Öt perc a Far Cry 5-tel

  • Írta: fojesz
  • 2018. február 11.
  • Videó
Link másolása
Új gameplay videó érkezett a Far Cry folytatásához. Az IGN felvétele ugyanazt a küldetést mutatja be, azonban három különböző játékstílus mellett - hogy melyiket választod, az rajtad múlik, a feladat megoldásának csak a képzeleted szab határt.

Többféle módon is teljesíthetünk egy-egy küldetést a Far Cry 5-ben. Ha szeretnénk, mesterlövész-puskánkkal gondosan levadászhatjuk a szekta tagjait, de választhatjuk a lopakodást vagy az egyszerű hentelést is. Bárhogy is döntsünk, a társaink máshogy segítenek majd minket: Grace-szel kereszttűzbe csalhatjuk a rosszarcúakat, a kutyánk, Boomer kifigyeli és megjelöli nekünk őket a térképen, míg Nick egy repülőről osztja az égi áldást.

A Far Cry 5 március 27-én érkezik PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.

41.
41.
Heldengeist
#33: Nem is csoda, mivel a megjelenés után évekig nem volt olyan PC, ami, amin 1080p-ben elment volna ultrán. A HD5800-as kártyák voltak az elsők, amik bírták a 30fpst. Én is először lowon játszottam 11fps-sel, erről talán valamikor az egyik blogomban is megemlékeztem. Ettől függetlenül ahol érdem van, ott azt el kell ismerni, nem ész nélkül sértetten techdemózni. És a története a Far Cry-oknak is maximum egy közepesen tisztességes B mozis színvonal. Ami pedig ezen túl marad, az ott is a gameplay, ami még fapadosabb, mint a Crysisnál volt és a játék technikai színvonala (grafika, fizika, stb.)

Ami pedig a Far Cry 1 - Crysist illeti, nem tudom, mikor játszottad újra utlojára az előbbit, de javaslom, vedd elő megint. Elég komoly nosztalgiavakság szagot érzek.
40.
40.
BrockSamson
Megnyugtato, hogy van egy NPC, aki keresre meg le is lovi neked az ellenfeleket, ha mar a video keszitoje tul bena volt kontrollerrel, hogy ezt megtegye. :D
33.
33.
Rézfánfütyülő
#32: Nem mindig igaz ez így. Olyan kicsit videó alapján ítélni, mint amikor haverom, aki hatalmas DS fan meg volt győződve róla, hogy a DS3 a sátán munkája és hulladék, mert xy azt mondta, valamint nézett gameplayt, a DS első két részét pedig tolta legalább 20x. Aztán leültettem a 3 elé, és be kellett lássa, hogy téved. Persze, nem kell mindent tolni, de ahhoz, hogy teljesen valid véleményt alkosson az ember, szükséges, hogy tudja hogy arról beszél, ami a saját tapasztalata, nem valakié, aki fellökte a videót a netre. Nem mondom, hogy te ezt tennéd, de túl sok ember túl sokszor hagyatkozik mások véleményére, ahelyett hogy megalkotná a sajátját.

A Crysisról: Nem ment normálisan a gépemen, de annak idején semmi nem ment normálisan, megszokott volt a szaggatás, stb - nem voltunk gazdagabbak, hogy azonnal olyan rigem legyen, ami majd viszi. Emiatt jobban érdekelt a valós gameplay és a sztori mindenben, így nagyon egyszerű techdemonak neveznem a Crysist, mert kicsit sem vakított el sem az effektek, sem a textúrák grafikai minősége. Ha ezek pedig nem voltak képben, mi is maradt? Az erőváltogatás, ami egy darabig fun volt, de aztán hamar unalmas lett, a pályadizájn a Far Cryból, ami valóban jóféle volt, valamint egy faék egyszerűségű, unalmas sztori, valamint egysíkú, egyszínű, 0 karakterek, akik mennek benne előre. A gameplay sem adott semmi különlegeset az említett suit opciókon kívül, sőt, elég gyenge volt akkor is ha csak a Far Cry 1el vetettem össze - a lövészet ott sokkal jobban működött.
A feléig toleráltam ezekkel együtt, utána viszont már kényszerítenem kellett magam hogy tovább toljam, mert nagyon híres, nagyon imádják, csak lesz benne valami végül, ami miatt megéri. De nem volt.
(Véletlen, hogy a Ryse szintén a Crytech munkája? :D )

