Tíz évre szóló szerződést kötött a Microsoft és a Nintendo a Call of Duty-játékokról

  • Írta: szlav
  • 2023. február 21.
  • Biznisz
Link másolása
A Microsoft hivatalosan is elkötelezte magát: ha sikeres lesz az Activision Blizzard King felvásárlása, akkor a következő tíz év Call of Duty-játékait a Nintendo konzoljára is elhozzák

Javában zajlanak a tárgyalások a Microsoft és az Activision Blizzard King üzletéről, és habár az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság versenyhatóságai is kérdésesnek nyilvánították a felvásárlást, az jól látszik, hogy a redmondiak készen állnak arra, hogy minden eddiginél szélesebb játékosközösség elé elhozzák az akvizíció egyik legnagyobb IP-ját, a Call of Duty-szériát.

Az Microsoft videojátékos divíziójának fejese, Phil Spencer korábban már szóban megígérte, hogy amellett, hogy a PlayStation játékosaitól sem zárnák el a sorozatot (sőt, akár PlayStation Plusra is engednék azt), a jövőben a Nintendo felé is ajtót nyitnának. Nos, az utóbbi ma hivatalosan is papírra került, Brad Smith, a Microsoft elnöke ugyanis bejelentette, hogy szerződést kötöttek a japán konzolgyártóval.

A következő tíz évre szóló, jogilag kötelező erejű szerződés értelmében a Microsoft elhozná az összes frissen megjelenő Call of Duty-játékot a Nintendo aktuális konzoljaira is, mégpedig teljes tartalmi paritásban a PC-s és más nagykonzolos verziókkal. Természetesen azt mondanunk sem kell, hogy a Nintendo Switch hardvere közel sem olyan erőteljes, mint az Xbox Series X vagy a PlayStation 5, de egy grafikailag leskálázott, tartalmilag azonban teljesen kerek átiratot mégis könnyen el tudnánk képzelni a jelenleg piacon lévő hibridkonzolon is (nem is beszélve az esetleges felhős megjelenésről).

Brad Smith szerint ez csupán az első lépés, a Microsoft ugyanis abszolút elkötelezett, hogy minél több játékoshoz, minél több platformon eljuttassák a világ legnépszerűbb lövöldéjét, ugyanazon a napon, amikor az a saját platformjaikon is megjelenik. Mindezt persze csak akkor ültethetik a gyakorlatba, ha valóban sikerül felvásárolni az érte felelős fejlesztőket és kiadót.

1.
1.
crytek
Mindenhol IS elérhető lenne a Cod....Nagyon nyomják a dolgot..

"All Xbox PC games set for GeForce Now - including Call of Duty if Microsoft buys Activision Blizzard"
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...