10 éves a Rocksmith 2014, a Ubisoft a játék kinyírásával ünnepelte az évfordulót

  • Írta: szlav
  • 2023. október 25.
  • Gyászhír
Link másolása
Előbb-utóbb ez persze várható volt, az időzítés azonban mégsem elegáns. A Rocksmith 2014-es kiadásának eltűnésével csupán az előfizetéses modellel operáló Rocksmith+ maradt a piacon.

Három évvel ezelőtt megtörtént az eredeti Rocksmith-szel is, most pedig eljött a Rocksmith 2014 ideje: a Ubisoft fantasztikus gitároktató programja és zenei játéka visszavonul a digitális piacról. Aki korábban megvásárolta bármelyik digitális üzletben a játékot, az természetesen a továbbiakban is eléri és újra letöltheti majd a terméket, beleértve a vásárolt DLC-ket is, az árusítás azonban október 23-án mindenhol leállt. Mostantól csupán hagyományos, lemezes formában vásárolhatjuk meg a sok szempontból formabontó és forradalmi programot.

Mindez persze akármennyire is szomorú, abszolút várható volt, hiszen a licencelt zenékkel operáló játékok esetében (és a Rocksmith szinte kizárólag erre épül) hosszú távon általában fenntarthatatlan a jogdíjak fizetése. Ebből a szempontból talán szerencsésebb a tavaly ősszel megjelent Rocksmith+ megoldása, amely egy havidíjas előfizetéses szolgáltatásként szabta újra a valódi gitárral operáló program legfrissebb változatát.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...