Tartalmas előzetesen az Alapítvány-sorozat

  • Írta: fojesz
  • 2021. augusztus 20.
  • Cooltúra
Link másolása
A korábbi teasereket követően a minap megkapta az első teljes előzetesét az Isaac Asimov-féle Alapítvány sorozatfeldolgozása, amely az Apple TV+ kínálatába érkezik majd szeptemberben.

A sorozat szinopszisa szerint Dr. Hari Seldon megjósolja a Birodalom bukását, ezért társaival a galaxis távoli vidékei felé veszi az irányt, hogy létrehozza az Alapítványt, és biztosítsa a civilizáció jövőjét. Ezt természetesen az uralkodó Cleonok nem nézik jó szemmel, hiszen attól tartanak, hogy így elveszítik a hatalmukat, és az örökségük szertefoszlik.

Seldon szerepében Jared Harrist láthatjuk majd, rajta kívül pedig Lou Llobell, Leah Harvey és Laura Birn alakítja a főbb karaktereket. A showrunneri teendőket David S. Goyer vállalta magára, aki legutóbb a Kryptonon dolgozott, de közreműködött a Christopher Nolan-féle Batman-filmeknél és a Man of Steelnél is.

Goyer korábban a The Hollywood Reporternek nyilatkozott arról, hogy a legnagyobb kihívást az jelentette számára, hogy Asimov könyvei mintegy ezer évet ölelnek fel. Habár nyilvánvalóan nem akart spoilerezni, annyit elárult, hogy bizonyos karakterek esetében talált egy megoldást arra, hogy "meghosszabbíthassák az életüket", így durván hat karakter évadról évadra, évszázadról évszázadra ugrál majd. Így a sorozat félig folytatásos, félig antológiaszerű lesz.

A premier szeptember 24-én várható.

8.
8.
BrockSamson
Latvanyosnak, akciodusnak es nagyon erzelmesen dramainak tunik. A gond csak az, hogy Asimovra egyik sem jellemzo. Nem itelnem meg, amig nem lattam, de sajna mostanaban mindenbol Tronok Harcat akarnak csinalni, meg ha a forrasmu nem is alkalmas ra.
7.
7.
Ooorky
#6: Én is sokkal jobban el tudnám képzelni olyan 80-as évekbeli "retro sci-fi" ként, Crt monitoros, zsúfolt, klausztrofóbiás űrhajókkal meg műanyagpáncélos "pjupju" fegyveres katonákkal.
6.
6.
delphijos
Hatalmas kedvenc a sorozat, kb 1000x olvastam az összes könyvet, de sose jöttem volna rá hogy ez az akar lenni ha nincs odairva.
2.
2.
Ooorky
Virágbót, emiatt nem fizetek a rothadt almának.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...