Nem lesz free-to-play a Final Fantasy 14

  • Írta: pandaril
  • 2023. szeptember 9.
  • Hír
Link másolása
A játék hivatalosan egy ingyenes próbaidőszakot kínál a játékosoknak, ami magába foglalja a teljes alapjátékot és az első kiegészítőt, minden másért fizetni kell, és ezen nem tervez változtatni a Square Enix.

A Final Fantasy XIV 2010-es rajtja óta rengeteg változáson esett át a Square Enix MMORPG-je. Mint ismert, a játék olyan vállalhatatlan állapotban jelent meg, hogy az komolyan veszélybe sodorta nemcsak a franchise, de még a kiadó helyzetét is. A fejlesztők lázas munkával újradolgozták a játékot, amelynek eredménye az lett, hogy a 2013-ban újra kiadott címet sokan korunk egyik, ha nem legjobb MMORPG-jeként tartják számon. Ehhez hozzájárulhat az üzleti modell is, amely szerint a játék egy ingyenes próbaidőszakot kínál a játékosoknak.

A csavar a dologban, hogy ez a próbaidőszak nem rendelkezik időkorláttal, a tartalmi "korlát" pedig a alapjátékra és az első kiegészítőre (Heavensward) terjed ki 60-as szintig, ám a tervek szerint ezt kiterjesztik majd a másodikra is (Stormblood), ezzel együtt a 70-es szint lesz a limit. Az ezután érkező kiegészítők viszont fizetősek és havidíj is van a játékban.

Naoki Yoshida a Eurogamernek adott interjújában fejtette ki az újrakiadás 10. évfordulója kapcsán, hogy nem terveznek változtatni az üzleti modellen, és nem térnek át a free-to-play rendszerre, meglátása szerint az egy rendkívül megbízhatatlan bevételi forrás, és nem tudnák garantálni azt a minőséget, amelyet megszoktak a játékosok. Ráadásul a játékosbázis még tovább fog bővülni, mivel tavasszal a Final Fantasy XIV megjelenik Xbox Series X/S konzolokra is, nem sokkal a nyáron érkező Dawntrail kiegészítő előtt.

3.
3.
Shao Kahn
#2: Bocsánat, átfogalmazom. Annak örülnék ha a Final Fantasy XIV elérhető lenne ps5-ön, és olyan lenne, mint a genshin impact, avagy ingyenes, ingyen letölthető, és NEM havidíjas.
2.
2.
szlav
#1: Ha az időkorlát nélküli komplett alapjáték és 1 (hamarosan 2) kiegészítő nem elég a "kipróbálásra", akkor nem tudom, hogy mi lehetne az. :D
1.
1.
Shao Kahn
Hát én ezt sajnálom, szívesen kipróbáltam volna ha véglegesen free to play lenne, de így viszont.... Sebaj, vannak más jó játékok.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...