DOTA 2 PC

Végül beigazolódott, amit mindenki sejtett: a DotA Allstars készítője és a Valve a népszerű Warcraft 3 mod új változatán dolgoznak, mely már teljesen független lesz a Blizzard korosodó remekművétől.

Felemás képet mutat a PC-s játékpiac

Megérkezett a SuperData legfrissebb jelentése, melyből kiderül, hogyan változtak a digitális játékok eladásai tavaly május óta. Habár a bevétel nőtt, a "prémum játékokból" kevesebb pénz csordogál, mint egy éve.

Kooperatív kampánnyal bővült a DotA 2

A Valve már régóta beígérte a DotA 2 első kooperatív kampányát. Az első felvonás The Sands of Fate címen fut, és a módhoz nem szükséges a MOBA-k széles körű ismerete, csak a 9 eurós Battle Pass.

DOTA 2 - telefonszám kell a rangsorolt meccsekhez

Fontos frissítés érkezett a DOTA 2-höz a napokban. A javítás legdrasztikusabb változtatása, hogy telefonszámhoz köti a rangsorolt meccsek játszását, a Valve így szeretné elejét venni a visszaéléseknek.

Éles bevetésen az első Source 2-es játék

Noha a rajongóknak ez valószínűleg nem újdonság, a többiek és a jegyzőkönyv kedvéért rögzítsük, hogy a héten élesedett az első Source 2-es játék: a Dota 2-t ültették át elsőként az új motorra.

HWSW: Kétmilliárdot nyertek a Dota 2-játékosok

Véget ért az idei The International, az amerikai Evil Geniuses vitte el a 6,6 millió dolláros fődíjat, ami egyértelműen jelezte mindenki számára: a videojáték, mint szellemi sport mára nagyon komoly tényezővé vált - írja a HWSW.

DotA 2 - 24 főre emelik a játékoslimitet

Seattle-ben jelenleg is zajlik a The International Dota 2 Championships 2015, ahol a Valve bejelentette, hogy a jövőben az egyéni meccsek játékoslimitét 24 főre emelik meg. Ez hatalmas ugrás a korábbi 10 játékoshoz képest.

730 milliós forgalma lehetett a Valve-nak tavaly

Azon valószínűleg senki nem lepődik meg, hogy a Valve elképesztő számokat tud felmutatni, a pontos összegeket illetően viszont csak tippelni tudunk. Egy friss becslés szerint 730 millió dolláros forgalma lehetett tavaly a cégnek.

E3 2015: Már tölthető a Dota 2 Reborn bétája

Mától tölthető a Dota 2 nemrég bejelentett óriás frissítésének a bétája a Steamről. A Reborn névre hallgató csomag rengeteg kisebb-nagyobb javítást hoz, emellett a játék alatt immár a Source 2 motor működik.

E3 2015: Újjászületik a Dota 2

A Valve bejelentette, hogy egy nagyobb frissítés érkezik a Dota 2-höz Dota 2 Reborn címmel, ami lecseréli a régi engine-t egy újra, átalakul a kezelőfelület, illetve végre élesednek az egyedi meccsek is.

Hamarosan megnyílik az első londoni eSport-aréna

A következő hónapban nyitja meg kapuit London első kifejezetten eSportra kihegyezett, 600 fő befogadására képes arénája. Az első hivatalos rendezvény a 2015-ös Gfinity Championships lesz, amit aztán újabbak is követnek majd.