Ismét lebuktak az ingyenjátékok az Epic Store-ban?

  • Írta: Baloo
  • 2020. május 15.
  • Pletyka
Link másolása
Ha hihetünk a most kiszivárgott képnek, akkor az Epic Games Store az ajándék GTA V után sem kapcsol takaréklángra, és továbbra is nagyon erős címeket kínál teljesen ingyenesen a felhasználóinak.

A tegnapi találgatások végül igaznak bizonyultak, és tényleg ingyen kínálja a GTA V-öt az Epic Games. Most kikerült a világhálóra egy kép, amely lehet, hogy lebuktatta a következő pár hétre szánt ingyenes játék listáját is.

Amennyiben hihetünk a nem túl magas felbontású képnek, akkor ezek szerint a GTA V-öt a Civilization VI követné május 21-én, majd őt a Borderlands: The Handsome Collection május 28-án, míg a sort az Ark: Survival Evolved zárná június 4-én.

Mielőtt azonban túlzottan belelkesednétek, azért kezeljétek az egészet erős fenntartásokkal, hiszen ezúttal a forrás nem annyira erős, mint a tegnapi Grand Theft Auto V-pletyka esetében, ahol a konkrétan a Rockstar magát buktatta le néhány gyorsan törölt Twitter-poszttal.

125.
125.
MyIQDroppingNearYou
#124: Mondjuk velem is megoszthatnád hogy szted kinek az alregje vagyok, tekintve h az első 3 kommentemnek köze nincs hozzád.
Csak ehhez a hírhez akartam hozzászólni ezért csináltam egy reget.
124.
124.
Spazz Maticus
#122: Megyek mán' ne aggódj te büdös troll...XD
Kúrd szét tőlem a közösséget engem nem zavar akkor, megyek máshová olvasni.
De ez a kényszer a fajtádnál, hogy "alregekkelel" beugorva azonnal visszatámadj, ez valami fenomenális...XD
És szent meggyőződésetek hogy ez egy felnőtt ember számara nem teljesen egyértelmű...XD
Ezen mindíg akkorát röhögök...
Na csá.
123.
123.
Obi Wan Kenobi
#121: Még a végén lesz életünk :'(
122.
122.
MyIQDroppingNearYou
#118: Miután érdemi mondandó kommentedben nincs, nem érzed az iróniát, hogy az ellen szólalsz fel amit te éppen művelsz? Már most hiányzol.

Azért vigyázz hátba ne vágjon az ajtó távozáskor... :D
121.
121.
MyIQDroppingNearYou
#103: Senki nem mondta hogy CD-re kell kiírni. Amúgy üdvözölnek a 2000-es évek. Ma már ugye pendrive, meg HDD,, SSD van, a kísérleti technológiákról, amikor egy rizsszemre ráírnak egy fél könyvtár adatait, nem is beszélve. De azon legalább jópár évig megvan, és ha ügyesen mented az adataid, akkor sokáig megvan. Ellentétben ha az e-boltok becsődölnek, akkor könnyes szemmel mondhatsz búcsút a játékaidnak.
120.
120.
MyIQDroppingNearYou
#105: Kb. tökéletes meglátás. Persze a másik boltnak is vannak önjelölt védői.
119.
119.
Ooorky
#117: Nekem ilyen problémám nincs, nagyon kicsi az esélye, hogy megérjem a nyugdíjas kort :D

#118: Ezt a Spazz Maticus-t kivághatnák az oldalról, ha hozzászól akkor is másokat ócsárol.
118.
118.
Spazz Maticus
Egyébként mint ritkán a kommentelő kevesek egyike megkérdezném, hogy a "megalakult ellenállást" nem lehetne már inkább kibaszni innen a picsába ?
Komolyan mondom, hogy én a kikapcsolódásommal ( a számítógépes játékok ha valaki nem értené...) kapcsolatban telibeszarom hat kilóméter magasról ezt a " store elméleti" vitázást, úgy a Steam-tól kezdve az Epic-ig bezárólag, és amúgy szerintem nem vagyok ezzel egyedül...
Ezen az oldalon nincsenak adminok, vagy nem látjak hogy háromból két hírnél miféle ostoba ripacs trollkodás megy itt kommentelés címen, vagy mi a f@sz ?
Vagy esetleg öt-hat ember agybajos " homokozójának" kívánják fenntartani ezt az oldalt ?
Az hosszútávon kétlem hogy működne...
Na viszlát, megint nem jövök ide hírt olvasni egy darabig...
117.
117.
PiszkosFred
#101: Hát, mivel erejed teljében vagy te is (egy évtizeddel idősebben talán még én is), ezért akinek van pici esze és nem egy barlangban él burokban, az megpróbálja már most, aktív időszakában biztosítani a nyugdíjas éveinek (élet)minőségét úgy, hogy ne függjön a mindenkori állami ellátástól.

