Páros lábbal ugrik a belsős videojáték-fejlesztésbe a Hasbro

  • Írta: aronsz
  • 2024. május 1.
  • Hír
Link másolása
Az elsősorban társasjátékokról ismertté vált vállalat a videójáték iparban is tovább öregbítené a hírnevét. Jelenleg négy tripla-A csapat is az anyavállalathoz tartozik.

2023-ban a Hasbro kifejezetten erős évet zárt, a Baldur’s Gate 3 és a Monopoly Go azonban külsős csapatok segítségével készült el, ezen viszont szeretnének változtatni – mondta el a digitális termék fejlesztésért felelős vezető, Dan Ayoub a GamesIndustry.biz-nek.

“A legnagyobb tanulság – ami őszintén sok ember számára meglepetés – hogy a Hasbro videojátékokat is készít. Ráadásul jelentős befektetésünk van a stúdiószerkezetünkbe, jelenleg több mint 1 milliárd dollár értékben fejlesztünk játékokat” – mondta Ayoub.

A stúdiórendszer jelenleg négy csapatot takar. Az Atomic Arcade egy Snake Eyes GI Joe-játékon dolgozik, az Invoke Studios egy Dungeons & Dragons-címet fejleszt, az Archtype az Exodust csinálja és végül a texasi Skeleton Key pedig “valami ijesztőt” főz ki éppen.

Ayoub meglátása szerint a vállalat természetes fejlődésének következő lépése, hogy belsős csapatokkal dolgozzanak a címeiken. A Hasbro licencek mellett azonban szeretnének új vizekre is evezni – ebben a felhozatalban az Exodus lesz az új IP – amit aztán reményeik szerint az anyastúdió is hasznosítani tud.

A GamesIndustry.biz kiemeli, hogy a Hasbro korábban már próbálkozott videójátékokkal, az 1990-es években elindították a Hasbro Interactive szervezetet, ez azonban nem lett sikeres és 2000-ben eladták az Infogrames-nek. Ayoub szerint a jelenlegi befektetés jól mutatja a Hasbro elkötelezettségét a kezdeményezés mellett és állítása szerint most hosszú távra terveznek.

A tavalyi évben a Hasbrót sem kerülték a leépítések, az esztendő elején és a végén is csökkentették a munkaerőt. Ayoub szerint azonban ez nem ad okot az aggodalomra, ez csak a már jól ismert “kevesebb, de magas minőségű” tartalom előállításának igénye. Ez utóbbit pedig úgy fogják tudni biztosítani, hogy a stúdiók vezetői mind a játékipar nagy veteránjai.

1.
1.
hedzsooo
"Az elsősorban társasjátékokról ismertté vált vállalat..." Elsosorban az AKCIOFIGURAKROL ismert a HASBRO, persze mas jatekokat is keszitenek. Pl. a Transformers, + a G.I.Joe rajzfilmeket, kepregenyeket is nekik koszonhetjuk, amik voltakeppen kezdetben csak a a figurak minnel nagyobb szamban torteno eladasat szolgalta, azokat hivatott reklamozni tobb mas median keresztul is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...