Amerikai toplista: az EA vitte az augusztust

  • Írta: fojesz
  • 2020. szeptember 16.
  • Toplista
Link másolása
Helyzetjelentett az amerikai játékpiac teljesítményét összegző NPD Group is, az elemzőcég szerint augusztusban az EA sportjátékai voltak a legkeresettebbek. A Nintendo Switch eközben továbbra is szárnyal.

Az Electronic Arts sportjátékai végeztek az amerikai eladási toplista élén augusztusban: habár az nem túl meglepő, hogy az aktuális Madden NFL-epizód kapásból az élen nyitott, az EA Sports UFC 4 második helyezése már érdekesebb eredmény - az MMA-játék egyébként jobb eredményeket tudott felmutatni, mint a sorozat bármelyik korábbi felvonása.

A listán ezenkívül a szokásos slágercímeket találjuk meg többnyire, harmadik lett a Call of Duty: Modern Warfare, utána pedig a Ghost of Tsushima következik. Tarolt a Nintendo is, a következő öt helyezés már mind Nintendo-játéké, a teljes húszas listából pedig tíz (!) helyet tudhat magáénak a kiotói cég - mindezt úgy, hogy a digitális számait továbbra sem osztja meg az elemzőcéggel.

A szoftveres szegmens forgalma egyébként 37 százalékkal nőtt éves szinten, és 2,94 milliárd dollár volt; ebbe egy ideje a játékeladások mellett minden letölthető tartalmat, mikrotranzakciót, előfizetést és mobilos költést is beleszámol az NPD, amennyiben ezeket az adatokat biztosítják nekik a partnercégek.

A hardvereladások 37 százalékkal 229 millió dollárra nőttek, míg a kiegészítőknek 42 százalékkal ment jobban - itt 166 millió dollárnál állt meg a mutató. A hónap legkeresettebb konzolja a Nintendo Switch lett ezúttal is, amely megduplázta az eladásait tavaly augusztushoz képest. A teljes játékpiac forgalma 3,33 milliárd dollár volt, ez 37 százalékos ugrás éves szinten.

Alább találjátok meg a teljes játéktoplistát, a csillagozott címek esetében a digitális eladások nem szerepelnek az összesítésben:

  1. Madden NFL 21
  2. EA Sports UFC 4
  3. Call of Duty: Modern Warfare
  4. Ghost of Tsushima
  5. Animal Crossing: New Horizons*
  6. Ring Fit Adventure
  7. Mario Kart 8 Deluxe*
  8. Super Smash Bros. Ultimate*
  9. Paper Mario: The Origami King*
  10. Mortal Kombat 11
  11. The Legend of Zelda: Breath of the Wild*
  12. The Last of Us: Part II
  13. Minecraft: PlayStation Edition
  14. PGA Tour 2K21*
  15. New Super Mario Bros. Deluxe*
  16. Super Mario Party*
  17. Rainbow Six: Siege
  18. Super Mario Odyssey*
  19. Final Fantasy VII Remake
  20. Luigi's Mansion 3*
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...