Ezen dolgozok és jelenleg úgy fest, hogy ha nem jön közbe semmi extra, akkor se éhezni, se dolgozni nem fogok, nyugodt éveim lesznek, mind anyagi, mind egészségügyi szempontból.

Ha viszont közbejön valami és nem valami halálos kórság, akkor... hát akkor egy gamer nagypapa leszek a családom "nyakán", aki egész nap csak ül a hintaszékében és retro játékokkal játszik - amíg be nem dugnak egy idősotthonba :)

#99
Mai napig megvannak a 80-as és 90-es években vett/szerzett CD-s, lemezes (közte a c64-esek is) kazettás játékok egy doboz mélyén valahol a víkendház pincéjében (ha még nem lopták el), de mégsem használom azokat, mert van emulator és van gog, ahol újra megveszek mindent fillérekért és aminek köszönhetően a 20-30 évvel ezelőtti "csodákkal" (számomra azok) is - aránylag - problémamentesen játszok. Ebből kiindulva, ha bedől a steam, majd lesz helyette más. Ha meg nem, akkor így jártam, majd játszok azzal, ami van. Nem aggódok olyan miatt, amelyre nincs ráhatásom, se beleszólásom, de bízni bízok abban, hogy megmarad még egy "kis" ideig.
111.
111.
delphijos
#108: Mivel a játékokat folyamatosan frissítik, jönnek a patch-ek, még én is azt mondom hogy ez nem érv. A 24 órás online jelenlét még valóban nem indokolt, de az internet hozzáférést ( amikor kell ) nem nagyon lehet ma már kikerülni. PC-n eleve csak letöltés van , konzolon meg - ne szépítsük - sokan azért veszik a lemezt, mert végignyomják, és adják tovább. Nem azért mert szegényeknek nincs netjük....
109.
109.
Clayman
#108: Igen, mondom: Amíg nagyobb a bevétel mint a kiadás, addig maradnak a lemezek. Viszont, ha csak egy két olyan ország marad, ahol tételezzük fel, hogy végképp nincs net, de van 100ezer potenciális vásárló. A cég azt kalkulálja, hogy ebből 20ezren megvennék a játékot, akkor lehet születik egy olyan döntés, hogy sorry de már nem éri meg kiadni lemezen és elvesztjük azt a 20ezer embert.
108.
108.
crytek
#106: Amíg nincs kiépítve az internet mindenhol értelmes szinten addig lesznek lemezek.Az a vicces hogy mi magyarok ebben kurva jól állunk miközben a csöves kinti országokban megy "nyomor" van
107.
107.
Clayman
#105: Csak, hogy egy új erő alakult: Ultimate Crytek
105.
105.
delphijos
Gondolom nem a címekről volt szó. Látatlanban:
1. Mocsok Epic, kínai szemétládák
2. A Steam jobb, mér nem csak az van
3. Annyira utálom őket, hogy az ingyen szaraik se kellenek