Am a Just Cause 3 mint vetélytárs jó lenne, de inkább a 2. Az volt a legjobb része annak is, a 3 már visszalépés, gyenge és unalmas utánérzés ahhoz képest.
32.
32.
Heldengeist
#28: De, ami azt illeti, nem vagyok elbűvölve például a Skyrimtól és a Fallout 4-től sem. Az a kettő tipikusan az a sorozat, ami eszetlen módon elkezdett butulni. A Fallout 4-ről is jóformán látatlanban mondtam, hogy rossz. Múlt héten ingyen kipróbálható volt, le is mondtam minden elkötelezettségem, hét közben alaposan rákészültem, 3 nap alatt beledobtam 23 órát, hogy ne csak 5-6 óra alapján ítéljek és még az előzetes elvárásaimat is jócskán alulmúlta. Ha nem lett volna időlimitem, valószínűleg 6-7 óra után félre teszem és évekig felé sem nézek, mint ahogy a Phantom Pain járt. Pedig a megjelenés előtt úgy álltam hozzá, hogy Pip-boy Editiont fogok belőle venni.

Meg aztán nem tegnap kezdtem játszani, nem kell minden egyes játékot személyesen kipróbálnom, pláne, ha a széria korábbi részei nem ismeretlenek előttem, hogy azért viszonylag pontosan meg tudjam ítélni, mit is ér valójában. Márpedig 50 óra Far Cry 3 után néhány vágatlan gameplay videó bőséges, hogy tudjam, mennyi változást hoz a 4 vagy mennyiben más a Primal.

Ami a Crysissel való összehasonlítást illeti, történet terén fapados volt, de techdemónak nevezni erős túlzás. Azok szeretnek/szerettek így hivatkozni rá, akiknek savanyú volt, hogy nem bírta a gépe. Ami techdemó, az a The Order 1886 és a Ryse: Son of Rome. És azért a Crysis is elég nagy térképekkel dolgozott, meg aztán mégiscsak idén 11 éves, azóta a hardverek számítási teljesítménye akkorát nőtt, hogy a telefonom is röhög az akkori csúcs PC-ken és hetedik generációs konzolokon. Meg ugye azóta jött egy Just Cause 3 is.
31.
31.
Blueberry
Itt van a “western” farcry ;) a mai köntösben ez áll legközelebb hozzá,a számozott farcry részek a jelen környékén játszódnak,ha lesz wilswest epizód az szerintem mellékszál lesz (mint a primal)
30.
30.
Animejetix
8:20-nál van a jelenet amikor egy Far Cry-val játszok.... veletek nem ez történik a játékban is?

https://www.youtube.com/watch?v=3BnXz-7-y-o
29.
29.
Animejetix
Ti most milyen játékról beszéltek? A FarCry3- Primal, AC Originsnél is csak nálam van az hogy az állatok szétbasszák a pofámat az erdőben? Tökmindegy a sztoriban hogy mit csinálok, mindig jön egy állat és kinyír... fel is adtam, ennyi állat pornót meg darálót egy játékban se látni...
28.
28.
Rézfánfütyülő
#24: Ezek alapján remélem nem szereted a Fallout/Elder Scrolls sorozatokat, ha igen, rossz hírem van, a logikád alapján mindegyik ócska rókabőr, más graf, máshol játszódik, de a küldetésrendszer a harcrendszer - nagyjából - ugyanaz. Ha az apró finomhangolások nem számítanak, nagyon sok játékot be lehet így támadni.

Azzal egyet értek, hogy cseppet hülyén néz ki, ahogy a bombázás meg se égeti a háztetőket, de ha a Crysist citáljuk ide, nem lehet igazán összevetni a kettőt, mert hiába vannak nagy mapok abban a nagyon mutatós techdemóban, ami a Crysis volt, egy open world játékkal nem lehet összevetni, és az sem véletlen, hogy a Crysis 2re és 3ra visszavettek kb mindenből a grafikán kívül.

Korábbi hozzászólásban volt, de említetted a COD készítési sebességét, és arra reagálva, véleményem szerint ez még mindig többet ér, mint egy lineáris corridor shooter, amiben belehajít az ember 4 órát, és kész - természetesen singleplayerre gondolok. Erőfeszítés még van benne, "bántani sem bánt" senkit, az Ubi pedig nem mintha kiadna valami más, érdekesebb dolgot amit emiatt nem tud. Unaloműzőnek és powerfantasynak jó, sok ember pedig pont ennyire vágyik a játékoktól.

