DOTA 2 PC

Végül beigazolódott, amit mindenki sejtett: a DotA Allstars készítője és a Valve a népszerű Warcraft 3 mod új változatán dolgoznak, mely már teljesen független lesz a Blizzard korosodó remekművétől.

E3 2012: Ott lesz a Valve, de nem jelent be semmit

A jó hír az, hogy idén ott lesz az E3-on a Valve, az már viszont kevésbé örvendetes információ, hogy nem akar semmit bejelenteni, csak a már futó projektjeit mutogatja majd. Ha készül is folytatása a Half-Life-nak vagy a Left 4 Deadnek, vagy ha lesz is Valve-konzol, azt nem most leplezik le.

Gabe Newell a Forbes milliárdos listáján

Gabe Newell, a Valve alapítója és legnagyobb tulajdonosa felkerült a Forbes milliárdosokat összegyűjtő listájára. Habár nem tudni pontosan mennyit ér az úriember, sőt valójában a Valve pénzügyi helyzetével sem vagyunk tisztában, a szakértők azért megtippelték a dolgot.

DOTA 2 bétateszt

Az eredetileg Starcraft modként induló, majd átnevezve a Warcraft III alatt brutális sikereket elérő DotA igazi unikum. Nem volt mögötte pénz, sem profi fejlesztőcsapat. Ez azonban a Valve érkezésével megváltozott, így minden adott ahhoz, hogy a klasszikus újjászülessen.

Amikor a Blizzard és a Valve egymásnak esik

Ilyen ez a popszakma. A Defence of the Ancients óriási népszerűsége hisztériát szült, ma már pedig a legnagyobb játékfejlesztők civakodnak azon, hogy ők használhassák a kiegészítő címének ikonikus rövidítését, a DOTA-t. A Valve előrébb tart a jogi procedúrában, a Blizzard oldalról támad.

A Valve számára nem probléma a kalózkodás

Örülünk, hogy egy főként PC-vel foglalkozó cég nem azért sír, mert a kalózkodás tönkreteszi az üzletét, hanem éppen az ellenkezőjét állítja. Gabe Newell szerint a Valve számára nem probléma a kalózkodás, és meg is magyarázza, hogy miért gondolja ezt.

Előbbre hozták a DOTA 2 megjelenését

Szinte nap mint nap számolunk be arról, hogy egy-egy játék késni fog, most azonban abban a különleges élményben lehet részünk, hogy azt írhatjuk: egy játék előbb jön, mint azt korábban a készítői tervezték. A Valve bejelentette, hogy olyan hamar kitolják a DOTA 2-t, amilyen hamar lehet.

DOTA 2 - legyen kész, aztán törődünk a pénzzel

Legalábbis így gondolja - rendkívül szimpatikus módon - a Valve. A DOTA 2 esetében duplán igazuk van: a játék Warcraft 3-as verzióját évek óta több millióan játszák, s számos profi csapat is régóta versenyez az anyaggal, így a Valve a legkisebb hibával is elvághatja magát a rajongóknál.

GC 2011: Nem mostanában jön a Blizzard DotA

Hatalmas a DotA-láz, és úgy néz ki, hogy hatalmas biznisz különböző DotA-klónokat gyártani is. Nem elég, hogy ott van nekünk a League of Legends, a Heroes of Newerth, készül a DOTA 2, még a Blizzard saját DotA-változata is fejlesztés alatt áll. Habár a megjelenésére még jó sokat kell várni.

GC 2011: Hivatalos előzetesen a DOTA 2

Nem gondoltam volna, hogy a Valve még egy renderelt előzetessel is készül a GamesComra, valószínűleg a legtöbbek számára bőven elég lett volna, ha végre bemutatják a milliók által imádott DotA új inkarnációját. De persze örülünk a kis extra meglepetésnek.

DOTA 2-anyagok kezdtek szivárogni

Az idei év egyik legnagyobb PC-s durranása, s persze a következő évtized egyik legkomolyabb e-sport címe lehet a DOTA 2, nem csoda hát, hogy mindenki feszült figyelemmel várja a jövő héten esedékes bemutatót a GamesComon. Úgy tűnik, azonban, hogy valaki már nem tudott várni...