Hearthstone - infók a Witchwood single módjáról

  • Írta: zoenn
  • 2018. április 23.
  • Videó
Link másolása
Noha a Hearthstone legújabb kiegészítője két hete jelent meg, a beígért egyjátékos mód még várat magára. Szerencsére a Blizzard elárult pár konkrétumot a Monster Huntról. Az adalék csütörtökön élesedik.

A Witchwood kimaradt része, a Monster Hunt mód április 26-án élesedik. Az egyjátékos móka hasonló lesz a Kobolds & Catacombs Dungeon Runjához, ám néhány lényeges különbség azért akad.

Ahelyett, hogy a sima Hearthstone-osztályokkal játszanál, négy karakter közül választhatsz - mindegyiknek egyedi hero-képessége van. Tess Greymane lényegében egy rugó, Darius Crowley egy durva kéziágyúval rendelkezik, de ott lesz még Houndmaster Shaw és Toki is.

A Monster Hunt 45 új bosst tartalmaz, nekik is egyedi képességeik vannak, és persze a dialógusaik sem ismétlődnek.

Távozott a játék rendezője

Ben Brode, akinek a Blizzard a játék sikerét köszönheti, 15 év után távozott a stúdiótól. Búcsúbeszédében kiemelte, hogy a Hearthstone közelebb hozta ez embereket egymáshoz, rengeteg barátság született, amire nagyon büszke.

2003-ban még pizzafutárként lépett kapcsolatba az irvine-i brigáddal - ő szállította a fejlesztők kajáját, így összehaverkodott velük. Nem sokkal később már a Warcraft 3 tesztelőjeként alkalmazták, de karrierje szépen ívelt felfelé. Már a kezdetek óta (nagyjából tíz éve) a Hearthstone lapjainak tervezője volt, végül pedig rendezővé avanzsált. Brode marad a játékiparban: egy új fejlesztőcéget alapít.

9.
9.
hadzsime
#8: Azért játszák őket, mert vannak olyan lapok, amik életképessé teszik őket, de erre a két lapra jut vagy 30 másik, amelyek teljesen használhatatlanok voltak és úgy hagyták ott a standard módot, hogy ember nem nyúlt hozzájuk.(Boogeyman, Moroes, Prince Malchazar, Madam Goya, Cho'gall, Anomalus...stb)
Nem azt mondom, hogy erős lapokat rakjanak bele, hanem azt, hogy a sok töltelék lap helyett használható lapokat készítsenek és ne két-három kieget kelljen már várni arra, hogy valami használható lesz-e vagy sem.
8.
8.
Mr.Dead
#7: Handrodoxra meg umbrára sem mondta volna soha senki hogy valaha játszák, most meg mindketten T1 deckben vannak. Ha egyből OP lapok jönnek akkor meg 2 évig várunk hogy eltakarodjanak wildba.
7.
7.
hadzsime
#5: Ez érthető, csak ha sok lap megy ki, akkor azokat olyanokkal pótolják már, amik valami újdonságot hoznak a játékba. Ne pedig ilyen használhatatlan töltelékkártyákkal, amiket csak azért raknak bele, hogy a kártyacsomagok értéktelenebbek legyenek.
6.
6.
hadzsime
#3: Én próbáltam egy Rush Warriort összerakni, de ebben a metában tényleg nincs helye. A nerfekre pedig szerintem még várhatunk. A Raza Priest és Patches is csak a kieg. utolsó hónapjában kapott figyelmet.
Egyébként az is érdekes kérdés, hogy mit kellene nerfelniük egyáltalán. Őket ismerve nem gyengítenének a paklikon hanem teljesen használhatatlanná tennék azokat.

#4: Azt hiszem csak a rugónak van olyan lapja, amit ad valami pluszt, az echo lapokra, de az is elég gyengus.
mistwraith-hd-300x429.png
5.
5.
Mr.Dead
Nyugi, év első kiegje, sok lap ment ki, majd a kövi kiegek lapjai miatt jobb lesz a vélemény róla. (Nagyesellyel)
4.
4.
Mortis
#3: azért a Discover szerintem a Battlecry és Deathrattle után a második leghasználtabb kulcsszó, tehát nem értem miért említed az Inspire-rel egy lapon - az egy kiegészítőben szerepelt és annyi.
a warrior meg legkorábban szerintem az idei 3. kiegészítő környékén jöhet megint vissza, mert egyszerűen anti-aggro archetípuson kívül lehetetlennek tűnik mást összerakni vele s így a Warlock-kok kíméletlenül bedarálják.
#2: az Echo mint mechanika nagyon jó, csak túlzásba estek vele s minden sz@rra rányomták, azt eredményezve hogy sok lett a majd' használhatatlan lap. ha lenne valami neutral módja hogy lejjebb lehessen vinni a mana cost-jukat vagy plusz bónuszt adna a kijátszásukkor (pl. mint a Lock and Load vagy a Stampede csak Echo lapok után kapnál valamit) rögtön más lenne a fekvésük.
3.
3.
B-Shaggy
#2: Hát sajnos azért nem kísérleteznek, mert az általad leírt dekkek az előző kieg óta csak erősödtek. Cubelockból kemény 2 lap távozott a standarból, amit könnyű volt helyettesíteni, még válogatni is lehet a jó lapok közül (Dr 7 Boardclear legendaryről meg ne is beszéljünk.). Egy jó nerf majd talán esik nemsokára, ami új metát hoz. Echo sajnos pont ugyanaz, mint az inspire, hogy nem lehet rendes mana costot és statot adni a lapoknak, mert úgy OP lenne, így viszont olyan Headcrack - szindróma. Költsd el szarul a manád hogy utána megint elkölthesd szarul a manád. A Rusht viszont nem írnám le, egy másik metában akár a warrior Rush-package-e, akár a neutral rush lapok bőven kaphatnak helyet. Nem hiszem, hogy Inspire - Discover szintre jutna és minden expába csak 1-1 lapot kapunk belőlük.
2.
2.
hadzsime
"HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA" - Ben Brode

Egyébként szörnyen száraz kiegészítő lett. Alig telt el egy hét és már senki sem kísérletezik új paklikkal. Mindenki csak a Spiteful, az aggro Pala és a Cubelock paklikkal nyomul. A korábbi kiegészítőknél sokkal több időbe tellett mire kialakult a meta.
Rush és Echo kártyákat szinte nem is látok. Szerintem ezek is olyan sorsra fognak jutni mint az Inspire.
1.
1.
Mortis
szerk.: Toki, Time-Tinker

Brode sose volt szimpatikus, mert olyan a nevetése mint az enyém. : o
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...