Skyrim: Special Edition - megnyitott a Creation Club

  • Írta: fojesz
  • 2017. október 6.
  • Letöltés
Link másolása
A múlt heti bétatesztelést követően a The Elder Scrolls V: Skyrim - Special Edition mindhárom változatában elérhetővé vált a Creation Club. Érdemes benézni, elvégre az új túlélőmódot ingyen lehet tölteni a következő pár napban!

Aki nem tudná, a Creation Club egy olyan játékbeli bolt, ahol különböző kiegészítőket vásárolhatunk valódi pénzért. Ezeket az adalékokat (legyen szó egyszerű felszerelésről, vagy komplexebb játékmódról) a Bethesda munkatársai mellett a legbecsültebb modderek készítik, és bár a fejlesztőcég határozottan az ellenkezőjét állítja, nehéz nem arra gondolni, hogy a fizetős modokat igyekszik a csapat vállalhatóbb formában tálalni.

Akárhogy is, a Fallout 4 már megkapta a Creation Clubot, a minap pedig a Skyrim: Special Edition tulajdonosai számára is megnyitott az üzlet. A húzótartalmat jelenleg az új Survival Mode jelenti a kínálatban, annál is inkább, mert október 10-ig ingyenesen letölthető a túlélősdi. A játékmódról itt írtunk bővebben, a lényege, hogy a játékmenetet az éhség, a fáradtság és az időjárás is aktívan befolyásolja.

10.
10.
Extol
Az utolsó igazán jól moddolható TES játék az Oblivion volt, Skyrim rendszere egészen más, és a hozzájuk adott program is. Míg Oblivionban lehetett futtatni akár félezer modot is, Skyrim 100-120 mod után már kifagy, vagy el se indul. Talán a modderek hibája is a gyengébb kompatibilitás, de érezhetően nem olyan, mint anno volt. Erre adhat megoldást a Creation Club, viszont itt minden új, és mire elegendő tartalom lenne gyártva, még sok évnek kell eltelnie addig. Mivel kurátorok ellenőrzik a tartalmat, kétséges az is, hogy mi kerülhet be eladásra (gondolok itt pl XXX tartalmakra).
Összességében sztem fölösleges erőltetni ezt már, de Bethesda szeretne többletpénzhez jutni ahol csak tud, ami érthető, hiszen nem egy nonprofit szervezet. Engem jobban érdekelne hogy mikor jön a kövi TES.
9.
9.
Rézfánfütyülő
Na, elhozták a mikrotranzakciós rákot a Skyrimre is. Már szinte várom, hogy a fanok a Special Edition értékelését is lecibálják a béka segge alá ahogy a Fallouttal is tették emiatt a marhaság miatt.

Egyre több ember szól fel a Bethesda utóbbi időkben tanusított viselkedése miatt, és én megértem, hogy konzolon ez jó lesz sokaknak, akikről kegyetlen sarcot fognak lenyúzni azért amit egy pc verzióval megkapnának teljesen ingyen, és jobb minőségben - mert itt optimizálnak, és kompatibilitást is néznek talán ,de ennyi. Az ingyenes modok, amiket hadzsime is említett teljes mértékben testreszabhatók, megkaphatod a legjobb élményt.

És a "jaj, hát ez most már hivatalos kis szelete a játéknak" véleményhez annyit, hogy igen. Hivatalos. Igaz minden tekintetben rosszabb mint a modok, és azokkal ellentétben pénzbe is kerül - mert igen, ez mikrotranzakció, fizetett mod, hívd aminek akarod. A legjobb modderek oda se mentek a Clubhoz, sőt, volt aki egy az egyben otthagyta a Fallout 4-et is. És rá lehet mondani ,hogy áh, csak kis szutyok modderek, kinek kellenek, de a Skyrim mindössze miattuk van életben, a Fallout 4 pedig miattuk érte el azt a kapacitást majdnem, amit megjelenéskor kellett volna. Nem vagyok nagy cég, de szerintem nem volt túl jó ötlet azok arcába hugyozni, akik éveken át támogatták és a víz tetején tartották az open world játékaikat.
8.
8.
PiszkosFred
#2: PC-n igen. De konzolon a kulso asset hasznalat limitje miatt azert nem olyan fenyes a helyzet... De, javits ki a ha tevedek!
7.
7.
Gora
#6 Igen nyugtáztam az alternatívákat. Idéznék a hírből: "október 10-ig ingyenesen letölthető a túlélősdi", tehát utána fizetni kell érte. Ez a Creation Club meg pont ezt a mikrótranzakciós dolgot reklámozza. Vehetsz feltöltő kártyákat a Steamen rá. Véleményem már kifejtettem erről. Megvan az alapjáték a Dawnguard kiegészítővel amúgy (majd ha lesz akció megveszem a másik kettőt is, nincs vmi jó gépem szal megteszi az alap verzió), és tudom, hogy ez a felújított verzióhoz van. Csak megjegyeztem a fenntartásaimat ezzel a rendszer kapcsolatban.
5.
5.
Gora
Szerény véleményem szerint elég undorító ez a mikrotranzakciós irány ami felé a játékipar jó része elmozdul. Szerintem ennek alapból a játék részét kéne képeznie, ez egy nehézségi mód semmi más. Én biztos nem fizetek egy petákot sem ilyen sz*gokért, mégha ötletesnek is tartom. :).
4.
4.
hadzsime
Azoknak, akik nem holmi szaros háromfelhasználós trollkodás miatt olvasták a hozzászólásomat:
Az RND(Realistic Needs and Diseases) modot lehet helyettesíteni egy iNeed nevű moddal is.
2.
2.
hadzsime
Frostfall, Campfire, RND, Hunterborn. Ezek mind olyan modok, amikkel helyettesíteni lehet a Survival módot, szóval aki lemarad róla nem veszít sokat.
Ha a Bethesda kidob valamilyen Creation Clubos dolgot, akkor másnap a youtube már tele van olyan videókkal, amiben felsorolják, hogy mikkel lehet helyettesíteni teljesen ingyen.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...