Az Xbox Game Passre is hat majd a Smart Delivery

  • Írta: gorien
  • 2020. június 15.
  • Hír
Link másolása
A Microsoft ismét beszámolt az Xbox Series X kompatibilitási rendszeréről, a Smart Deliveryről. Megismertünk egy-két új funkciót, és egy listát is kaptunk az eddig bejelentett játékokról, amelyek támogatják a lehetőséget.

Akik nyomon követik, mi újság a Microsoft újgenerációs konzoljával, azok már belefutottak a Smart Delivery kifejezésbe. A redmondiak így nevezték el az újfajta oda-vissza kompatibilitásukat: akár Xbox One-ra, akár Xbox Series X-re veszünk meg egy játékot, az mindkét konzolon ugyanúgy játszható lesz. Egy új blogbejegyzésben további érdekességeket árultak el a rendszerről.

A Smart Delivery például kiterjed az Xbox Game Passre, a Microsoft előfizetéses játékszolgáltatására is. Tehát ha előfizető vagy, és Xbox One-on játszol egy játékkal, majd beújítasz egy Xbox Series X-et, akkor azon is gond nélkül hozzáférhetsz a passes játékodhoz, ráadásul attól a mentéstől, ahol abbahagytad. Az állásaid és teljesítményeid egyik játéknál sem lesznek veszélyben.

A rendszer azt is észben tartja, hogy melyik konzoloddal játszol, ha mindkettő megvan, így mindig az adott masinára optimalizált változat lesz előtted. Sőt, ha egy játékot útközben optimalizálnak a Series X-re, akkor annak a megjelenéséig kompatibilis módban tudod játszani az újgenerációs konzolon, majd ha elkészül a hivatalos optimalizálás, automatikusan frissít arra a gép.

A posztban emellett egy listát is közzé tettek az eddig ismert, Smart Deliveryt támogató játékokról. Hozzátették, a lista még nőni fog a Series X startjáig, de az, hogy mely játékok fogják támogatni a rendszert, elsősorban a fejlesztőkön múlik, nem a Microsofton.

A Smart Deliveryt támogató játékok:

  • Halo Infinite
  • Cyberpunk 2077
  • Assassin’s Creed: Valhalla
  • Destiny 2
  • DiRT 5
  • Scarlet Nexus
  • Chorus
  • Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2
  • Yakuza: Like a Dragon
  • The Ascent
  • Call of the Sea
  • Gears 5
  • Second Extinction
  • Metal: Hellslinger
30.
30.
szujonor
#27: Számomra ezért viccesek a konzol vs PC viták. Aki konzolt vesz, az nem az informatikai technológia miatt veszi meg, hanem mert játszani akar. Amikor konzolunk lett, csak annyit láttam, hogy én még soha életemben nem láttam ilyen gyönyörű játékokat. Mert sohasem volt 500000 Ft-os PC-m. Ennyi. Soha nem is lesz, ezért van konzolunk.
29.
29.
szujonor
#24: Értem! Viszont akkor lemezes verzióban nem mindegy, melyiket veszem meg. Pl. ha megvenném a Series X-es verziót, hogy majd később jó lesz, akkor azzal nem játszhatok a One-on. Mondjuk csak agyalok ezen, mert egyre inkább úgy gondolom, hogy nem veszek lemezen semmit.
24.
24.
delphijos
#19: "Az egész, itt veszem meg, ott játszok vele, ezt veszem meg, de az is megkapom herce-hurca azt juttatja eszembe, hogy vajon mi van egy fizikai lemezen a játékból?"

