A Konami megerősítette: Kojima nem vett részt a Metal Gear Solid 3-remake fejlesztésében

  • Írta: szlav
  • 2023. május 31.
  • Hír
Link másolása
Hideo Kojima neve elválaszthatatlan a Metal Gear Solidtól. A játéktervező és a Konami szakítása azonban nem volt túl szép - nem csoda, hogy a remake-hez már köze sem volt a japán mesternek.

2015-ben egy világ tört össze a Metal Gear-rajongók szívében, amikor a Konami szakított Hideo Kojimával. A Phantom Pain megjelenése után a franchise-ra árnyék borult, a legutóbbi PlayStation Showcase adásán azonban nagy bejelentés érkezett: jön a Metal Gear Solid Delta: Snake Eater.

A széria harmadik részének teljeskörű rebootja nagy közönségkedvenc, Kojima nevét azonban nem érdemes keresnünk a dobozon. Az IGN ugyanis megtudta, hogy a vállalat a Kojima Productions nélkül készíti az újrázást. A munkálatokat a Konami belsős csapata és a Virtuos készítik közösen - az a stúdió, melynek neve a Dark Souls és az Uncharted 4 felújításai kapcsán lehet ismerős. Virtuos vállalta egyébként a Metal Gear Solid Master Collection (Vol 1.) remaster-kollekció elkészítését is.

De kanyarodjunk vissza ismét a Deltához! A Konami ugyanis választ adott sokak kérdésére, vagyis arra, hogy miért éppen a széria harmadik részével kezdik a remake-elést. A válasz egyik felét korábban már elárultuk: a Snake Eater olyan hatalmas közönségkedvenc, hogy a Konami nem állhatta meg, hogy ne tegyen eleget a rajongók kérésének.

A másik ok szintén magától értetődő azok számára, akik már jól ismerik a szériát. A Metal Gear Solid 3: Snake Eater a történet kronológiai sorában az első cím, gyakorlatilag egy előzménysztori. Adja magát, hogy itt kezdődjön a remake-hullám, hiszen így az új játékosok is részesei lehetnek Big Boss, azaz Naked Snake felemelkedésének.

2.
2.
Nothing
Tekintve, hogy már az eredeti SE fejlesztésében is csak sokadik producerként vett részt, tuti nem fog hiányozni.
1.
1.
csoki0619
Nagyon kíváncsi vagyok! A szériából csak a Phantom Pain-nel játszottam, a gameplay baromira tetszett, a sztori is egészen addig a pontig, még nem kezdte el velem újrajátszatni az előző küldetéseket nehezítve.

Rengeteg videót néztem róla, a legtöbben azt állítják, a harmadik rész egy mérföldkő a játékipar történelmében. Én nagyon várom, szeretem ezt a fajta stílust.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...