Review bombing alatt a Life is Strange: True Colors

  • Írta: szlav
  • 2021. szeptember 13.
  • Hír
Link másolása
A Life is Strange-széria sosem óvakodott a politikai állásfoglalástól, a legújabb epizód azonban a kínai játékosoknál kihúzta a gyufát. Egy tibeti zászló miatt sorra érik a negatív értékelések az új epizódot.

A napokban jelent meg a Life is Strange: True Colors, a negyedik önálló történet a Life is Strange, a Before the Storm és a Life is Strange 2 univerzumában. Az első vélemények szerint Alex Chen érzelmekkel teli kalandja méltó folytatása lett a Dontnod és a Deck Nine korábbi munkáinak, Steamen is nagyon pozitív értékeléseket kapott a játék, akad azonban egy hangos játékosréteg, akik alaposan megharagudtak a játékra - olyannyira, hogy review bombing alá vették azt.

Ezek pedig nem mások, mint a szilárd (mondhatni megrögzött) nemzeti öntudattal rendelkező kínai játékosok. A Life is Strange: True Colors a coloradói Haven Springsben játszódik, ahol is a számos üzlet közt áll egy Treasures of Tibet nevezetű bolt is, melynek bejárata felett egy tibeti zászló díszeleg - az a zászló, amely egyben Tibet függetlenségét is jelképezi, s mint olyan, tiltott jelképnek számít Kínában.

Mindez pedig elég volt ahhoz, hogy számos játékos durván negatív értékeléssel illesse a játékot, kihangsúlyozva, hogy a fejlesztőknek fogalmuk sincs a helyi politikáról, Tibet, Tajvan, Hongkong és Makaó márpedig egyértelműen Kínához tartoznak, aki pedig másképp gondolja, az egyszerűen csak hülye. Nyilvánvaló persze, hogy csupán egyetlen sértett réteg hangos zsörtölődéséről van szó, érdemes azonban észben tartani, hogy Kína képviseli a Steam második legnagyobb célközönségét, így az ehhez hasonló érzékeny ügyek a vártnál jóval nagyobb hullámokat kelthetnek.

15.
15.
szujonor
Máshol már kifejtettem, de akkor itt is: ha majd ötszáz év múlva egy értelmes faj tudósai kibányásszák ezeket az infókat a webtemetőből, és meglátják a "review bombing" kifejezést, egyből tudni fogják, melyik elbxott évszázadból származik a lelet.
14.
14.
crytek
Erre valami székház bombing kéne hogy vége legyen
13.
13.
Faint1993
#12: Nem tudom kinek volt az jogos a twitter warriorokat leszámítva
12.
12.
Ooorky
Amikor Kingdom Come-ot támadta az összes woke mert nem voltak benne feketék, akkor az jogos volt.
Most kínaiak támadnak egy játékot, mert ellentétes a saját politikai nézetükkel akkor az hiszti.
11.
11.
br1Koo
Elmennek ezek a piccccsába
10.
10.
HMoody
Könyörgöm, csináljátok már meg ezt az oldalt! Egy csomószor nem lehet cache ürítés nélkül olvasni...
7.
7.
Chdz
Kína még nem hiszi azt is, hogy a világ az övé? Pár éven belül úgy ráfog nőni a világra, hogy gyanítom, hogy háború lesz a vége. Ne legyen igazam..
4.
4.
markoci555
Fel vagyok háborodva Kínán.
3.
3.
xanatos0911
Human egoism. Valami, amire sosem lesz ellenszere az emberi tudománynak, legalábbis így semmiképp.
1.
1.
Szervezetünk szóvivőjeként ki kell fejeznem, hogy mélységesen felháborodtunk azon, hogy felháborodtak a felháborodottak. Felháborítónak tartjuk, hogy háborognak, pedig információink szerint ők nem is tenger, hanem egy nép. Követeljük, hogy ne háborogjanak se fel, se le, sőt egyik irányba sem. Ennek érdekében megtesszük a szükséges lépéseket a Háborodottak Hivatalanánál és benyújtunk egy antiháborodási eljárás kezdeményezésére szolgáló okiratot.

Tisztelettel: a FÁFF. (Felháborodottak Által Felháborított Fa..fejek.)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...