HWSW: Kegyvesztetté vált a Huawei az HBO Maxnál - frissítve!

  • Írta: fojesz
  • 2022. szeptember 22.
  • Cooltúra
Link másolása
Teljesen beszünteti a Huawei-készülékek támogatását a világ egyik legnagyobb online videostreaming-platformja, a Magyarországon különösen népszerű HBO Max - írja a HWSW.

Nem támogatott státuszba kerültek a Huawei mobilkészülékei és tabletjei az HBO Maxnál, így a jövőben a kínai gyártó készülékeinek tulajdonosai nem tudják majd sem letölteni, sem frissíteni a tartalmak lejátszásához szükséges applikációt. A világ egyik legnépszerűbb előfizetéses online videostreaming-platformja tegnap e-mailben tájékoztatta az érintett felhasználókat a változásokról, melyeket az HBO Max magyarországi sajtókapcsolata is megerősített a HWSW számára.

A tájékoztató nem terjed ki néhány lényeges részletre, így például arra, hogy a támogatás pontosan mikortól szűnt vagy szűnik meg, illetve mely Huawei-készülékek érintettek, a személyre szabott szöveg mindössze az alábbiakat közli: "Az HBO Max app a továbbiakban nem lesz elérhető a Huawei-telefonokon és -táblagépeken. Ez azt jelenti, hogy nem lehet frissíteni vagy újrainstallálni az HBO Maxot ezeken az eszközökön."

Az ügy valószínűleg a 2019-ben vagy azelőtt gyártott készülékeket érinti - további részletek a HWSW-n!

Update! A cikk megjelenése után a Huawei a következő közleményt juttatta el hozzánk: "Szeretnénk ugyanakkor jelezni, hogy az HBO Max alkalmazás és a többi hasonló streamingszolgáltató – például a Netflix – applikációja továbbra is egyszerűen letölthető a Huawei készülékekre a gyártó saját alkalmazásáruházán, az AppGalleryn keresztül. Mindez igaz a Huawei újabb – Huawei Mobile Services (HMS) rendszerrel működő –, valamint a korábbi – Google Mobile Services (GMS) rendszer alapú – okostelefon modelljeire is. A videólejátszás az HBO Max alkalmazásban mind az új, mind a régi típusú modellek esetében működik jelenleg is."

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...