Ennyi volt: nem készít több játékot a The Lord of the Rings: Gollum fejlesztője

  • Írta: zoenn
  • 2023. július 1.
  • Gyászhír
Link másolása
Meg lehetett jósolni: a The Lord of the Rings: Gollum hatalmas bukása után a Daedalic Entertainment bejelentette, hogy bezárja a játékfejlesztésért felelős részlegét, és ezentúl csak a kiadásra fókuszál.

A The Lord of the Rings: Gollum 2023 egyik legrosszabb játékaként vonult a köztudatba, nem csupán a kritikusok, hanem a játékosok is ekézték - teljesen megérdemelten, ahogy arra a tesztünkben is kitértünk. Így aztán nem ért minket villámcsapásként a hír, miszerint a Daedalic Entertainment bejelentette, hogy a fejlesztési részlegük lehúzza a rolót, és 25 munkavállalójuknak mutatnak ajtót.

Ez annyit jelent, hogy a Gollum többé nem kap jelentős frissítéseket illetve az új, bejelentés előtt álló The Lord of the Rings-játékukat is elkaszálták. Úgy tűnik, ez a jelentős IP túl nagy nyomást gyakorolt az eddig közepesnél ritkán jobb játékokat készítő brigádra.

A Daedalic ezentúl kizárólag a játékkiadásra fog összpontosítani, repertoárjuk széles, hiszen az Unrailed, a Barotrauma, az Inkulinati, a Witch It és Shadow Tactics is az égiszük alá tartozik. Sok sikert nekik a jövőben!

5.
5.
hedzsooo
A jobbak kozoluk remelhetoleg vmi jobb csapatban talalnak uj melot, a managmen-t/vezetoseg 1 resze viszont lehet hogy nem lenne baj, ha teljesen szakmat valtana...
4.
4.
Grabowsky30+
#3: Igen ez korrekt hozzáállás, csináltunk valami fost amit ha megvettél kapd be, rájöttünk, hogy tehetségtelenek vagyunk és csak a lehúzáshoz értünk, de ahhoz nagyon!
3.
3.
sumblinker
Azért ez elég nagy trógerségre vall, hogy leszerelnek, mielőtt rendbe hoznák patchekkel a játékot.
2.
2.
TrishtanAG
"az eddig közepesnél ritkán jobb játékokat készítő brigádra."
Elvégre jah. Mind a Chain of Satinav 1-2, a Whispered World 1-2, a teljes Deponia széria, a Nights of the Rabbit, az Edna 1-2, stb éppen csak közepes játékok...
Attól, hogy a Gollam egy gőzölgő lókupac lett, még van a Deadalicnak előtte egy 13 évnyi kiváló múltja.
1.
1.
Csoki80
Egy kicsit elkéstek vele :-D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...