Fallout 76 - a bázisépítésről bővebben

  • Írta: zoenn
  • 2018. június 28.
  • Videó
Link másolása
Jegyezzétek meg jól a Garden of Eden Creation Kit (G.E.C.K.) nevét a Fallout 76-ban! Ez egy nagyon fontos eszköz az újdonsült túlélők számára, hiszen egy hordozható terraformáló kütyüről van szó. A nyersanyaggyűjtéshez ideális lesz.

Szinte minden napra jut valami Fallout 76-kedvcsináló. A Nyugat-Virginia vidékét és a kooperatív módot bemutató videó után most a bázisépítés kerül terítékre! A bevezetőben említett Garden of Eden Creation Kittel az összeszedett szemetet és ócskavasakat hasznosítható nyersanyaggá alakíthatjuk rövid idő alatt, míg a Construction and Assembly Mobile Platformmal, a C.A.M.P.-pel a saját táborunkat húzhatjuk fel.

Nem pusztán bázisokat építhetünk, hanem kereskedelmi előőrsöket is, ahol üzletelhetünk más játékosokkal. Noha a településeink kissé primitívnek tűnnek a Fallout 4 városaihoz képest, ne feledjük, hogy a Fallout 76 kétszáz évvel az előző rész előtt játszódik.

A játék november 14-én jelenik meg PC-re, Xbox One-ra és PS4-re.

25.
25.
PiszkosFred
#24: > Szerencsére PC-n még az olyan 1000 éves játékokat is gond nélkül elő lehet venni, mint a Fallout 1-2.

Pont ezert nem ertem sosem, amikor eret akar vagni mindenki magan, mert egy-egy uj jatek nem olyan lesz, mint amit var. Vagy mozifilm (hello SW). A regi klasszikusokat SOHA es SENKI nem veheti el toled, tole, tolunk, barmikor ujrajatszhato es elvezheto annak komplexitasa es megvalositasa, ellentetben a lebutitott uj generacionak szant ujkori folytatasokkal.

Nyilvan az jar jol, akinek mind a regi, mind az uj tetszik. De aki elutasitja es akinek nem tetszik az ujkori megoldas, meg mindig ott van a regi, ahhoz senki sem nyul, az tovabbra is elvezheto. Szerencsere.

Es itt kell megjegyezni, hogy Isten aldja a GoG-t, es/vagy a dosboxt :)
21.
21.
pszihoapu
#20: vovvvv! kosz haver, info-aranybanya vagy, meg be is lelkesultem a jatekra!:)
20.
20.
PiszkosFred
#19: Na, akkor mindenki jol jar, a CC-be gyarto szerzodott moddereket a Bethesda megfizeti, a jatekosok kapnak uj tartalmakat folyamatosan, win-win.
15.
15.
PiszkosFred
#13: Ez az, amit a betabol szarmazo elso infok fognak megmondani, mert egyelore mindez csak a fejlesztok altal elmondott infokon alapul, senki sem latta meg eloben a rendszert.

Mindenesetre valoszinu, hogy valamilyen szinten automatizalva lesz a dolog, es ugy fog mukodni, mint anno az swg/uo/stb sandbox mmokban, vagyis a boltot feltoltod aruval, meghatarozod az arat es ott hagyod a bazisod mellett, aki meg arra jar es kell neki valami, megveszi. Vagy hozzarendelsz egy mr. handy robotot es az fog "vendorkent" uzemelni. Passz. Az biztos, hogy nem kell ott allnod egesz nap, az azert tulzas lenne.

Radioado is valoszinuleg hasonlo. Felepited az adot, belerakod az altalad gyujtott lemezeket, es azokat a dalokat fogja lejatszani, a kozelben kalandozo emberek pedig azt fogjak hallgatni. Az ujkori FO jatekokhoz hozzatartozik zene, a radio, de mivel itt nincsenek npck, igy nincs Three Dog es hozza hasonlo DJ, igy a radiozas is a jatekosokra van bizva. Az is lehet, hogy mind a 24 ember ezt fogja csinalni, akkor majd a pipboyban valasztasz, hogy kit hallgatsz. Valoszinuleg azok a radiok lesznek nepszeruek, akik nem csak a kezdeti (hasrautok) 5 dalt jatszak, hanem osszeszedtek mar hozza 20 masik lemezt is. Mindez csak tipp, szinten a korabbi infofoszlanyokra alapozva.

