Call of Duty: Black Ops , DS, PC, PS3, X360

A Call of Duty sorozat hetedik részében olyan helyszíneken fordulhatunk meg, mint a háború sújtotta Vietnam, vagy épp a Fidel uralta Kuba. Izgalmasan hangzik! A játékhoz már négy DLC is elérhető First Strike, Escalation, Annihilation és Rezurrection címmel.

Mégis lesznek zombik az új Call of Duty-ban?

A Treyarch a mai napig nem nyilatkozott érdemben arról, hogy lesznek-e végül zombik a Call of Duty: Black Opsban, de mégis egyre több forrásból hallani azt, hogy visszatér a World at Warban bevezetett, majd a Modern Warfare 2-ből megint kihagyott játékmód. Most éppen a BradyGamesnek járt el a szája.

Prémium szolgáltatásokkal bővülhet a Call of Duty

Az Activision már nem akar ajtóstul a házba rontani, úgy tűnik, egyelőre elvetették a havidíjas Call of Duty ötletét. Ez persze még nem jelenti azt, hogy a kiadó lemond arról, hogy minden áron pénzt húzzon ki a játékosokból: fizetős prémium szolgáltatásokról beszélnek a fejesek.

Gyorsabban döntünk az akciójátékok miatt

A rochesteri egyetem kutatói szerint az akciójátékokkal játszók gyorsabban döntenek a helyes megoldás mellett, mint azok, akik más műfajt preferálnak vagy nem is játszanak. Hiába, ha kint vagy a Call of Duty csatamezején, szükséges a jó helyzetfelismerés és az éberség, különben hamar fűbe harapsz.

Nem lesz co-op kampány a Black Opsban

A Treyarch hiába látta el 2008-ban a World at Wart kooperatív móddal, a készítők legutóbbi nyilatkozata alapján a Call of Duty: Black Opsban már nem lesz lehetőségünk az egyjátékos kampányt barátunkkal vállvetve végigtolni. Aggodalomra nincs ok, hiszen osztott képernyős multi az helyet kap a játékban.

Ingyenes marad a Call of Duty: Black Ops multija

Mark Lamia, az új Call of Duty-t fejlesztő Treyarch fejese letette a kisdobos esküt: ingyenes marad a Black Ops multija, nemhogy havidíjat, de külön Online Pass-rendszert sem vezetnek majd be a használt játékot használók ellen. Lamia szerint van más megoldás is.

CoD: Black Ops - Wager Match mozgásban

A Treyarch a múlt héten jelentette be a Wager névre hallgató új multiplayer üzemmódot a Call of Duty: Black Opshoz, amelyben lehetőségünk lesz CoD pontjainkat elkölteni ezen belül. Persze a Wager módnak további három variánsa is elérhető lesz. Újabb videó prezentálja mindezt nekünk.

Hollywoodi sztárok a Call of Duty: Black Opsban

Az Activision láthatóan meg szeretné mutatni, hogy az Infinity Ward fiaskó után a Call of Duty még mindig az igazi top FPS-ek között van. Nem csak a játékmenetre koncentrálnak, de három nagy hollywoodi nevet is sikerült leszerződtetniük, akik közül az egyik már visszatérő.

Leleplezték a Call of Duty: Black Ops multiját

Los Angelesben mutatták be a Call of Duty: Black Ops multiját: az új rész több komolyabb újítást is hoz magával, amelyek első blikkre kiválóan feldobják majd a sorozat egyébként sem unalmas többjátékos részét. Szomorú azonban, hogy valószínűleg sem publikus bétára, sem pedig zombikra nem számíthatunk.

Nem megy vissza a világháborúba a Call of Duty

Legalábbis a Treyarch semmiképpen nem szeretne újra 2. világháborús FPS-t készíteni, mert már kicsit elegük van a témából. Ennek ellenére szerintük a téma egyáltalán nem halott, csak friss megközelítésre van szükség, ahogy azt ők is tették a World at War esetében.

Mod-szerkesztő is helyet kap a CoD: Black Opsban

Ami a Modern Warfare 2-ből nagyon hiányzott az a Mod Tools, mellyel a hozzáértő rajongók saját tartalmat és egyéb módosításokat végezhettek volna a játékon. Szerencsére a Treyarch bejelentette, hogy a PC-s megjelenés után nem sokkal elérhetővé teszik a szerkesztői-felületet.