Kihagytam valamit ?
103.
103.
#102: El fog jönni a nap, amikor semmilyen fizikai lemezes játék nem lesz már és ez még az előtt lesz, hogy a streaming teljesen átveszi az uralmat. Előbb-utóbb, de nem holnap, el fog jönni a nap, amikor mindenkinek megy a levesbe a Steam könyvtára, meg minden hasonló. Abban a pillanatban az sem fog számítani, hogy a gog-os telepítőidet kiírtad lemezre.
102.
102.
MyIQDroppingNearYou
Manapság annyi ipar szekere halad a szakadék felé, de legalább egyesek próbálják a lovakat visszafogni. Ez persze a játékipart legkevésbé sem zavarja, ők versenyautóban ülve száguldanak a szakadékba, a kormánynál a Pcs játékipar.
Szerencsére legalább a fogyaszók észnél vannak, ja nem, egymásnak esve védik a saját(nak gondolt, amúgy őket telibeszaró) fostömlő online boltjukat., mint fogatlan(sic!) prókátorok. Ajánlom a "Don't touch my garbage!" oposszum mémet.
Hadd áruljam el, hogy mindegyik mai online bolt szar, a kivétel talán(?) az, amelyik legalább drm nélkül odaadja a játék telepítőfájlját. Az egyik megkerülhetetlen a piacon, és ugyan nem vesz exkluzivitást, de örökké frissít és szarral van tele, illetve a semmire vesz le x %-ot, a másik meg még szarabb, kevesebbet vesz le ugyan de zsebből megveszi a fejlesztőket mint egy olcsó kurvát.
Sajnos a sok észkombájn aki veri a mellét hogy "duh én 0.nap megveszem hogy támogassam a fejlesztőket (akik 99%ban nem érdemlik ezt meg mert bugos, mert fél délután alatt kijátszod stb.) ahhoz már hülye/lusta hogy a fejlesztő oldalán vegye meg hogy a nyomorultja némi pénzt is lásson.
Ezért utálom a konzolokat is, az egyik egy Pc oprendszer lite, a másik meg exkluzivitást vesz, na nem 1 évre hanem örökre (na be ne mesélje nekem valaki hogy direkt nem jelennek meg azok a címek Pcre)
Szóval, kb az összes mai online bolt egy kalap szar. Sőt annál is rosszabb, mert még kalapod sincs.

Ok, nem kell visszamenni az őskorba és elbattyogni a város végébe s játékért sztán bénázni a cdvel, de ami ma van opció... na igen.

Mekkorát fognak röhögni azok, akik nem ezeken a szarokon vették a játékaikat akkor, amikor majd a streaming miatt esetlwg becsődöl egyik-másik e-bolt aztán megy majd a világméretű hiszti, hogy jaj a játékaim.
Bár ez még a jövő, remélem minél hamarabb megtörténik.
Ami ma van, az az hogy kiadsz ~60 eurót egy kb 20 eurót érő játékért, ami mellé kapsz fincsi drm-et, meg gyakran felrakhatsz egy másik klienset is, ebből a 60 euróból a fejlesztő örül ha 30-at lát, a kliens hízik, a játékok meg egyre szarabbak, és már 1milliós eladásnál is buktának számítanak kb.

Az egy dolog, hogy a fejlesztők kiadók pénzért hülyének nézik a fogyasztókat, bár ez morálisan elítélendő, üzleti szempontból érthető.
De az, hogy a fogyasztók nagy része hülye, és a pénztárcájával támogatja ezeket a döntéseket, na az a mindenek felett.
Pénzért hülyének lenni egy dolog, na de ingyen, vagy még pénzt fizetve hülyének lenni, na az az igazi luxus :D
101.
101.
Extol
Ez, hogy majd nyugdíjas éveimben játszok, ez olyan utópisztikusan hangzik nekem aki krisztusi korú, annyi minden történhet. pl
-Egyszerűen meghalsz előtte
-Úgy kitolják hogy nem éri meg senki
-Olyan kevés lesz, hogy dolgoznod kell mellé, hogy ne éhezz (legvalószínűbb)
-Nem lesz nyugdíj és ugyanúgy dolgozhatsz

Legjobb, ha az ember külföldre megy dolgozni ha tisztességes nyugdíjat akar, és játszani mellette
100.
100.
Extol
#99: Pláne 30-at.

Wups enyém a 100-ik hozzászólás micsoda teljesítmény!
99.
99.
Extol
#48: Hahaha jujuj Fred nagyon előreszaladtál az időben, én is gondoltam már arra hogy a ki nem játszott játékokat nyugdíj után majd Steam-en játszzuk, de ha a realitásoknál maradunk, 20 évre előre tervezni nem szerencsés. Én annak is örülök ha 10 év múlva még lesz Steam
94.
94.
crytek
#92: Állítólag az epic konkurencia akar lenni a legnagyobb pc-s digitális piacnak vs amit látunk az az,hogy kurvára nem lesz soha konkurencia. Tudod a ferrari konkurenciája nem lesz a trabant csak mert annak is 4 kereke van...