Doki, szerelo, fejvadasz, raider, katona, stb. - ez a cel a jatekban, hogy legyen interakcio a jatekosok kozott, hogy legyenek esetleg "szerepek". Gondolj bele, ha van egy jatekos, aki ugy osztja el a SPECIAL pontjait es ugy veszi fel a skilleket es/vagy perkeket, hogy minden nyavajat tudjon gyogyitani, akkor ehhez a jatekoshoz (illetve a jatekos karakterehez) lehet majd fordulni segitsegert, ha gyogyulni akarsz valami neccesebb nyavajabol, amelyre a vilagban talalt gyogyszerek nem hatnak. Valoszinuleg ez a karakter a specializacio miatt mas teruleten gyenge lesz, nem fog tudni feltorni terminalokat, nem lesz akkora sebzese fegyverrel, mint egy arra specializalodott karakternek, stb. De kalandozni es jatszani ugyanugy tud es fog is, csak kozben megy majd es segit. Vagy nem megy es nem segit :)

De megegyszer, mindez eddig csak a fejlesztoi videokbol, interjukbol es a dokufilmbol szarmazik, ELOBEN nem lattuk, vagyis addig erdemes helyen kezelni a dolgokat. Az biztos, hogy a vilagban mindazt, amit eddig az npck (scriptelt AI-k) csinaltak, azt most a jatekosok (vagy jatekosok altal beallitott robotok/standok) fogjak csinalni, legyen az gyogyitas, kocsma, "etterem", kereskedelem, barmi.

Siman benne van a pakliban, hogy hatalmas nagy katyvasz es kaosz lesz az egesz, aminek a vege az, hogy mindenki csak zerg modjara egymasra vadaszik es mas nem erdekli oket, volt mar ra pelda. Maximum mindenki visszater a megszokott masik online survival jatekahoz, ez meg megy a kukaba.
13.
13.
Juha
#9: Tehát 24 játékos egy bazinagy térképen? Ez mondjuk ok, fura lenne ha az apokalipszis után rögtön többszáz rózsaszínkalapos egyhelyben ugráló játékossal találkoznánk. De ha Npc-k sem lesznek, akkor ennek a 24 embernek kell megoldani mindent? Tehát van 2-3 amelyik felváltva rádiózik, másik 2-3, amelyik boltot nyit, plusz dokik, szerelők stb.
Na de ki fog ezek mellett JÁTSZANI? Vagy ez ilyen post-ap Sims akar lenni?
12.
12.
PiszkosFred
#11: Ertekelem az ubermensch hozzaallasodat, de egyuttal sajnalattal veszem tudomasul, hogy a jelek szerint nem fogunk talalkozni a FO76 szerverein.

De, mivel en tenyleg jol szorakozok ezekkel a jatekokkal (es szamomra csak is ez szamit), nem nagyon marad mas, mint megkoszonni a kommentedet es tovabbi szep napot es jo jatekot kivanni neked, valahol, massal, tavol innen.
11.
11.
Ooorky
#9: Aki képes olyan üres semmikre, mint az Ark elpazarolni 1000 órát annak egy fadarab is több száz órányi tartalmas szórakozást nyújthat. Így már értem a lelkesedést.
10.
10.
hadzsime
#9: Basszus, neked kellene írnod a Fallout 76 cikkeket. Ennyi infót egy óra guglizás után sem tudtam volna összeszedni.
7.
7.
almaspite
#6: Köszönöm, hogy összefoglaltad a lényeget.
1.
1.
hadzsime
Az a denevér úgy néz ki mint a sárkányok a Skyrimban csak apróbb módosításokkal.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...