A Diablo 1 és az első két Warcraft is elérhetővé vált a Battle.neten

  • Írta: szlav
  • 2024. január 30.
  • Megjelenés
Link másolása
Váratlan meglepetések érkeztek az Activision Blizzard saját launcherére. Végre a digitális platformon is elérhetővé vált a Blizzard három vén klasszikusa, a Warcraft: Orcs & Humans, a Warcraft II: Tides of Darkness és az eredeti Diablo.

Persze nézhetjük a dolgot úgy is, hogy egyenesen kriminális volt, hogy a Blizzard saját launcherén és piacterén nem férhettünk hozzá a vállalat régi klasszikusaihoz. Ezt a hibát ma teljesen váratlanul orvosolták: a Battle.neten megvásárolhatóvá és játszhatóvá vált az 1994-es Warcraft: Orcs & Humans, az 1995-ös Warcraft II: Tides of Darkness, illetve a Diablo, amely eredetileg 1997-ben látott napvilágot.

Természetesen egyik játék sincs ingyen, de a jó hír az, hogy nem kell vészesen mélyen a kassza aljára nyúlnunk egyik címért sem. Az első Warcraft 5,99 eurós áron, a Beyond the Dark Portal bővítményt is magába foglaló második rész 9,99 euróért, a Hellfire kiegészítővel érkező Diablo pedig szintén 9,99 eurós áron kerülhet a digitális gyűjteményünkbe.

Mivel a mai számítógépeken általában nem egyszerű manőver életre kelteni a 90-es évek derekán megjelent lemezes kiadásokat, a digitális, modern rendszerekkel kompatibilis újrakiadások remek lehetőséget adnak a nosztalgiázásra, vagy arra, hogy első alkalommal pótoljuk ezeket a megkerülhetetlen klasszikusokat.

7.
7.
Parano1d
#6: Nyilván, csak azt nem optimalizálásank hívják.
Legalábbis én nem nevezném annak, inkább modern rendszerekkel kompatibilis kiadásnak.
6.
6.
delphijos
#5: Itt nem erről szól az optimalizálás. Ezek a játékok sokszor pont hogy túl gyorsak ( vagy legalább valamelyik része ) az új hw-ken. Vagy megfelelő felbontást nem lehet állítani, felskálázás meg ugye itt nincs….
5.
5.
Parano1d
Mivel 2d játékokról van szó, nem gondolom, hogy különösebben optimalizálni kellene őket.
De mivel a GOG-on is fent vannak, mindenki azt veszi amelyiket akarja,
amúgy nem lehetetlen, hogy egyszerűen a GOG-os verzió kerül fel a Battle.net-re
4.
4.
pandaril
És úgy vannak optimalizálva az új hardverekre, mint a GOG-os verziók, vagy úgy, ahogy Windows alatt a Steamen a 20+ éves játékok (sehogyan)?
3.
3.
Kamukaze
2.
2.
crytek
Következő lépés steam lesz remélem..
1.
1.
hedzsooo
Ez elegge nagy szam lett volna meg ugy kb. 15-20 eve, nem siettek el. De azert igy is jopofa dolog lesz bizonyara sokak szamara
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...