Mindenki jól jár azzal, hogy Xbox Series S-re is elkészül a Baldur's Gate III

  • Írta: szlav
  • 2023. november 10.
  • Hír
Link másolása
A Lariannek nem volt egyszerű dolga az Xbox Series S-re való portoláskor, de úgy tűnik, megtörtént a várva-várt áttörés. A gyengébb Xbox-konzolon is elfut majd a szerepjáték, ezzel pedig jól járnak majd a többi platform játékosai is.

A Larian Studios sosem titkolta, hogy a Baldur's Gate III azért nem készült el időben az Xbox jelengenerációs konzoljaira, mert az Xbox Series S gyengébb hardvere visszatartotta a portolást, főképp a kooperatív mód terén. A stúdió elnöke, Swen Vincke azonban a minap egy kiváló hírrel szolgált: az úriember elárulta, hogy a csapat portolással foglalkozó mérnökei komoly technikai áttörést értek el, melynek eredményeképp mintegy 34%-kal kevesebb VRAM-ot használ majd az Xbox Series S-en futtatott verzió.

Egy mindenképp remek hír az Xbox Series S és Series X tulajdonosainak, hiszen ezzel valóban karnyújtásnyi távolságra került a még az idei évre ígért megjelenés, végérvényben azonban nem csak ők járnak jól a fejlesztők fáradhatatlan munkájával. A RAM és VRAM használatát érintő optimalizációk ugyanis jobb teljesítményt eredményeznek majd nemcsak a PC-s, de a PlayStation 5-ös változatban is. Persze, az év egyik legfantasztikusabb játékaként emlegetett RPG jelenleg is tisztességesen fut az imént említett platformokon, a további javításoknak és technikai simításoknak azonban aligha érdemes nemet mondani.

1.
1.
Asshya
Az azért nem jár olyan jól,akit totál nem érdekel a játék, gondolom!?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...