Randomizált kalandokkal vár a Sea of Thieves

  • Írta: gorien
  • 2022. április 9.
  • Letöltés
Link másolása
Új kalandra hívja a kalózlegendákat a Sea of Thieves következő frissítése. A három részből álló küldetés részben randomizált lesz, így két próbálkozás sosem lesz ugyanolyan, ráadásul a tenger előző, ősi urai nagy szerepet kapnak benne.

A Rare idén is tartogat bőven újdonságot a Sea of Thieves tengeri lókötőinek, az április 21-i frissítéssel például bekerült a játékba a Legend of the Veil nevezetű, történetközpontú küldetésláncolat. Ez elsősorban azokat a játékosokat célozza, akik már elérték a Pirate Legend rangot, de bárki csatlakozhat a kalandhoz a kalózlegendák legénységének tagjaként is úgy, hogy maga nem birtokolja még a címet.

A három lépésből álló küldetéssor különlegessége, hogy csak az utolsó fejezet lesz fix, az első kettő véletlenszerűen sorsolt: a kalózokra változatos kihívások várnak, amelyek vagy a harci készségüket vagy a gondolkodásukat teszi próbára. Az is előfordulhat, hogy az ehhez szükséges térképek tévesek vagy hiányosak, így a világ alapos ismerete szükséges ahhoz, hogy eltaláljunk úti célunkhoz. Az utolsó fejezetben a vidéken lakó, ősi nép segítségére kell sietnünk, hogy elvégezzenek egy rituálét, ám a kotnyeles fantomok ezt nem nézik jó szemmel.

Mivel a Sea of Thievesben a Pirate Legend ranggal rendelkező játékosok száma nemrég lépte át az egymilliót, a fejlesztők egy kis ünnepléssel is készültek. Bejelentkezéskor mindenki kaphat egy Silvered Legendary Eyepatchet, a boltokban akciók lesznek, április 10-11. között pedig dupla arany és reputáció jár a kalózkodásért.

8.
8.
negyven2
#6: A nálad lévő loot nem. Ha viszont esetleg ellopjak, az amúgy számukra használhatatlan, az adott quest-hez szükséges dolgokat, vagy quest közben elsüllyed a hajód, akkor egy kilépés után le tudod tenni újra az adott küldetést (már ha elérted legalább az első checkpoint-ot), és ekkor leteszi a küldetéshez szükséges dolgokat újra a hajódra.

Ha még nem játszottál a játékkal akkor érdemes előbb a Maiden Voyage nevű tutorial küldetést megcsinálni, és utána a játékban lévő első pár szintén tutorial alapú küldetést ami megtanít az játék alapvető kezelésre (illetve ott a YT is).

Azt viszont érdemes tudni, hogy ezek sztori vezérelt küldetések, de nem hasonlítható össze pl. egy AC4 szerű küldetéssel (hogy maradjunk a kalózoknál). A küldetések nagy részében te hajózni fogsz, vagy a szigeteken fogsz bolyongani, hogy megtaláld, hogy hova kell menni. Lényegében leegyszerűsíthetőek egy sztoriszára felhúzott puzzleökre épülő kincskeresés. (ahol a "kincs" alapvetően a története viszi tovább). Van olyan, hogy egy elsüllyedt hajó naplója alapján kell visszakövetni, hogy merre dobták ki a kereset információt, majd az ott talált infók alapján kell megtalálni a kincset. Van olyan is, hogy csillagképek alapján kell kutakodni a világban. De olyan is van, hogy pl. egy adott helyen lévő tánclépéseket kell követni (eltáncolni), hogy meglegyen. Vagyis nagyon sok fejtörővel vannak tele (amik azért tudnak nehezek is lenni).
7.
7.
Redeye
#6: Olyankor szellem leszel (kísértet test) és a révész hajóján vagy kb fél percig. Ha a szerveren más is épp halott, akkor őket is látod itt. Fél perc után a hajóról vissza teleportálsz a hajódra.
6.
6.
crytek
#5: Sose toltam ilyen játékot...

Ha megölnek akkor mi van? Van ugyanugy autosave meg ilyenek? Ha megölnek minden nálam lévő cucc elveszik?
5.
5.
negyven2
#4: Mivel én az összes a SoT-ban lévő Tall Tale-t (a 9 fejezetből álló Shores of Gold, a 2-ből álló Ashen Age-et, és a 5 fejezetből álló A Pirate's Life-t) egyedül 100%-ra (ez azt jelenti, hogy 5-3 alkalommal vidd végig) megcsináltam, és ez mellet még ismerősöknek is segítettem, így ezen tapasztalatok alapján, a legnagyobb ellenség nem egy másik crew, hanem világban lévő NPC-k. Többször volt az, hogy egy skeleton ship, vagy egy megalodon/karken miatt kellett "újrakezdeni", mint pl. amiatt, hogy egy másik játékos, játéksok megtámadtak.

Sőt! Bár én saját tapasztalat alapján azt tapasztalatam, hogy a SoT játékosok nagy része eléggé toxikus tudd lenni (az alapján, hogy szó nélkül megtámadnak, még akkor is ha nincs nálad semmi), de alapvetően ha egy másik csapat van a közelbe akkor tudsz nekik szólni, jelezni, hogy te ezeket csinálod, és akkor nagy eséllyel békén hagynak. Persze volt akik ekkor se, de inkább igen. És nem egyszer volt olyan is, hogy felajánlották a segítségüket is (vagy pont odajöttek és segítettek).

Úgyhogy, bár többször leírtad, hogy nem igazán kedveled a multi játékokat azért itt max. időt tudsz veszíteni legrosszabb esetben is.
4.
4.
crytek
#3: Pont ez a bajom vele hogy más bepofátlankodhat...
Kár hogy csak a multiban látnak pénzt semmi másban nem :(

Forzában pont pl pont ezt szerettem elvileg "közösségi" game de én pl azt se tudom hogy kell benne mások ellen (igazi emberek ellen) menni.. No nem mintha mennék ,de egy "közösségi" játéknál ez nagy dolog hogy fingom sincs erről és egyedül is vígan tolhatom senki más nem garázdálkodik bele a versenyekbe
3.
3.
negyven2
#1: Bár olyan egyjátékos mód, hogy csak te vagy a térképen olyan nincs, de a benne lévő összes sztori kampányt meglehet egyedül is csinálni. Valamint ugye ott van a Pirates of the Caribbean alapján készült 'A Pirate's Life' is, aminél igazából csak akkor találkozol másik játékos, játékosokkal ha ők is épp akkor ép azt csinálják, vagy esetleg útközben (ráadásul kettő küldetést az külön világában játszódik, ahol csak te vagy).

Viszont igen, mivel mások is vannak a térképen (általában 4-5 másik hajó), így előfordulhat, hogy küldetés közben megtámadnak. De szerencsére van checkpoint rendszer, így nem kell előről kezdeni ekkor se.
2.
2.
Ooorky
Pár órányit kipróbáltam belőle, jónak tűnt, de egyszerűen nincs időm mélyebben elmerülni benne, ezért passzoltam.
1.
1.
crytek
Ekkora siker ez és arra se képesek hogy egy pár órás single kampányt küldjenek bele. oltári kihagyott ziccer.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...