iPad

Az Apple legújabb termékével, az iPaddel kapcsolatos hírek és cikkek gyűjtőhelye.
1314268200

HWSW: Távozik az Apple-től Steve Jobs

Távozik az Apple éléről Steve Jobs - jelentette be a vállalat tegnap. A karizmatikus vezető az egészségi állapota miatt nem tudja ellátni a cégvezetéssel járó feladatokat, az elnök-vezérigazgatói pozíciót Tim Cook operatív igazgatónak adja át, írja nagytestvérünk, a HWSW.
1308753000

Az Apple-é lesz a játékipar tíz éven belül

A Sony Worldwide Studios egykori fejese, Phil Harrison szerint tíz éven belül az Apple lesz a játékipar. A cupertinói cég óriási ütemben terjeszkedik a játékpiacon, az eszközei egyetlen ökoszisztémát hoznak létre, ami különösen fontos a felhasználók szemszögéből. A riválisok reszkethetnek.
1304946008

Az Apple lett a világ legértékesebb márkája

A Financial Times közzétette a legújabb BrandZ Top 100-as listáját, melynek csúcsán az Apple csücsül, megelőzve ezzel a négy éve egyeduralkodó Google-t a legértékesebb márkák képzeletbeli versenyében. A lista már inkább a földhözragadtabb anyagiakról szól: az almás brand 153 milliárd dollárt ér.
1304256600

iPad 2 - egy Apple-konzol előfutára lehet?

Az Apple egyre növekvő népszerűségét látva évről-évre felmerül, hogy a cég előbb-utóbb beszáll majd az otthoni konzolok piacára is. A szakértők szerint ehhez már szinte mindene megvan a cégnek, így egyáltalán nem kizárt, hogy a következő generációs konzolháború háromról négyszereplőssé bővül.
1303302388

HWSW: A kézi konzolok fejére nőttek a telefonok

Rohamosan terjeszkednek az okostelefonok, amelyek egyre népszerűbb játékplatformok is egyben. Bár a telefonos játékok nem kerülnek sokba, még így is jelentős bevételt hoznak a kiadóiknak, népszerűségüket pedig a kézi konzolok szenvedik el elsősorban. Legutóbb a PSPgo esett el a háborúban, írja a HWSW.
1302519600

HWSW: Összekötik a Photoshopot a tabletekkel

Hamarosan minden Photoshoppal dolgozó grafikus és művész használhatja tabletjét arra, hogy kreativitását kiteljesíthesse, köszönhetően az Adobe most kiadott fejlesztői készletének. A szoftvercég ma bejelentette az Adobe Creative Suite dizájn-termékcsomagjának legújabb, 5.5-ös verzióját is, írja a HWSW.
1302299262

iPad 2 teszt

Az iPad egy konzol. Mint a PSP, az NGP, vagy a 3DS. A játék viszont csak egy, a tömérdek dolog közül, amire használható, s pont ez az, amiért a készülék mégis olyan, mint egy nagyra nőtt telefon. Amivel ráadásul telefonálni sem lehet. De akarna telefonálni egy palacsintával? Anomália. Naná, hogy inkább játszunk rajta!
1301229508

A Sony lehet a hordozható játékok királya

Az EEDAR elemzője szerint az NGP-vel és a Sony-Ericsson Xperia Play-jel a Sony-nak jó esélye van arra, hogy idén győztesen kerüljön ki a hordozható, játékra is használható kütyük háborújából. Más kérdés, hogy tartalom tekintetében még erősíteniük kellene, mert abban a 3DS-nek áll a zászló.
1300186013

Három nap alatt törték fel az iPad 2-t

Mindössze három nappal az amerikai premier után máris feltörték az Apple újgenerációs tabletjét. A Comex névre keresztelt hacker egy olyan résen keresztül fektette két vállra az iPad 2-t, ami - elmondása szerint - a legváratlanabb helyen ment végbe. Videón már bizonyította a jailbreak működését.
1299933077

Folytatódhat a Shadow Complex

A Chair Entertainment kreatív igazgatója szerint folytatódni fog a Shadow Complex, a kérdés már csak az, hogy mikor. Az úriember emellett a tegnap megjelent iPad 2 kapcsán is nyilatkozott: úgy gondolja, hogy az új tablet olyan erős, hogy sokkal több hardcore játék érkezhet rá, mint korábban.