Nagy bajban a Knights of the Old Republic-remake, szünetel a fejlesztés

  • Írta: szlav
  • 2022. július 27.
  • Pletyka
Link másolása
Bizonytalanná vált az egyik legizgalmasabb Star Wars-projekt jövője. A hírek szerint alaposan áll a bál az Aspyr Mediánál, így szünetel a Knights of the Old Republic-remake fejlesztése.

Tavaly szeptemberben tudtuk meg, hogy teljes újrázást kap minden idők egyik legnagyszerűbb Star Wars-játéka, a Knights of the Old Republic. Az ígéretes projektet az Aspyr Media vezényli, és habár a Saber Interactive is besegít, a hírek szerint olyan szinten áll a bál a texasi stúdiónál, hogy kénytelenek voltak határozatlan ideig szüneteltetni a remake fejlesztését.

A hírt a Bloomberg mindig megbízható játékipari szakértője, Jason Schreier szállította, aki azt is elárulta, hogy az Aspyr Media vezetősége a közelmúltban teljesen váratlanul kirúgta a játék művészi direktorát és a projekt vezető dizájnerét. A fejlemények igen frissek, Schreier beszámolója szerint ugyanis az Aspyr vezetői több kritikus meetinget is tartottak júliusban, melyek során közölték az alkalmazottakkal, hogy határozatlan ideig jegelik a KotOR-remake fejlesztését. Az anonim források szerint a stúdió jelenleg új szerződéses fejlesztőmunkák után kutat, valószínűleg azért, mert a vakvágányra futó projekt alaposan kiürítette a vállalat kasszáit.

A Bloomberg jelentése szerint az Aspyr június 30-án elkészítette a KotOR-remake demóját, amelyet üzleti célokra, a produkciós partnerek számára szánt a stúdió. Ez a bemutató változat azonban messze alulmúlta a vezetőség várakozásait, így hamar jött a hidegzuhany: ekkor rúgták ki a korábban említett direktorokat és tették jégre a várva-várt projekt fejlesztését.

A projekthez közel álló források szerint a demó fejlesztése alaposan kimerítette az Aspyr erőforrásait. A stúdió annyi pénzt és időt ölt a bemutató elkészítésébe, hogy az teljesen megcsúsztatta a valódi projekt fejlesztését. Hasonló gondok akadtak a várható fejlesztési idő menetrendjével is. Az Aspyr a saját dolgozóival és a partnereivel is azt kommunikálta, hogy már az idei év végén megjelenhet a játék, a projekten dolgozó fejlesztők szerint azonban a 2025-ös premier tűnt reálisnak. Itt érdemes hozzátennünk, hogy a pletykák szerint már 2019-ben megkezdődött a remake fejlesztése.

A Star Wars: Knights of the Old Republic-remake jövője tehát egyre ködösebben fest, jelenleg pedig csak találgathatunk arról, hogy mi lesz az Aspyr Media következő lépése. A stúdió néhány tagja szerint az sincs kizárva, hogy az anyavállalat, az Embracer Group teljesen átruházhatja a munkálatokat az eddig csak támogatócsapatként besegítő Saber Interactive-ra.

2.
2.
Kamukaze
Az utóbbi időben ezt volt a legjobban várt játék számomra. Igazság szerint jól állna nekik egy kis bensőséges ólommag.
1.
1.
Chdz
Megint egy rakás szar csapatra lett bízva az egész, ebből érdemi játék lehet már soha nem lesz, kár érte.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...