GDC 2007: Jön a Nokia N-Gage 2

  • Írta: Daks
  • 2007. március 6.
  • Hardver
Link másolása
A Nokia két évvel ezelőtt csúnyán megbukott a hordozható játékkonzolok piacán, de úgy tűnik, nem adták fel. A cég ma bejelentette, hogy már hegesztik az N-Gage 2-t!
A Nokia két évvel ezelőtt csúnyán megbukott a hordozható játékkonzolok piacán, de úgy tűnik, nem adták fel. A cég ma bejelentette, hogy már hegesztik az N-Gage 2-t!

A telefongyártó nagyvállalat terveiről Gregg Sauter, a Nokia publishing igazgatója beszélt ma a GDC-n. Állítása szerint a mobil játékok még gyerekcipőben járnak, ám ez a közeljövőben igencsak meg fog változni, hála nekik. Az új N-Gage-ben olyan innovatív ötleteket valósítanak majd meg, mint a mobil interneten történő játék vásárlás, vagy az offline demó letöltés. Ez utóbbit úgy álmodták meg, hogy minden nagyobb elektronikai szaküzletbe elhelyeznek majd egy N-Gage dokkot, amire csak rá kell csatlakoztatni gépünket, és áttölteni a kipróbálható játékokat. Ezen kívül terveznek még egy mobilról is elérhető közösségi portált, melyre a rajongók akár saját cikkeket is fel tudják majd tölteni. Itt lesz barát-lista, saját profil beállítási lehetőség, sőt egymás közt akár online bajnokságokat is rendezhetnek a gamerek. Az N-Gage 2-t most még nem mutatták be, várhatóan erre a jövő heti CeBIT-ig várnunk kell, ám azt elárulták, hogy új handheldjük még idén ősszel meg fog jelenni. Kíváncsian várjuk!
7.
7.
Carbon
Én ettől nem várok túl sokat. Csak ne kezdődjön itt is olyan veszekedés mint a GTA IV-es hírnél. Ha most így vissza nézek az N-Gage-re...hát csak nevetek rajta. Handheld konzol? Vagy PC? Ehh. Azoknak a játékoknak olyan grafja volt mint egy másik egyszerű mobilnak. Na nemtudom, sztem a Nokiának annál kéne maradnia amiben eddig is jók voltak. Kinek kell a PSP meg a DS mellé még egy handheld konzol? Akik megvették egyiket vagy a másikat már sztem így is elégedettek. Azokból meg nincs sok akiknek nincs. És most nem olyan országokra gondoltam mint Magyarország vagy esetemben Szlovákia. Jó, most mondhatnátok azt h ezen tudok telefonálni. Nagy dolog. Akkor már max egy "telefonos konzol" helyett van a zsebembe egy PSP meg egy másik teló. És sztem még jobban is járok.



Majd meglátjuk, de én eléggé szkeptikus vagyok ezzel a témával kapcsolatban.
6.
6.
ldavid
egy szóval nem mondtam hogy hardverben veri mint ahogy te sem mikor felhoztad ezt a "veréses" témát... lol
5.
5.
ldavid
az eladásokra céloztam te szerencsétlen.............................................................
4.
4.
logoffmeister
Szerintem sem lesz nagy jövője. Ha vesszük az 1. N-Gage-t, hááát, én csak arra emlékszem belőle, hogy úgy kellett tartani, mint egy elefántfület(oldalán volt a hangszóró+miki) :D aztán jött az N-Gage QD, de arról már tényleg nem hallottam semmit, max, hogy lebutították, meg hogy más lett kívülről: QD=quality design

Hogy most mi lesz, az elődök alapján nem sok jót remélek.
3.
3.
ldavid
főleg hogy a NDS veri a PSP-t

amúgy ez is bukás lesz...
2.
2.
CULO
Nyugi van...mindennek megvan a maga ideje! :P Légy türelmes! :)
1.
1.
CULO
Bla bla bla! Sok benne a "terv" szó! Azért kíváncsi lennék, hogy mennyire lenne népszerű! Véleményem szerint a Nokia maradjon a telefnoknál csak...ne a játéktelefonoknál! :S
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...