Dátumot, friss előzetest kapott a The Cycle: Frontier

  • Írta: szlav
  • 2022. május 25.
  • Megjelenés
Link másolása
A Spec Ops: The Line fejlesztői ezúttal egy izgalmas PvPvE-játékkal tesznek próbát. Júniusban kilép a korai hozzáférésből az Escape from Tarkovra emlékeztető The Cycle: Frontier.

Az Escape from Tarkov és a Hunt: Showdown alaposan rányomták a bélyegüket a játékiparra - egyre több fejlesztő próbálkozik meg a hasonló extraction royale-játékmódokkal. Innen vett ihletet a Battlefield 2042 háttérbe kerülő Hazard Zone-ja, a pletykák szerint ilyen játékmóddal újít majd a Call of Duty: Modern Warfare II is, de az elmúlt néhány évben még a Spec Ops: The Line fejlesztői is egy efféle játékon dolgoztak. Ez nem más, mint a The Cycle: Frontier, amely a jövő hónapban végre mindenki előtt megnyitja a vadászmezőit.

Ha nem lennétek képben a korábban említett játékokkal, íme, egy kis gyorstalpaló az extraction royale zsánerről. A játékmód alapvetése, hogy az egymással vetélkedő csapatok egy jókora nyílt térképen ütköznek meg egymással, a veszélyt azonban nem csak a PvP-összecsapások jelentik. A világ (esetünkben Fortuna III) ugyanis rengeteg veszélyt rejteget, legyen szó akár a vadonban portyázó szörnyetegekről vagy félelmetesebb főellenfelekről, amelyeket legyőzve hasznos jutalmakra tehetünk szert. A battle royale-játékokkal ellentétben azonban nem csak az utolsóként talpon álló csapat nevezhető győztesnek, hiszen az extraction royale-játékok résztvevői a meccs vége előtt is szabadon kivonhatják magukat (és a megszerzett lootot) a harcból.

A free-to-play modellre építő The Cycle: Frontier június 8-án Steamen és az Epic Games Store-ban is megjelenik. A játék az első két hétben egy előszezonnal indít, amelyet a június 22-én élesedő első valódi szezon követ - ekkor aktiválódik a battle pass is.

4.
4.
markoci555
Én kipróbáltam pár hónapja és nagyon nem tudott lekötni, hasonló pl Tarkov-val ellentétben. Azt csak azért hagytam abba mert már túl sok időt öltem bele és akartam a single játékaimmal játszani, ezt viszont azért mert nem tetszett eléggé. Van 1 alap szörny, 1 erősebb, meg 1 amihez hozzá se lehet nyúlni kezdőként (a kis robbanósokat nem is említem, olyan felejthető meg könnyen ölhető, hogyha nem lett volna misszió, elfutok mellettük). Full retard mesterséges inteligenciája van az összesnek természetesen. Más játékosoknál kb azonnal haltam, szerintem 0 balansz van a játékban, lehetsz akármennyire jó, 3-as armor ellen nem érsz sz*** se. Küldetések meg a tipikus ölj x ilyet, szedj össze y olyat... ja meg kb 0 történet az intrón kívül.
Szerintem pár hónap alatt nem ment annyi munka ebbe, hogy végső kiadásként újra megérje ránézni.
2.
2.
Chdz
A játék lehet nem lesz rossz, de nekem a fegyverdizájn eléggé gyatrának tűnik, egy Tarkov-é legalább létező, valódiakról van mintázva, a gunplay része is fasza. Itt én ezt nem éreztem. Kiderül.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...