DOTA 2 PC

Végül beigazolódott, amit mindenki sejtett: a DotA Allstars készítője és a Valve a népszerű Warcraft 3 mod új változatán dolgoznak, mely már teljesen független lesz a Blizzard korosodó remekművétől.

Dota 2 - a Newbee nyerte az ötmilliót

A The International évente megrendezett versenysorozatán idén Newbee akasztotta le az ötmillió dolláros fődíjat, melyről a hagyományosabb sporthoz szokott nézők meglepetésére még az ESPN is tudósított.

Melyik free-to-play játékra költünk a legtöbbet?

Kis statisztika következik: a Superdata elemzése szerint átlagosan a World of Tanks-re költünk a legtöbbet a PC-s free-to-play játékok közül, utána a Team Fortress 2 és a Guild Wars 2 következik.

A Valve elhozta a DotA 2-dokumentumfilmet

Már megnézhető a YouTube-on a Valve által készített egész estés dokumentumfilm, a Free-to-Play: The Movie, amit magyar felirattal is élvezhetünk. A történet három profi DotA 2-játékosról szól, akik a milliós fődíjért hajtanak.

A hétvégén hétmillióan játszottak a Steamen

Újabb rekordot döntött a Valve online rendszere: a múlt hétvégén egyidejűleg hétmillió játékos nyomult a Steamen. A PC-seket tehát nem nagyon hozzák lázba a next-gen konzolok, s a szám tovább növekedhet a Steam Box érkeztével.

Dota 2 teszt

657 óra. Ennyit töltöttem el a Dota 2-vel, mióta elindult a béta, ráadásul nem is a legelején csatlakoztam be. Ez jelenleg a PC egyik legjobb, legaddiktívabb, legprofibb játéka. Ha egyszer rabul ejt, örökre a foglya maradsz.

Elrajtolt a DOTA 2

Véget ért a maratoni bétatesztelés, elrajtolt a DOTA 2 végleges változata. A játék ráadásul free-to-play, bárki hozzáférhet, igaz, egyelőre csak hullámokban engedik be az embereket a rendszerbe.

DOTA 2 - hárommillió játékos havonta

Mérföldkőhöz érkezett a DOTA 2, jóllehet a játéknak még mindig csak a bétaváltozata érhető el. A Valve remekül döntött, mikor magához édesgette IceFrogot, az óriási sikerből egyszersmind a Steam is profitál.

E3 2012: Ingyenes lesz a DOTA 2

Free-to-play modellben rajtol el a DOTA 2 végleges verziója, ami azt jelenti, hogy az új idők szavához hűen bárki díjmentesen hozzáférhet majd a játékhoz. Persze ez nem jelenti azt, hogy ne fizethetnénk érte, sőt a DOTA Store-ból valószínűleg előbb-utóbb kénytelenek lesznek vásárolni a játékosok.

Megegyezett a Valve és a Blizzard a DOTA névről

A Blizzard nem nézte jó szemmel, hogy a Valve simán elhalászta az eredetileg Warcract III-as modként megszülető DOTA nevét. Végül azonban nem kötött ki a bíróságon ügy, a két fél megegyezett, a Valve-fél DOTA 2 pedig marad DOTA 2. Örülünk.

Hihetetlenül népszerű a DOTA 2 béta

Habár még meg sem jelent, a DOTA 2 már most népszerűbb a Steamen, mint a Modern Warfare 3, vagy a The Elder Scrolls V: Skyrim. Nem semmi eredmény, és komolyan bíztató jel a Valve számára: megjelenése után minden idők egyik legnépszerűbb PC-s játéka lehet.