PlayStation 5-ön is odavannak a kritikusok a Baldur’s Gate III-ért

  • Írta: zoenn
  • 2023. szeptember 7.
  • Hír
Link másolása
Tegnap jelent meg a Sony konzoljára a Larian szerepjátéka, és az első kritikák alapján a PlayStation 5 eddig legmagasabbra értékelt játékának címét szerezte meg. Ez még persze változhat.

Még csak most jelent meg PlayStation 5-re a Baldur’s Gate III, és máris a konzol eddig legnagyobb átlagpontszámot elért játékaként vonult a köztudatba. Miután a múlt hónapban a PC-s verzió kapcsán áradoztak a kritikusok, ezt a trükköt úgy látszik az új platformon is megismételte a Larian Studios.

Noha még viszonylag nem sok kritika jelent meg a Metacritic és az OpenCritic oldalán, de ezek alapján rekordgyanús alkotással van dolgunk, ám idővel nyilván egyre több teszt lát napvilágot, így ez még változhat.

A Metascore-on a PS5-ös verzió jelenleg 97 százalékon áll, ezzel megelőzi az Elden Ringet (95) és a The Witcher: Wild Hunt Complete Editiont (94). A korai kritikák alapján az idei év legjobb játékának számít a Baldur's Gate III, megelőzve ezzel a PC-s verzió pontszámát (96) és a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdomot (96). Az Opencriticen is hasonló a helyzet (95 pont), megelőzve ezzel az Elden Ringet (95) és a God of War Ragnarököt (94).

Még egyszer szólnánk, amint befutnak az újabb kritikák, ezek a számok könnyen módosulhatnak. Mindenesetre megérdemli a dicséretet a Larian Studios, hiszen már a fejlesztés elején nagy hangsúlyt fektettek a PS5-ös verzióra, nem szimpla átportolásról van szó. Annál is inkább, hiszen kihasználja a DualSense kontroller funkcióit is, hétfőn pedig egy gyorsjavításnak is örülhettek a konzol tulajdonosai.

Az Xbox Series X/S-változat még idén napvilágot lát, Series S-en azonban lemondhatunk az osztott képernyős módról.

6.
6.
delphijos
Hiszek nektek,a karakterek irányítását még el is tudom képzelni, nekem mondom az inventory, meg gyorsmenü managemet, karakter management, jobban kézreállnak egérrel. Évekig nyomtam konzolon ( SX, meg Switch még mindíg van ) de pl. az fps-re sose állt rá a kezem kontrollerrel. Azokat hanyagoltam is.
5.
5.
csongor1996
#2: Reddit kommentek alapján is sokak szerint jobb a kontroller.
4.
4.
DarkLord
#2: Sokkal jobb kontrollerrel az egész. A csatánál elöször lassabbnak tűnik, mert külön gombbal tudod előhozni a menüt, hogy mit akarsz és onnan kell kitallóznod, de minden másban meg sokkal jobb, mint egérrel szarakodni. A kamera kezelés például sokkal kényelmesebb és egyszerűbb, mint a q és e -vel forgatni a nézetet bill-en stb.
3.
3.
tyber16
#2: Tök érdekes mert nekem sokkal kényelmesebb az irányítás kontrollerrel. Valahogy ez a folyamatos egérrel kattintgatás illúzióromboló lett számomra :D
2.
2.
delphijos
Mondjuk ez az a tipusú játék amivel nem nyomnám konzolon. Biztos a lehetőségekhez képest megtettek mindent, de pl. a tárgymanagement eleve melós, nemhogy kontrollerrel.
1.
1.
Doomsayer
Az, hogy odavannak, az még csak a kezdet. Nem sokára oda is meg vissza is lesznek tőle. Nagyon jó játék, bátran ajánlom igazából mindenkinek. De hiába ajánlom, mert úgyis mindenki alsó hangon egy hónapig nem fog ráérni kommenteket olvasgatni, mert annyira tolja a BG3-at.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...