A Tencent bevásárolta magát a Dontnodba

  • Írta: gorien
  • 2021. január 28.
  • Biznisz
Link másolása
A Tencent továbbra sem lassít. A kínai videojátékipari gigász ezúttal a Life is Strange-játékok alkotóinál vásárolt be részvényekből, amelyből a Dontnod a kiadói törekvéseit fogja finanszírozni.

A kínai Tencent brutális évet futott tavaly a felvásárlások tekintetében. Ahogy arról mi is megemlékeztünk a 2020 legfontosabb videojátékipari történéseit összefoglaló cikkünkben, a cég 31 videojátékos cégbe fektetett be tavay (olyanokba például, mint a Platinum vagy a Yager), ezzel pedig a tevékenységével továbbra sem hajlandó leállni. Nemrég a Klei Entertainmentet szerezte meg, most pedig a francia Dontnodba vásárolta be magát.

A stúdió, melynek olyan játékokat köszönhetünk, mint a Remember Me, a két Life is Strange, a Vampyr, a Tell Me Why vagy a Twin Mirror, tavaly már pedzegette, hogy ezentúl kiadója is akar lenni a saját játékainak, ebben segít majd nekik a Tencent befektetése. A Tencent a 30 millió eurós vásárlással kisebbségi tulajdont szerzett a cégben, és helyet kapott az igazgatótanácsban is.

A Dontnod vezérigazgatója, Oskar Guilbert örömmel fogadta a Tencentet befektetőként, mondván, hogy "a Dontnod így kiváló helyzetbe kerül, hogy több játékipari aspektusból is felpörgesse a fejlődését, különösen ami Kínát és a mobilpiacot illeti. Ezzel a befektetéssel felgyorsíthatjuk a fejlesztési terveinket, még több értéket teremtsünk saját alkotásainkon és azok kiadásán keresztül."

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...