Brit toplista: elképesztő rajtot vett az EA Sports FC 24

  • Írta: szlav
  • 2023. október 2.
  • Toplista
Link másolása
Az idei év második legnagyobb nyitányát produkálta az Electronic Arts rebrandingen átesett futballjátéka. Ezzel könnyedén átvette a vezetést a brit dobozos toplista élén is.

Azt mindenki jól tudja, hogy a FIFA-játékokat minden évben viszik, mint a cukrot, de mi a helyzet a licencvesztés és a rebranding után? Nos, korai lenne még átfogó következtetéseket levonnunk, de a nyitóhétvége adatai azt mutatják, hogy az EA Sports FC 24-ből mintegy 30 százalékkal kevesebb dobozos példány fogyott el Nagy-Britanniában, mint tavaly a FIFA 23-ból. Ahogy erre a GamesIndustry.biz is rámutatott, az efféle rövidtávú eladáscsökkenés abszolút várható volt, de az EA új focis játéka az évről-évre erősödő digitális piacon még bőven felzárkózhat.

Mindez azonban nem jelentik azt, hogy az EA Sports FC 24 ne lenne már így is piszkosul sikeres. A játék nyilvánvalóan az első helyen nyitott a heti toplistán, de a teljes 2023-as év nyitányai közt is kiemelkedően teljesített: csupán a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdomból fogyott több darab a megjelenése hetén.

A fentieket leszámítva egyébként papírforma szerint alakult a brit toplista élmezőnye. Második befutóként tartja magát a Mortal Kombat 1, továbbra is remekül fogy a Hogwarts Legacy, a szokásos favoritok és népszerű Switch-exkluzívok pedig rendre képviseltetik magukat.

1. EA Sports FC 24
2. Mortal Kombat 1
3. Hogwarts Legacy
4. Mario Kart 8 Deluxe
5. Grand Theft Auto V
6. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
7. Minecraft (Switch)
8. Star Wars Jedi: Survivor
9. Call of Duty: Modern Warfare II
10. The Witcher III: Wild Hunt - Complete Edition

2.
2.
delphijos
Én most már tényleg rohadtul kiváncsi lennék a számokra, mert ez a "továbbra is remekül fogy a Hogwarts Legacy" meg az "elképesztő rajtot vett az EA Sports FC" nekem kicsit fura hogy hogy 8 hónappal a megjelenés után "remekül" fogy a HL, és a Mario Kart 8 meg a GTA V van a 4. meg 5. helyen... Nem a sorrendben kételkedem, csak a konkrét számokra lennék kiváncsi, hogy az "eképesztő rajt" mennyi eladott dobozos játékot takar.

Persze önmagában elhiszem hogy a EA Sports FC sikeres, csak kiváncsi lennék hogy a dobozos eladási lista élére hány példánnyal lehet felkerülni...
1.
1.
crytek
Fifa sajátjára majd kiváncsi leszek mire mennek.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...