DOTA 2 PC

Végül beigazolódott, amit mindenki sejtett: a DotA Allstars készítője és a Valve a népszerű Warcraft 3 mod új változatán dolgoznak, mely már teljesen független lesz a Blizzard korosodó remekművétől.
1373454000

Elrajtolt a DOTA 2

Véget ért a maratoni bétatesztelés, elrajtolt a DOTA 2 végleges változata. A játék ráadásul free-to-play, bárki hozzáférhet, igaz, egyelőre csak hullámokban engedik be az embereket a rendszerbe.
1358679600

DOTA 2 - hárommillió játékos havonta

Mérföldkőhöz érkezett a DOTA 2, jóllehet a játéknak még mindig csak a bétaváltozata érhető el. A Valve remekül döntött, mikor magához édesgette IceFrogot, az óriási sikerből egyszersmind a Steam is profitál.
1338548400

E3 2012: Ingyenes lesz a DOTA 2

Free-to-play modellben rajtol el a DOTA 2 végleges verziója, ami azt jelenti, hogy az új idők szavához hűen bárki díjmentesen hozzáférhet majd a játékhoz. Persze ez nem jelenti azt, hogy ne fizethetnénk érte, sőt a DOTA Store-ból valószínűleg előbb-utóbb kénytelenek lesznek vásárolni a játékosok.
1336914784

Megegyezett a Valve és a Blizzard a DOTA névről

A Blizzard nem nézte jó szemmel, hogy a Valve simán elhalászta az eredetileg Warcract III-as modként megszülető DOTA nevét. Végül azonban nem kötött ki a bíróságon ügy, a két fél megegyezett, a Valve-fél DOTA 2 pedig marad DOTA 2. Örülünk.
1336748400

Hihetetlenül népszerű a DOTA 2 béta

Habár még meg sem jelent, a DOTA 2 már most népszerűbb a Steamen, mint a Modern Warfare 3, vagy a The Elder Scrolls V: Skyrim. Nem semmi eredmény, és komolyan bíztató jel a Valve számára: megjelenése után minden idők egyik legnépszerűbb PC-s játéka lehet.
1336044600

E3 2012: Ott lesz a Valve, de nem jelent be semmit

A jó hír az, hogy idén ott lesz az E3-on a Valve, az már viszont kevésbé örvendetes információ, hogy nem akar semmit bejelenteni, csak a már futó projektjeit mutogatja majd. Ha készül is folytatása a Half-Life-nak vagy a Left 4 Deadnek, vagy ha lesz is Valve-konzol, azt nem most leplezik le.
1331197200

Gabe Newell a Forbes milliárdos listáján

Gabe Newell, a Valve alapítója és legnagyobb tulajdonosa felkerült a Forbes milliárdosokat összegyűjtő listájára. Habár nem tudni pontosan mennyit ér az úriember, sőt valójában a Valve pénzügyi helyzetével sem vagyunk tisztában, a szakértők azért megtippelték a dolgot.
1329609821

DOTA 2 bétateszt

Az eredetileg Starcraft modként induló, majd átnevezve a Warcraft III alatt brutális sikereket elérő DotA igazi unikum. Nem volt mögötte pénz, sem profi fejlesztőcsapat. Ez azonban a Valve érkezésével megváltozott, így minden adott ahhoz, hogy a klasszikus újjászülessen.
1328871600

Amikor a Blizzard és a Valve egymásnak esik

Ilyen ez a popszakma. A Defence of the Ancients óriási népszerűsége hisztériát szült, ma már pedig a legnagyobb játékfejlesztők civakodnak azon, hogy ők használhassák a kiegészítő címének ikonikus rövidítését, a DOTA-t. A Valve előrébb tart a jogi procedúrában, a Blizzard oldalról támad.
1322488800

A Valve számára nem probléma a kalózkodás

Örülünk, hogy egy főként PC-vel foglalkozó cég nem azért sír, mert a kalózkodás tönkreteszi az üzletét, hanem éppen az ellenkezőjét állítja. Gabe Newell szerint a Valve számára nem probléma a kalózkodás, és meg is magyarázza, hogy miért gondolja ezt.