MMO-stílusjegyek is lesznek a Diablo: Immortalban

  • Írta: Baloo
  • 2021. február 21.
  • Hír
Link másolása
Habár a Diablo IV, illetve a Diablo II: Resurrected ellopta a rivaldafényt az idei BlizzConon a mobilos Diablo spin-off elől, azért a Blizzard nem feledkezett meg az Immortalról sem, a rendezvény alatt pedig arról is mesélt, hogy mik a tervei vele.

A Diablo IV új karaktere mellett az idei BlizzConline egyik legnagyobb bejelentése egyértelműen az, hogy készül a Diablo II újrázása. Ilyen hírek mellett érthető módon kicsit háttérbe szorult a Diablo: Immortal, de a nagy előzetesek után induló Deep Dive-interjúk alatt a fejlesztők sok érdekességet megosztottak (via TechRadar) a mobilos címről is.

Az egyik legfontosabb újdonság, hogy a játék valóban egy MMORPG lesz. Játékmenet szempontjából persze az ARPG-khez fog közelebb állni az Immortal, de az MMO-játékokhoz hasonlóan itt is egy perzisztens világot kapunk, ami rajtunk kívül él és változik. Wyatt Chang dizájner elmondása szerint például a fővárosban, Westmarchban rengeteg másik játékossal találkozhatunk, akikkel szóban és írásban is kommunikálhatunk majd.

Mobilos mivoltából adódóan a fejlesztők tudatosan rövid játékidőkre tervezték a dungeonöket a Diablo: Immortalban, amiket akár pár perc alatt ledarálhatunk, de a hardcore Diablo-fanoknak sem kell szomorkodniuk, hiszen rájuk is gondoltak a készítők a hosszabb, közel három-négy órás küldetésekkel.

Lesznek különböző, kooperatív módra kihegyezett többjátékos események, de a PvP-re szomjazó játékosok is megtalálják majd a számításaikat; például a hivatalosan bejelentett King of the Hill játékmódban, ahol egy kincsesláda kinyitásáért zajlik majd az egymással való versengés.

A játék grafikájáról és a mikrotranzakciókról is beszéltek a készítők. Az előbbinél megemlítették, hogy mivel egy telefonon bárhol játszhatunk, így nem lehet olyan sötétre belőni a látványvilágot, mint például a Diablo IV esetében. Pontosan ezért az Immortal nem lesz annyira darkos, valahol a Diablo II és a Diablo III között foglal majd helyet ilyen téren. Az alkalmazáson belüli fizetések minden mobilos játék sarkalatos pontjai, de az ígéretek szerint minden jövőbeli tartalom ingyenesen elérhető lesz, és csak különböző battle passeket, charmokat, valamint ékköveket vásárolhatunk majd valódi pénzért.

Vadonatúj, rendhagyó gameplay elemekkel is kísérletezik a Blizzard: csúszós talajjal, erős széllel és hasonló, hátráltató környezeti tényezőkkel igyekeznek feldobni a zúzást, de hogy ezek közül végül melyik kerül bele a végleges produktumba, arról még nem tudtak nyilatkozni a fejlesztők.

Megjelenési dátummal sajnos most sem tudott szolgálni a stúdió, mindössze annyi biztos, hogy hamarosan újabb alfateszttel jelentkeznek, ahol immáron a 60-as szint lesz a felső határ, és főleg az endgame-tartalmakat fogják vizsgáztatni. A teszt új fázisában az új zónák mellett ezúttal már kipróbálható lesz a necromancer és a crusader kaszt is.

21.
21.
Ti most komolyan egy hulladek mobiljatekon vitatkoztok, jezusom ;-)
19.
19.
Ooorky
#18: Mert valamibe bele kő kötni, he.
18.
18.
delphijos
#16: Ez oké, nem feltétlen tartozik ide, engedjük el a politikát. Én azt nem értem, hogy egy MOBILOS ONLINE játéknál mit kell itt eljátszani a “meglepődöttet” hogy net kell neki ? És igen, ha nincs wi-fi, akkor mobilnet.... az sincs kihangsúlyozva hogy ha nem tudod feltölteni a telefont, akkor se tudsz majd játszani vele....
16.
16.
Ooorky
#15: Az elmúlt 8 évben az elkurmányunk felvett jó sok pénzt az uniótól, hogy eljuttatják a netet 1 millió emberhez.
Mikor eljött a határidő lejárta és a pénzt már rég eltapsolták gyorsan kidobtak egy törvényt, hogy minden mobil előfizetéshez biztosítani kell netet.
Puff, meglett az 1+ millió új internetelérés, igaz volt olyan mobilszolgáltató amelyik 10MB-ot adott :D
15.
15.
delphijos
#12: Konkrétan Telekomnál ( a többi szolgáltatóval nem vagyok képben ) nincs is olyan hogy “nem kell mobilnet”. A minimum 4 giga.... a le fedetlen területekre hivatkozni meg pont nálunk tényleg elég butaság. Ebben tényleg baromi jó állunk. Az hogy nem tudsz MMO-t nyomni a Bükk közepén, az előfordulhat, de amúgy ez full nonszensz hiszti....
14.
14.
Turley
#12: Drága mulatság? Én majdnem ugyanannyit fizetek havonta mint sok évvel ezelőtt azzal a különbséggel, hogy jár hozzá mobilnet. És most őszintén milyen sűrűn tévedsz olyan területre ahol telefonálni se lehet, de pont a mobilnet kéne?
13.
13.
#12: Lehet én lakok rossz helyen, de szerintem a mobilnet mára már annyira alap, mint az, hogy van áram meg víz a lakásban. Mondjuk én sem kifejezetten játékra használom, mert szerintem játsszon telefonon az (főleg mmo-t), akinek hat anyja van.
12.
12.
markoci555
"mivel egy telefonon bárhol játszhatunk" - hogy lehet valami mmo ha nem kell hozzá net? Vagy kell hozzá net, akkor ne jöjjön ki ilyen a szájából senkinek, mert,
1- amíg én élek, addig szerintem nem fogok mobilnetre költeni, ezt akárkinek elmondtam leesett a pofája, hogy miért nem, de szerintem drága mulatság, és biztos vannak még rajtam kívül ilyenek (There are dozens of us!)
2 - még mindig vannak fos lefedetlen területek az országban, ahol telefonálni se lehet, nesze neked 5G
7.
7.
Deadpool
Hc fannok szerintem messzire kerülni fogják.
6.
6.
delphijos
A kitörő siker után amikor bejelentették, nehéz lehetett ellopni ;)
1.
1.
"tudatosan rövid játékidőkre tervezték a dungeon-öket a Diablo: Immortalban, amiket akár pár perc alatt ledarálhatunk, de a hardcore Diablo-fanoknak sem kell szomorkodniuk, hiszen rájuk is gondoltak a készítők a hosszabb, közel 3-4 órás küldetésekkel"

Nem lennék a helyében ezeknek a "hc diablo fanoknak"...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...