Az új Stranger Things-évad néhány epizódja olyan hosszú lesz, mint egy film

  • Írta: fojesz
  • 2022. május 21.
  • Cooltúra
Link másolása
Hamarosan elrajtol a Stranger Things negyedik évada, így csak természetes, hogy egyre több részletet tudunk meg a folytatásról. Most a játékidő kapcsán kaptunk infókat, és egy nyolcperces ízelítőt is meg tudunk nézni belőle.

Ahogy azt már megírtuk, a Stranger Things negyedik évada rendhagyó módon két részletben érkezik: az első adagot május 27-én kapjuk meg, míg a folytatásra július 1-jén számíthatunk. Ebben valószínűleg közrejátszik az is - mint azt a Variety megírta -, hogy az új évad rendkívül vaskos játékidőt ígér, egyik-másik epizód konkrétan filmhosszúságú lesz.

A lap szerint az első körben hét epizódot fogunk kapni, majd utána érkezik még kettő. A legtöbb rész 75 perc körüli hosszúságot hoz majd, azonban a hetedik rész 98, míg a nyolcadik 85 percet kér tőlünk. Ez már így sem akármi - korábban jellemzően ötvenperces részeket láthattunk -, de a szezonzáró még ezeken is túltesz: a kilencedik részt két és fél órásra ígérik.

A jelek szerint tehát a Duffer-tesók alaposan megtolják az utolsó előtti évadot, amelybe egyébként most bele is nézhettek: a fenti videó az első rész első nyolc percét tartalmazza.

7.
7.
xanatos0911
#6: Ezt nem egészen értem… ha valakinek csak és kizárólag 45 percnyi ideje van, akkor az pl sosem nézett filmet? Mondjuk egy standard 120 perc? Ne adj isten 2.5-3 óra? Akkor egy ilyen illető pl. sosem látta a Gyűrűk Urát? :)

A Netflixnél nincs korlát a részek hosszát illetően, mivel nem kell mihez alkalmazkodni, nincs reklamblokk stb. Egy percig sem akarom védeni a sorozatot, de ez nem feltétlenül a vágáson múlik. Ha a sztori úgy van megírva, hogy nem illik bele a vágás, mert egy olyan story-beatet szakítanának meg vele, amitől veszítene a történet/történés ereje, akkor nem fogják elfelezni, ennyi. Ezt jó esetben pedig már a forgatás során tudja mindenki, hiszen a script feltehetőleg így lett megírva. Akárhol csak úgy nem tudsz vágogatni, meg részt lezárni ahol csak akarsz, csak azért, hogy a kedves nézőnek ne kelljen túl sokáig ott ülnie.. ez nem így megy. Ha valami jó, akkor az jó és egy szavad nem lesz amiatt, hogy “túl hosszú”. Ha nem lesz jó, akkor meg mindegy, hogy mennyivel hosszabb, mert valószínűleg arról sem a vágás fog tenni, hanem maga a script/történet minősége és, hogy mennyi sallangot tartalmaz.
6.
6.
markoci555
Nem értem miért, oké hogy vannak akik ledarálnak évadokat egyszerre, ők pont le fogják tojni és még örülnek is neki, de sokan vannak az ellenkezőjéből is, akiknek pont például egy 45 percre van ideje, mi az oka annak hogy nem lehet x percre feldarabolni?
Szerintem ez a megfelelő vágás és egyéb szerkesztés hiányát mutatja.
Lehet itt jönni azzal, hogy meg lehet állítani és folytatni később, persze, ennyi erővel ki lehet dobni 10 órás cuccként mindent, azt majd megoldja a néző...
5.
5.
xanatos0911
Első évad nagyon jó, második még szódával elmegy. Többi érdeklődés hiányában elmaradt.
4.
4.
pszihoapu
#3: nope. the sheriff is back.;)
3.
3.
Turoscsusza
Olyan reg volt mar a 3. evad hogy mar nem is erdekel a 4.-ik. 2 kedveltebb szereplot is kiirtak (sheriff es Billy boy-t) behoztak helyettuk 2 geek kiscsajt az egyik 10 evest jatszik, gagyi lett az egesz ugy ahogy van. Az elso 2 evad pedig tetszett.
2.
2.
crytek
Lassan ideje ledarálni a 3. évadot
1.
1.
hedzsooo
Ha nem megy majd a mennyiseg a minoseg rovasara akkor hajra! :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...