Én senkinek az oldalán nem állok és senki nem támogatok soha nem is volt célom a támogatás és soha nem is lesz.(Van egy fasza humble choice model az hozza a pénz és az ingyencumokat)
Én csak mondom amit látok és ami a valóság. Ez epic ezzel a jelenlegi felfogásával csakis és kizárólag INGYEN accountokat gyárt és dobja ki a pénzt a kukába a semmiért. És mint látjuk ez max arra elég hogy a pénzéhes cégeket odavonzza.De ettől még nem fognak olyan eladásokat produkálni ami bevételt is eredményez mivel látjuk hogy azt is kb ők maguk veszik meg az usereknek a kuponjaikkal :)

Nem is akarok a gamer társadalomnak hasznos tagja lenni mivel én nem vagyok gamer, maximum egy gép/netfüggő...a gamer az nem ott kezdődik hogy éves szinten játszok max 100 órás ami kb 10 játékot eredményez.

A kommentjeimnek nincs célja szimpla kommentek..
93.
93.
kryszisz
#92: Áhh, hagyd, ezen a srácon már a lobotómia sem segít...
92.
92.
PiszkosFred
#87: Csak, hogy jól értem-e: aki nem keres annyit, mint az istenként tisztelt steam, az konkrétan dögöljön meg és annak a k* anyját?

Hozzáteszem - és javíts ki, ha tévedek -, vicces mindezt tőled olvasni már évek óta, mert TE az életben nem vettél még teljes árú játékot (te mondod mindig, elveid ellen van), sőt továbbmegyek, a steamen se vettél még szinte semmit, mindig csak harmadik féltől származó végkiárusított csomagokat guberálsz.

Természetesen ehhez jogod van és az tény, hogy anyagilag jól jársz ezzel (azt a pár évet kibírod büdin ülve is, amíg megjelennek 1 euróért), de azt ugye tudod, hogy te, a tüntikéző nagy forradalmár és szabadságharcos ezzel szembeköpöd a fejlesztőt, a kiadót és még a drágassssszágodat, a Steamet is? :)

Akkor viszont felmerül a kérdés, hogy te kinek az oldalán, kinek az érdekében csipogsz? Mert jelenleg úgy fest, hogy te csak egy here vagy a gamer társadalomban és a világon semmi hasznodat nem látja senki semmiből. Kivéve a kulcsos oldalak, azok köszönik szépen az 1-2 euródat.

Lehet, hogy bennem van a hiba, de ezek után viszont nem értem a kommentjeidet, azoknak a célját.
86.
86.
godach
Bár nem értek egyet Crytek nagy keresztes hadjáratával, annyiban igazat adok neki hogy az ingyen játékos, kuponos emberekből sosem lesz steam konkurencia. Azért legyünk őszinték, hogy most is volt aki egy Witcher 3 miatt felhasznált 10eurós kupont és még így is sokallta. Egyolyan játékért 1500 forintot, amiről még az is tudja hogy simán megérdemli az árát aki világ életében csak fifázott vagy golfozott.
Egyébként én sem támogatom őket, de ezt le tudom annyival hogy nem veszek ott semmit. Az ingyent behúzom, mert a fiam is és sosem lehet tudni mivel támad kedve multizni, de annyi.
Nem reklámozom, nem ajánlom és anyagilag nem támogatom. Ennyivel elintéztem.
A GoG2 legalább tényleg kiszolgálni akar és nem egy valahanyadik opció lenni.
84.
84.
kryszisz
#80: Nekem elég jó a humorérzékem (meg hát magam is nagyon humoros figura vagyok, mint az látható), de ezen a "viccen", ahogy azt Korio is megjegyezte, a világon egyedül te nevetsz, mert
A: az emberek egy része nem Epic ellenes
B: a másik része meg magasról leszarja, hogy mit csinál, mi van, vagy mi lesz vele, épp ezért nem is hőbörög miatta lépten-nyomon.
83.
83.
crytek
#82: Aki hülyét csinál magából az az epic.

Igen akik ingyen cumoért járnak oda meg hogy kilóra megvegyék őket azok szarnak bele, viszont ezek meg csak a nevetséges számokat tudják hozni nekik.
Ez pont ez a piac ahol az első héten (főleg hogy volt rá majd 20 évük lemásolni a steamet és azt lealázni) istenkirály lehetnél ,ha értelmes dolgokat tennél le az asztalra. De ott ahol 1.5 év után egy kosár sincs ott nem steam konkurenciát kell keresni hanem zsebkendőt a röhögés általi könnyeket törölgetni
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...