De amúgy, ezt nem támadásként mondom, de visszaolvasva a kommentek között láttam, hogy a 4-et és a Primalt nem játszottad. Ezek szerint videókból tudod milyen, az pedig nagyon nem fedi át azt, milyen leülni és tolni valamit. A 4nél megadom, hogy valóban ugyanaz mint a 3, minimális újításokkal, de a Primal például egészen másféle állat, olyannyira másféle, hogy meg is bukott a pénztárnál. A gameplay loop még mindig hasonló, de a setting miatt teljesen másféle játékstílust követel, a szelídítési rendszer pedig nagyon jó addíció.

Amiért pedig még mindig fogy, az a tény, hogy a játék önmaga vetélytársa. Nem sok másik van, hasonló minőségben, ahol felszabadíthatsz egy nagy területet, azokkal az eszközökkel partizánkodva végig az említett területen, amikkel csak akarsz, miközben kapsz egy kompetens sztorit, ami megy is valahova, nem csak a következő cutsceneig (a 4et sokan savazzák, de ennek ellenére legalább olyan jó volt ezen a téren mint a 3). Nagy szabadságfok, sok tennivaló - akkor is, ha a nagyja ugyanaz, csak máshol - többnyire nagy fegyverarzenál, amiből válogatni lehet.

Az 100%ig igaz, hogy lenne hová fejlődnie a sorozatnak - hogy fog e, az más kérdés - de ahogy most van, a rókabőrözés mellett is elfogadható, érthető, miért fogy még.
(Személy szerint jobban örültem volna egy vadnyugati verziónak, ahogy azt pletykálták, de egyszer talán olyan is lesz.)
22.
22.
Heldengeist
#20: A zsenije lehet, hogy nem, de az előző évtizedben sokkal több fantázia volt bennük. A két Prince of Persia reboot, Beyond Good & Evil, Brothers in Arms, Ghost Recon, Rainbow Six, Splinter Cell, World in Conflict, XIII, IL-2 Sturmovik. Lock-on: Modern Air Combat.

Ehhez képest ebben az évtizedben gyakorlatilag, amit érdemben fel tudnak mutatni, az pár budget játék (I am Alive, Valiant Hearts, Child of Light) és AAA a Black Flag, Blood Dragon és a South Park. AAA szinten kevés kivételtől eltekintve az előző évtizedben indított sorozataikat fejik.
20.
20.
Geribácsi
Semmi gond ezzel. UBI soha nem volt az innováció zsenije.
Miért változtatnának az Assa vagy far cry sorozaton ha Pistike úgyis megveszi, nem éri meg a kockázatot.
Mondjuk nem kell annyit kockáztatni mint a nintendo a zeldával, de egy olyan óvatos fejlődés mint a GTA-kban van elvárható lenne.
18.
18.
Mortis
érdekes helyzetben van ez a széria, hiszen a legyedibb részei pont a számozatlanok, amiket a nagytöbbség nem kedvel vagy még csak nem is próbált: a Blood Dragon és a Primal. A Blood Dragon azon kevés játék egyike, amit akármikor újra tudok játszani: rövid, kompaktan élvezetes és kegyetlen humora van. a Primal meg a Far Cry-jos játékmechanikák csúcsrajáratása egy meglepően emberközeli történettel s sokkalta változatosabb világgal, mint bármelyik másik rész a sorozatban( hiába lett a térképe a 4-ből nyúlva) - az egyetlen 'teljes értékű' Far Cry amit nem untam meg a végére.
a 4 szerintem azért lett olyan borzasztó, mert a játékmechanika mellett a karaktereket és azok szerepét is gondolkodás nélkül átemelték a 3-ból - őrült főgonosz, aki ellen személyes bosszúhadjáratot fojtatsz; segítők, akik titokban nem is állnak annyira a te oldaladon; flúgos mellékkarakterek; a főszereplő kb. nulla személyisége. a Blood Dragon-ban és a Primal-ban is a játékoskarakternek volt hogyúgymondjam karaktere - az ötben az a választható nemmel és a coop-ra való ráfekvéssel ezt bizonyára teljesen kinyírták s megint mindenki zakkant és flúgos. nagyon érdekes...
16.
16.
Rézfánfütyülő
Azért derék hogy fícsörként mutatják be a játékstílusokat, amelyekkel eddig is bevehettél egy outpostot, mindegyik új Far Cryban. (Jó, a Primalban nem robbantgatunk, de azért hasonló.)

