Hírarchívum - 2024. március

Ezek a címek hagyják el a PlayStation Plus játékkatalógusát áprilisban

Ahogy azt megszokhattuk cserélődnek a játékok az előfizetéses modellre épülő katalógusokban, most áprilisban pedig 11 címnek mondhatunk búcsút a PlayStation Plus kollekciójában, köztük egy magyar alkotásnak is.

Az Xbox is beléphet a kézikonzolok piacára

Egy podcastben elhangzott pletyka szerint az Xbox kézikonzol-prototípusokon dolgozhat, melyek nem felhőalapú masinák lennének, hanem natívan futtatnák a játékokat.

Nem érkezik több PvE tartalom az Overwatch 2-be

Problémák vannak az Activision-Blizzard háza táján, és ez az online lövöldéjüket is érinti. Lapértesülések szerint nem kap több tartalmat az Overwatch 2 PvE módja, sőt az eddigi küldetéseket fejlesztő csapat is veszélybe került.

Csúszhat a GTA VI

Hivatalosan 2025-re volt beígérve a nagysikerű játéksorozat következő epizódja, azonban sajnos most arról szólnak a hírek, hogy ez valószínűleg csúszni fog, és valamikor 2026-ban kaphatjuk meg a GTA VI-ot.

Ingyen adják a Book of Demons-t a GOG-on

A pakliépítő és hack 'n slash hibridért most nem kell 25 eurót leszurkolni, mert március 25-ig ingyen hozzácsaphatjuk a GOG-os könyvtárunkhoz. Irány megtisztítani a katedrális alatti sötét kazamatákat!

A Dragon's Dogma II nyitott világú technológiájára épül a Resident Evil 9?

A legújabb szóbeszédek szerint a Resident Evil következő fő részét a RE Engine új, nyitott világú technológiájával vértezik fel, ugyanazzal, amit a héten kiadott Dragon's Dogma II-t is. A bejelentésre még idén sor kerülhet.

Augusztusban érkezik az Enotria: The Last Song

Az olasz soulslike játék egy gyönyörű, napsütötte vidéken játszódik, amit az itáliai természet ihletet, ám sötét titkok lappanganak a fényes homlokzatok alatt. Nyár végén csaphatunk le az Enotria: The Last Songra.

A jövő hónapban jön a Final Fantasy XVI: The Rising Tide

A PAX East kerekasztal-beszélgetésén a Square Enix illetékesei bemutatták a Final Fantasy XVI második fizetős DLC-jét, a The Rising Tide-ot. Clive és csapata ezúttal Mysidia földjére látogat, hogy megmentsék a Leviathant. Az alapjáték pedig túlélőmóddal bővül.

Először nézhetünk bele a Spine játékmenetébe

A Spine eredetileg online játéknak indult, ám tavaly kiderült, hogy egy egyjátékos cím lesz, amelyben egy lázadó utcai művészt irányítunk egy disztópikus cyberpunk világban. Hősnőnk, Redline minden trükköt bevet harc közben.

Egy gonosz AI ellen harcolunk az Industria II-ben

A Bleakmill csapata bejelentette az Industria folytatását, amely egy alternatív dimenzióban játszódik, amit egy rosszindulatú mesterséges intelligencia ural. Hősnőnk vissza kell jutnia a való világba, azaz az 1989-es év Berlinjébe.