Dead Island PC, PS3, X360

Horrorjáték, mely keveri a survival és a szerepjáték-elemeket. A készítők a zombigyilkoláson kívül a fejtörőkre is nagy hangsúlyt helyeznek. A játék korábban Island of Living Dead néven volt ismert, megjelenése óta DLC-k is elérhetővé váltak hozzá.

Dead Island sztori-DLC jön Ryder White címmel

Állítólag már készül a teljes értékű folytatás, Dead World címmel, de persze addig sem szabad hagyni kihűlni a Dead Island történetét. Éppen ezért érkezik egy DLC, mely a már ismert történetet meséli el egy másik szemszögből: a főszereplő ezúttal a nagy ellenfél.

Hárommillió példányban kelt el a Dead Island

Alighanem a Deep Silver idei legjobb teljesítményéről beszélhetünk a zombis játéka kapcsán, mivel a kiadó megerősítette, hogy eddig a percig hárommillió példány ment el a Dead Islandből. Nem is csoda: a trópusi környezetbe ágyazott mészárlásért odavoltak a játékosok és mérsékelten a kritikusok is.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Nyugodtabb hét következik, bőven lesz alkalmunk bepótolni a lemaradásunk az őszvégi fennforgás közepette. Persze új játékokra ezúttal is számíthatunk, nívósabb megjelenésből viszont kevesebb lesz, és azok között is inkább DLC-ket, bővített kiadásokat találunk. Azért a PC-s Batman jó lesz.

A jövő héten jön a Dead Island első DLC-je

Habár az előzetes tervek még szeptemberi megjelenésről szóltak, a Deep Silver csúnyán lekéste a kiszemelt időpontot. A cég ma bejelentette, hogy nem várnak tovább, és a hónap végén válik elérhetővé a Bloodbath Arena névre keresztelt letölthető csomag. Zombivadászok, előre!

Dead World lehet a Dead Island folytatása?

A Techland látszólag kitört, s a korábban erősen közepes játékai után a Dead Island nagyrészt meggyőzte a játékosokat és a kritikusokat. Mondhatni: csiszolatlan gyémántot adtak ki a különleges hangulatú zombis akció-szerepjátékkal. Borítékolható a folytatás?

Megugrottak a 3DS eladásai Amerikában

Megérkeztek az NPD Group szeptemberi toplistái, az Egyesült Államokban a múlt hónapban még a Madden NFL sikere ellenére is csökkentek a szoftvereladások, és a konzolok értékesítései is visszaestek. A Nintendo 3DS megtáltosodott némileg, persze az óriási árcsökkentés után ez nem meglepő.

A Modern Warfare 3 lehet a karácsonyi sztár

Valószínűleg nem árulunk el nagy titkot azzak, hogy ősszel, év vége felé azért szaporodnak meg annyira a megjelenések, mert közeledik a karácsony. A Nielsen piackutató cég ezért is készíti el évről-évre a felmérését, melyben arról kérdezi az embereket, milyen videojátékot vennének meg az ünnepi szezonban.

Film készül a Dead Island első traileréből

Amikor a Techland másodjára is bejelentette a végleges formáját elnyert Dead Islandet, egy igazán zsigeri élménnyel szolgáló trailert dobott a fel a netre, amitől egy emberként hördültek fel a játékosok és a horror-rajongók is. A Lionsgate stúdió kölcsön is veszi az ominózus trailer ötletét egy filmjéhez.

Második helyen nyitott itthon Red Orchestra 2

Rögtön a megjelenése után a második helyre küzdötte fel magát a Red Orchestra folytatása: a második világháborús FPS-ek tucatjai közül realizmusával kitűnő játékot imádták a magyarok, csak éppen a Dead Islandet nem tudta lenyomni, ami még jobban szerepelt, mint a múlt héten.

Élen nyitott itthon a Dead Island

Bár nem indult problémamentesen a Dead Island rajtja, a játékosokat látszólag meggyőzte a Techland: a lengyel-magyar barátság jegyében a hazai gamerek is alaposan bevásároltak a trópusi hangulatot zombiirtással megvadító akció-szerepjátékot. A Resistance 3 is szépen nyitott, de neki nem futotta dobogóra.