Amúgy, akinek tetszik, és nem zavarja hogy egy total conversion az egész, miért ne vehetné meg megint? Ez még mindig jobb mint az évi COD, mert itt legalább szabadabb vagy, nem scriptelik rád a házat, és gondolkodnod is kell kicsit arról, hogy menj neki egy nagyobb kihívásnak. Ha a szokásaikat tartják, akkor lesz a sztorinak a felszínes mivolta mellett egy komolyabb hátsó szála is, ahogy a 3nak és 4nek is volt a felnőtté válással, valamint a körökkel, amik folyamatosan lemennek, és minden karakter a szolgájuk.

Ha nem tetszik a rókabőr, nem kell megvenni, ennyi a tanulsága az egésznek. Az Ubi figyel a pénzmozgásra - nem véletlen ölték meg a Prince of Persiát, meg pihentették az AC-t egy évig - szal ha elég ember unja a banánt, nem lesz több ilyen. Ha pedig nem, akkor kit érdekel, hogy van? Ki az, aki az UBitól még forradalmi újítást vár? Beálltak már a kényelmes biztonságos receptekre, és csak egy nagyon komoly bukás fogja őket kimozdítani belőle. Az a bukás nem lehet Far Cry, mert akármennyire sírnak az emberek, hogy másolat, maga az alap amit másolnak egy nagyon jól és okosan összerakott játék, aminél a szórakoztató gameplay loop elhiteti az emberrel, hogy megérte.
15.
15.
Heldengeist
#11: Sajnos én egyre több AAA szériával vagyok így. Mondjuk én a 3. részt is inkább csak toleráltam, miután kiveszett az újdonság varázsa. Egy vagy jobb esetben 2 évente jön ugyanaz, kicsit nagyobb játszótéren. Nem látom értelmét csak minden másodikra vagy harmadikra rápróbálni. A 4-et és a Primalt kihagytam, talán ez majd megéri azt a pár órát.
11.
11.
Macifasz
Totálisan elvesztettem az érdeklődésemet eme széria iránt. A 3. részt imádtam, számtalanszor kitoltam, a 4. részt sztem kb. a negyedénél meguntam és azóta se folytattam, a Primal meg teljesen kimaradt. Ez az 5. rész se tudott bevonzani, pedig megnéztem róla az összes trailert meg gameplayt videót, de semmi. :-(
10.
10.
Yanez
Hát bakker ez ugyanaz, mint a FC3, csak szebb grafikával, új helyszínnel, más szereplőkkel, másik sztorival, új lehetőségekkel és más tartalommal. Magyarul, ez egy átszkinezett fifa, ami így olyan, mint a Skyrim V, csak dildóval. Szal ezért is akkor adok majd pénzt, ha ingyen lesz és nem kér enni.
9.
9.
kamgecam
Szerintem is lerágott csont. KH3 viszont ütni fog.
7.
7.
6.
6.
Animejetix
Megutáltam a Far Cry-t, erőltet mindent, ezért nem bírtam játszani az Assasins Creed Origins-vel...
De úgy néz ki ez a játék már nem tűnik annyira Far Cry-osnak, sokkal szabadabb... Valaki tudja hogy lesz e benne tömeges állatszex meg orgia? Kik lesznek benne a fő ellenfelek? Az állatok vagy az emberek?
5.
5.
Na ja, én a harmadikkal nagyon jól elszórakoztam, de pont elég is volt belőle. Aztán jött a 4, ami meg tök ugyanaz, csak más a setting, úgyhogy sosem jutottam messzire. Kyrat egyszerűen nem fogott meg. Itt pedig ismét ugyanaz a helyzet. Mondjuk most egy fokkal érdekesebb a helyszín, de más érdemi változás ezúttal sem lesz. Így viszont nekem még mindig a trópusi szigetvilág a nyerő.
3.
3.
logic5
Már már lassan csak nevetni jövök fel, az ilyen, meg krájtek, illetve fákje kommentjei miatt :D Komolyak vagytok :D Semmi sem jó.. Mindegy mi az, megy a fika :D
2.
2.
logic5
#1: Melyikre gondolsz pontosan? :D
1.
1.
KőbányaKispest
Ezek képesek ugyanazt a játékot kiadni 3-ára, csak más pályával.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...