Hát a SM nem hinném hogy lemezen is lenne ( 1 lemezen mindkét verzió ) ez nem tudom honnan vetted. A digit-nél meg attől függően töltődik le, milyen a HW.
19.
19.
szujonor
Az ugye adott, hogy a digitális könyvtáram összes játékával tudok majd játszani a következő generációs konzolon (nekem legalábbis még ez rémlik), itt inkább arról van szó, hogy HA egy játékból ki lehet sajtolni valami pluszt, akkor azt a Series X tulajok ki is tudják majd élvezni, illetve vannak a Smart Selivery címek, ami egy másik szint: egyik generációs konzolra az egyik, míg másik generációs konzolra a másik verzió települ. Ehhez valóban szerződés/hozzáállás kérdése, szóval szerintem a fenti lista csak szép lassan fog frissülni.
Egyébként a Microsoft nyilatkozott már arról, amit a PS5-nél már tudni lehet? Hogy ami az új generációra jelenik meg, azt nem lehet "visszabutítani" a régi konzolra?

Az egész, itt veszem meg, ott játszok vele, ezt veszem meg, de az is megkapom herce-hurca azt juttatja eszembe, hogy vajon mi van egy fizikai lemezen a játékból?
17.
17.
godach
#15: "azok a címek amik psnowban is benne vannak akkor azok ingyen tudták volna azokat tolni psnow előfizetés nélkül."
Na mondjuk erre tuti azt mondta volna mindenki, hogy Isten császár ötlet.
15.
15.
crytek
#13: A Sony lehetett volna BC-vel kapcsolatban a MS-nál is sokkal menőbb és kb az egész világ őket éltetné. (Bár csak a gondolatával jó eljátszani ,mert látjuk egy pénzhajhász moslékok mint a profitot termelni akarok cégek többsége)
Hogyan?

Ugye aki anno vett ilyen olyan ps-re régi cumokat azoknak a fiókon ott figyel.. Nos ezt megoldhatták volna hogy akinek teszem azt a fiókján látják ott figyelnek azok a címek amik psnowban is benne vannak akkor azok ingyen tudták volna azokat tolni psnow előfizetés nélkül... Ez nem kis fegyvertény lenne a sony kezében
11.
11.
delphijos
#8: Szerintem a "sima" , és a pro / X gépekre gondolt. De persze ez azért elég más. Ha ezekre külön verzió lenne, az már nem "félgeneráció". Plusz az ilyesmit a store-ok se kezelik, ott se lett volna mód arra hogy CSAK X-en futó game legyen fent. Már ha valaki csinált volna ilyet....
8.
8.
crytek
#7: Ez jó. Na mesélj eddig ki szoktatott rá erre mikor ezek az első ilyenek?
Tényleg érdekel lehet átaludtam 2-3 generációt mivel ez a dolog eddig nem létezett.

MS kezdte el a BC-t ahol pár játék kapott szebb verziót pl a Red Dead Redemption 1 amit az eredeti xbox 360 tulajok megkaptam ingyen... De ez most más ez nem bc lesz és itt ugye komolyabb előrelépések lesznek az adott verzióknál szintén INGYEN
7.
7.
elgeri
Ezzel a félgenerációs váltással engem már annyira rászoktattak ezekre, hogy meg is lepődnék, ha nem így működnének a dolgok :)
5.
5.
crytek
#4: Kinek válik be? Itt a "lefizetések" mennyisége a lényeg hogy teszem az a mikro azt mondja a codinak nesze itt van 10 milka de minden eladott one verzió után adtok egy series X-eset is a tulajoknak ... ilyenkor meg gondolom a kiadó mérlegel vennék-e annyian series x-re meg one -re külön hogy ez a 10 milla visszautasítható legyen és ne kerüljön be a termék a smart deliverybe...
2.
2.
Jó dolog, meg szerintem a Micro jó fej lesz ezzel a smart Delivery dologgal. Viszont ezt a dolgot nem tudja rékényszeríteni más kiadókra nagyon, úgyhogy ha valaki EA akar lenni, az EA is lesz.

Amúgy a fent leírtak azt is jelentik, hogy a mindenféle kompatibilis mentések a PC verziókkal is mindenhogyan kompatibilisek. Szerfelett kényelmes és jó dolog. A felhőmentés (főleg, ha kompatibilis különböző verziók között) a világ egyik király találmánya.
1.
1.
godach
Jó irány, jó irány.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...