DOTA 2 PC

Végül beigazolódott, amit mindenki sejtett: a DotA Allstars készítője és a Valve a népszerű Warcraft 3 mod új változatán dolgoznak, mely már teljesen független lesz a Blizzard korosodó remekművétől.

Dota 2 - egymillióan játszották egyszerre a Steamen

A tavaly év végi rekordok után a Dota 2 újabb mérföldkövet ért el a napokban, a Valve jelentése szerint ugyanis több mint egymillióan játszottak a játékkal a Steamen, ami új rekord a szolgáltatás történetében.

Steam - jövedelmezőek a felhasználói tartalmak

A Valve 2011-ben indította a Steam Workshop programot, amellyel a kreatív vénával megáldott modderek akár fizetős tartalmakat is készíthettek kedvenc játékaikhoz. Csak a DotA 2, a Team Fortress 2 és a CS:GO hozott 57 milliót.

Görögország új pénzügyminisztere és a Valve

Ritkán kapunk olyan hírt, amiben így kapcsolódik össze a politika és a játékvilág: mint kiderült, Görögország új pénzügyminisztere a Valve-nak is dolgozott, méghozzá közgazdasági tanácsadó volt a cégnél.

Dota 2 - Decemberben tízmillióan játszották

Mozgalmas évet zárt a Valve sikerjátéka, a Defense of the Ancients-nek a második része, a stúdió által kiadott közlemény szerint ugyanis az év utolsó hónapjában több mint tízmillióan játszottak a LoL kihívójával.

The Game Awards 2014 - íme, a jelöltek listája

Két hét múlva rendezik meg a Video Game Awards utódjának tartott díjátadót, a The Game Awards 2014-et, Geoff Keighleyék pedig belevágtak az esemény teaselésébe. Itt van a jelöltek listája.

League of Legends - 1 milliárd mikrotranzakciókból

Habár a mikrotranzakciókat ki nem állhatja a játékosok egy része, a számok egyelőre a kiadók és fejlesztők oldalán állnak: úgy tűnik, egyre többet és többet költünk az online játékokban.

Az ESPN fejese szerint az eSport nem igazi sport

Még a gamerek között is állandó vita tárgya, hogy az eSport valódi sportnak számít-e, ezek után végképp érdemes elolvasni, hogy mit mond erről a világ vezető sportcsatornájának, az ESPN-nek a fejese.

Mindenki a Valve-nál akar dolgozni

Játékfejlesztő vagy? Hol dolgoznál a legszívesebben? Egy szakmabeliek körében végzett nemzetközi felmérés szerint a legtöbben a Valve kirklandi irodájába járnának be reggelente.

Megjelent a Source 2 engine?

Egy csapatnyi modder és rajongó érdekes dolgokat talált a hajnalban kiadott Dota 2 szerkesztője mellett, amiből arra következtetnek, hogy a Valve fű alatt kidobta a Source 2 engine első publikusan elérhető változatát.

Heti hírösszefoglaló - 30. hét

A hét híre, hogy a The Sims 2 teljes csomagját ingyenesen letölthetitek az Originről, de július 24. óta bárki kipróbálhatja a Destiny bétáját is. A Gamekapocs Intel prociért futó nyereményjátéka pedig ma ér véget. Le ne maradjatok!