Quake 5 PC, PS3, X360

Egyelőre még csak ötletelés szintjén, de az id Software már a legendás FPS-játék folytatását tervezi.
1635782414

Új Quake-játékon dolgozik az id Software?

A fejlesztőcsapat álláshirdetései szerint a stúdió egy olyan projektre keres munkatársakat, ami egy régóta futó, ikonikus FPS-sorozat folytatása lenne. Kizárásos alapon nem lehet másra gondolni, csak a Quake-re!
1563471013

Tim Willits 24 év után hagyja ott az id Software-t

Tim Willits a Twitteren jelentette be, hogy 24 év után elhagyja az id Software csapatát. Döntése a QuakeCon után lép életbe. Egyelőre nem tudni, hogyan folytatja tovább a karrierjét.
1464253200

A Doom után jöhet az új Quake?

A Wolfenstein és a Doom után adja magát, hogy a Bethesda a Quake-et is feltámassza. Az első árulkodó jelek fel is ütötték a fejüket, az id Software honlapján ugyanis felbukkant egy álláshirdetés.
1461079800

Új shooteren dolgozik John Romero?

Minden jel szerint John Romero, a Doom és a Quake társfejlesztője is felszáll a VR-vonatra. Egy Twitter-bejegyzés szerint ugyanis új PC-s játékon dolgozik, ami ráadásul egy shooter lesz, és jó eséllyel VR-támogatást is kap.
1391625015

Ezért hagyta ott az id Software-t John Carmack

John Carmack, a híres programozózseni elmagyarázta a USA Today-nek, hogy miért szakított tavaly novemberben az id Software-rel az Oculus Rift kedvéért. Egyszerűen összeférhetetlen volt a két cég profilja.
1372327250

Todd Hollenshead elhagyta az id Software-t

A Bethesda megerősítette, hogy Todd Hollenshead tizenhét év után kilépett az id Software-től. Az egykori elnök személyes okokra hivatkozva hagyta ott a Doom, a Wolfenstein és a Rage fejlesztőcsapatát.
1361196000

John Romero a Square Enixszel tárgyal?

"Elkallódott játékfejlesztők" rovatunk aktuális szereplője John Romero, akiről az a hír járja, hogy a Square Enixszel tárgyal valamiről. Persze ez önmagában nem jelent semmit, Romero azért visszatérésére kíváncsiak lennénk.
1349107231

Doom 4-re utaló jelek a Steam adatbázisában

A PCGamesN magazin számolt be róla nemrégiben, hogy néhány lelkes hozzáértő megvizsgálta a Steam adatbázisát, amelyben Doom 4-re vonatkozó, félreérthetetlen jelek vannak. S ez nem minden, fény derül a Dishonored DLC-ire és arra is, hogy már úton van a Quake 5.
1308826800

Tizenötödik szülinapját ünnepli a Quake

Tegnap volt tizenöt éve, hogy boltokba került az id Software klasszikus FPS-e, a Quake. A játék azóta több folytatást, portot és spin-offot is megélt, a Quake-motorokat pedig számtalan másik játékhoz használták fel. A fejlesztők még csak említésszinten foglalkoznak a folytatással.
1308326400

Quake 5 ötletekkel dobálóznak az id Softnál

Az id Software egyébként sem a túlzottan gyors fejlesztési tempójáról híres, ráadásul még a Rage sem készült el teljesen, s már azt is tudjuk, hogy a következő projektjük a Doom 4 lesz, valamikor a következő évszázadban. De ettől még ötletelnek a következő Quake-epizódon is, hátha megéljük.