#94: Az x86 alapú rendszerrel nem csak a fejlesztést tette könnyebbé mind a kettő cég, de ha a következő gen is erre épül, márpedig hülyék lennének nem erre építeni, akkor a visszafele komp. is könnyen megoldható. Teljes blődség amiket idehánysz...
98.
98.
Firsttime
#92: Nem tudom honnan veszed, de egyátalán nem zavaróan hangos a ps. Ez meg hogy a kontroller szétfoszlik.... Édes istenem....
97.
97.
crytek
#96: ..hanem a játékokból...

Szerkesztést a népnek!!!!
95.
95.
frankdelgado
#93: Szerintem meg az a helyzet, h most piacra fognak dobni egy faxa hardvert, ami után a fejlesztők már megnyalják a 10 újjukat, és ez a lényeg.
94.
94.
frankdelgado
#82: Értem én, h arról megy az "értekezés", hogy EXEK és pont. De felteszem a kérdést: ebbe a topikba ki jött gyűlölködni (haterkedni ha úgy jobban tetszik): És ez megy minden xboxos hírnél. Én úgy látom, hogy a zabszem nem férne be, mert új játékos kerül a placcra, a Sonynak reagálni kell. Ha jövőre kidobják a PS5-öt (visszafele kompatibilitás nélkül, mert megtehetik) lesz itt sírás-rívás. persze én nem kívánok rosszat senkinek, de ez is egy opcio. Félreértés ne essék, én is simán veszek mákdarálót, ha a Skorpio nem olyan lesz, mint szeretném (lássuk be azért erre kicsi az esély) és mert 1-2 EX ( itt folyton elkap a röhögés) engem is érdekelne és mivel csináltak hozzá normális kontit is (Nacon: azért a Sony is tudja, h mi a jó) a hangján kívűl mástól nem viszolygok.
93.
93.
PaprikaJancsi
#77: Mielőtt PC-re is jöttek volna a címek hasonló lemaradásban volt.
92.
92.
frankdelgado
#90: Az one -nak érdekes módon nincs típushibàja, ellenben a japó màkdaràlóval, ami visít mintha nyúznàk, a kontroller meg szétfoszlik a kezedben. De van rà EX. Ezt a box üzeni a túlvilàgról.
90.
90.
Falcon
Az x box 1 a kinekt vitte sirba a 360 at a piros ledes tipushiba et hogy cseszik el kiváncsian vàrom
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...