HWSW: Jövőre sem dőlhet el a Microsoft-Activision frigy sorsa

  • Írta: szlav
  • 2022. december 10.
  • Biznisz
Link másolása
Az Egyesült Államokból is megérkezett a csapás a gigaüzlet meghiúsítására, az amerikai szövetségi kereskedelmi bizottság megindította a trösztellenes pert.

Ahogy azt a kiszivárgott információk előrevetítették, az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) csütörtökön megtámadta a 69 milliárd dolláros Microsoft-Activision akvizíciót, ezzel újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a techpiac történelmének egyik legdrágább üzlete, ami láthatóan nem lesz egyszerű menet, sőt a kútbaesés végkimenetelét vetíti előre.

A bizottság által benyújtott panasz azt állítja, hogy a megállapodással a Microsoft a világ harmadik legnagyobb videójáték-kiadójává hízlalná fel magát, aminek révén számos eszköz állna rendelkezésére ahhoz, hogy torzítsa a piaci versenyt: a legnépszerűbb Activision játékok tulajdonjogát birtokolva árakat emelhet, vagy megpróbálhatja a játékosokat a saját platformjai és szolgálatásai felé terelni. Az FTC szerint az üzlet a felhőalapú játékszolgáltatások feltörekvő piacát is érintheti, ahol a Microsoft az Xbox Game Pass nevű előfizetéses szolgáltatásával van jelen, így a felvásárlás óriási hatással lehet egy több milliárd dolláros iparág jövőjére is.

Brad Smith, a Microsoft-elnök csütörtöki nyilatkozata szerint továbbra is azon az állásponton van, hogy a megállapodás valójában élénkíthetné a versenyt, és több lehetőséget teremtene a játékosok és játékfejlesztők számára. Bobby Kotick, az Activision vezérigazgatója egy dolgozóknak küldött levélben úgy vélekedik, hogy bár a per híre aggasztó lehet, de továbbra is bízik abban, hogy végül lezárulhat az üzlet, és szerinte „hatalmas hiba lenne” az FTC részéről, ha ellehetetlenítené a felvásárlást.

A Bethesda felvásárlása is rossz árnyékot vethet a Microsoft terveire - további részletek a HWSW-n!

11.
11.
Ca$Hman
Crytek: Haver most tolta ki a COD MW 2019-et, azt mondja top 5 COD élményben benne volt :D Szóval jó a játék, ne izgulj, akik tudnak élni már jót játszottak vele ne félj. A mancs őrjárat meg be fog kerülni neked továbbra is gamepassba. :) Lesz mivel gamelned neked is ne aggódj.
Pro tip: Ha nagyon kell egy jaték, vedd meg lemezesen hasznaltan, akkor kb semmit sem buksz rajta, jó, ha nem akarod sokaig arulni akkor kb 1-2 ezret max, és boldogabb leszel sokkal, ez a folyamatos nyávogás és frusztráció amit levágsz a kommentek alatt a saját magad állította korlátok miatt, már k*rva szánalmas. Jogod van megnyilvánulni persze, értem én, de muszáj ezt ilyen mocskosul sajnálatra méltóan tenned?
A világ nem a nagy cégek meg hatóságok miatt moslék, hanem mert hülyén csinálod az életed. Ugyanúgy mint a sok nyomorék akik túl nagy lábon élnek, nem gondolnak semmire, ezért viszi a bank mindenüket végül, csak te a másik véglet vagy, aki meg már kb. "nem is él".Középútról nem hallottál még pénz és életvitel terén, azt látom. Na ez a baj, ezen kellene segíteni, nem a szar világon, az olyan, amilyen. Szívesen :)
10.
10.
zoli12i
#7: Fájdalmas és gyerekes a felfogásod a témában. Még szerencse ránk nézve, hogy te nem mozoghatsz magas körökben döntéseket hozva, mert kutyavilágban élnénk. Bár ennek a témának az értéséhez szükség lenne egy kis közgazdasági rálátásra is, amivel nem baj ha nem rendelkezik az ember, csak ne hőbörögjön.
9.
9.
zoli12i
#6: Huh, ez most át kellett olvasnom párszor. " Microsoft bábáskodása" mert a MS aztán olyan jól bábáskodik a stúdió felett...valahogy nem látom!

"ezek után de a Microsoft nem egyszer elugatta hogy nem fogják lekorlátozni XBoxra"
Azt is elugatták, hogy exkluzív lesz.
8.
8.
norbi27
#6: Nem probléma, ha nincs közöd az üzleti világhoz, vagy nem érted, mi a baj ezzel az üzlettel, csupán el kellene olvasni a második bekezdést, amiben részletezve van a bizottság által benyújtott panasz. Abból ki fog derülni, hogy miért nem lehet csak úgy felvásárolgatni megacégeket.
Az Nvidia-Arm üzlet is megbukott a briteknél, remélhetőleg ez is meg fog.
7.
7.
crytek
#6: Mert van sok nyomorék hatóság akiknek nem tetszik ha valakinek túl nagy a hatalma és ezt megakadályozhatják ha kedvük tarja. Ezért moslék ez a világ többek között

Ennyi erővel a sonyt is lehetne kötelezni hogy adja ki a játékait xboxra vagy hogy engedje fel a game passot a gépére...
6.
6.
zsocc-nrg
Közöm nincs az üzleti világhoz de továbbra sem értem miért kell minden áron belepofázni abba ha két cég önszántából szeretne egyesülni, mert nem arról van szó hogy az egyik kényszerítve van hogy márpedig csak azért is olvadjon be a másikba hanem megállapodást szeretne mindkettő kötni. Azért nemcsak ők léteznek mint nagyágyúk, mellettük számtalan másik nagynevű cég is van csak mindenki be van szarva hogy mi lesz így az aranytojást tojó tyúkkal (CoD) ezek után de a Microsoft nem egyszer elugatta hogy nem fogják lekorlátozni XBoxra. Játékos szemmel nézve egyébként az Activision-Blizzard-nak szerintem kifejezetten jót tenne ha végre valaki a körmükre nézne (főleg a vezetőségére) és esetleg nem csak a CoD évenkénti kiadásával meg a WoW elpc-sítésével foglalkoznának hanem a Microsoft bábáskodása alatt visszatérnének a régebbi címekhez vagy urambocsá' talán még új IP-kbe is belefognának.
5.
5.
Ca$Hman
4: +1 Valóban nem ők nyávognak, tehát crytek a példa, hogy ezek szerint hiába spórol valaki faxán, attól még lehet szánalmas és üres élete :D Ez a spórolás is egy olyan skill, hogy jól jön olykor, de erre életet alapozni,meg filléres játékok acsimaxolására (még ha legalább élvezetbòl játszana, és nem mancsőrjárat kaliberű címeket nyomna hogy nőjön a gamerscoreja, ami szintént olyan szám, hogy az értelmes embernek apró extra, nem életcél), az elég sajnálatra méltó.
4.
4.
Anonymus11234
#3: Mégse mások sírnak minden egyes cikk alatt... :)
3.
3.
crytek
#2: Feleslegesen? Sose! Azt meghagyom másoknak látszólag sokak ígénylik ezt a formátumot
2.
2.
NathanDrake
#1 Nyúljál bele a zsebedbe.
1.
1.
crytek
Érzem a zavart az erőben sose fogok game passban codozni és egyéb nyalánkságok :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...