Resident Evil: Village - PS5-ön lesz teljes az élmény

  • Írta: szlav
  • 2020. november 5.
  • Hír
Link másolása
Habár a Resident Evil: Village egy multiplatform játék lesz, mégis teljes körben támogatja majd a PlayStation 5 olyan hardveres újdonságait, mint az adaptív ravaszok, a haptikus visszajelzés vagy a Tempest 3D audiotechnológia.

Sokan okkal feltételezhették, hogy a PlayStation 5 hardveres különlegességeit leginkább csak a Sony belső fejlesztésű platformexkluzívjai használják majd ki igazán, ez azonban messze áll a valóságtól. Élő példaként szolgálhat a Resident Evil: Village, amely 2021-ben PC-n, Xbox Series X-en és talán még a búcsúzó generáció konzoljain is megjelenik majd, a Capcom azonban mégis rászánja a fejlesztési időt arra, hogy a PS5-tulajok itt is kihasználhassák az új hardver adta lehetőségeket.

A játék adatlapján megjelent infók megerősítik, hogy a játék 4K felbontással és ray tracinggel érkezik majd a Sony új konzoljára, melynek ultagyors SSD-je biztosítja majd, hogy szinte teljesen eltűnjenek a töltőképernyők. Valószínű, hogy hasonlóan teljesít majd a Village a rivális Xbox Series X-en is, ami viszont a PlayStation 5-tulajok kiváltsága lesz, az az adaptív ravaszok és a haptikus jeleket küldő kontroller élménye, amely a leírás szerint remekül szimulálja majd a fegyverforgatás élményét.

Ami pedig az atmoszférát illeti: a Capcom horrorjátéka is támogatja majd a Sony új hangzástechnológiáját, a Tempest 3D AudioTechet, amely a megfelelő fejhallgatókkal páratlan háromdimenziós térhangzást kölcsönöz majd. Mondanunk sem kell, hogy ez egy ehhez hasonló címnél kimondottan sokat hozzáadhat a hátborzongató élményhez.

18.
18.
Ps fanboy
Én nagyon várom ezt a játékot. De szerintem ebből jövő év végi megjelenés lesz. Főleg, ha csak nextgen gépekre jelenik meg. Nem véletlenül nem mutattak még egy rendes gameplayt sem.
17.
17.
Azatoth
Azt se felejtsük el, hogy a RE7 VR módja PS exkluzív volt. Nem tudom, itt mi lesz a helyzet, de a 7 VR-ban nekem az elmúlt évtized egyik legnagyobb játékélménye volt.
12.
12.
ZsozeApa
Vibráchiós élményhh ah de jóh lesz! Szemléltessük ez két videó elég jól bemutatja hogy milyen lehet a kicsike kézben tartva!
https://youtu.be/L-uHUbk1Cds
https://youtu.be/tIqlu4sm5OQ

11.
11.
#6: Ez az a dolog lesz, ami egy-ket jateknal nehany jatekosnak nagy elmenyt ado lesz, pl egy god of warnal, a tobbinel meg, pl multiban, stb meg nem is lesz vagy kikapcsolod a francba :-))
10.
10.
Yanez
#9: Azt mondják ez is olyan dolog, amit ki kell próbálni, mert így leírva nem hangzik egy vasziszdasznak, de játék közben kellemesen fokozhatja egy játék élményét. Az is lehet, hogy egyes játékoknál fölösleges lesz, meg talán majd ezt is embere válogatja. Így vagy úgy, most még fölösleges beszélni róla. Azok akik már használták az új kontrollert, csak pozitívat nyilatkoztak az új fícsőrökről, de a legjobb kivárni a megjelenést és több ember véleményét is elolvasni, vagy egyedül megtapasztalni.
9.
9.
Goromi
#5: Csak azt nem tudom mi lenne akkora élmény hogy rezeg a ravasz meg nehezebb lenyomni, na bumm.
Nintendonal is annyira nyomtak a switchez azt a jégkockás dolgot.
8.
8.
Yanez
#6: Minden bizonnyal a 8K-ra is képes lesz, de játékoknál aligha, inkább filmeknél.

Az inkább adaptiv ravasz lesz, és nem fognak rezegni. Ez a feature amolyan ellenállóerőt ad a ravaszoknak. Bizonyos fegyvereknél meg sok egyéb dolognál teljesen más érzés lesz lenyomni őket.
6.
6.
Blueberry
#4: Elvileg majd azt is tudja,csak nem lövik el egyből az összes puskapórjukat ;) +kérdés:ez a “haptikus ravasz” mit takar? Mint az xO konroller-nél,ahogy külön rezegnek a ravaszok?
5.
5.
Yanez
Jó hír, hogy egy multiplatform tejesen kihasználja az új kontroller ficsőröket! Még jobb, hogy ez pont a RE! Amúgy még majd a God of War Ragnarok az, ahol gyökeresen új élményt nyújthatnak ezek a dolgok.
4.
4.
Gykrizsi
Azért csak hogy belekössek a Sonyba, a gép dobozán nagyban hírdetik a 8K-t, míg ez a játék is csak dinamikus 4k-ra képes. Amivel nem lenne baj, hogy olykor felskáláz, de akkor ne úgy hírdessék a gépet, hogy 8K képes, amikor a 4K sem feltétlen igaz, mert a tájékozatlanabb vásárlót rendesen bezavarhatja.
3.
3.
Goromi
Nekem ez kicsit megint parasztvakitasnak tűnik hogy ilyen rezges meg olyan audio.
2.
2.
DarkCrash
Na én speciel ezért veszek PS5-ot többek között. A joy és az Audio tech miatt. No meg persze az ex címek ugyebár.
1.
1.
Harcos Pisti
Ez a Tempest olyasmi mint a Dolby Atmos?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...