Dead Island PC, PS3, X360

Horrorjáték, mely keveri a survival és a szerepjáték-elemeket. A készítők a zombigyilkoláson kívül a fejtörőkre is nagy hangsúlyt helyeznek. A játék korábban Island of Living Dead néven volt ismert, megjelenése óta DLC-k is elérhetővé váltak hozzá.
Típus: Akció, Horror

Dead Island teszt

Üdvözöljük minden kedves turistánkat a festői szépségű paradicsomban, Benoi-szigetén! Akár családdal, akár szingliként érkeztek, itt mindenki kikapcsolódhat és lazíthat. Bájos, napbarnított bőrű bikinis lányok szolgálják fel a koktélt – apró hiba, hogy testük kicsit rohad, hörögnek, és folyton belénk akarnak harapni.

A hónap végén jön a Dead Island első DLC-je

Mi hiányzott a Dead Islandből? Még jó pár nap finomhangolás, de az amúgy is jön patchek formájában. De nem erről van szó, hanem arról, hogy a Bloodbath Arena DLC a manapság divatos hordamóddal fűszerezi meg az egyjátékos és a többjátékos élményt. Szeptember végén már itt is van.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Végre itt a szeptember, végre vannak játékmegjelenések - most nem csak úgy mondjuk, tényleg vannak. A listán több nagyobb cím is felvonul, érkezik a Dead Island, jön a Resistance várva-várt harmadik része, kapunk új Warhammer 40.000-játékot és visszatér a Star Fox is.

Újabb problémák a Dead Island körül

Mi sem bizonyítja jobban, hogy a lengyel Techland kissé nagy fába vágta a fejszéjét a Dead Island fejlesztésével, mint a sorozatos, sokszor amatőrnek tűnő problémák a játék körül. Nem elég, hogy elsőnapos javítást ígérnek az alapvető hiányosságok orvoslására, most a Steamre került verzióval is gondok akadtak.

Elsőnapos javítást kap a Dead Island

Az emlékezetes víruselőzetes miatt már akkor hatalmas rajongótábora volt a játéknak, amikor még azt sem tudtuk, hogy egyáltalán milyen műfajban fog indulni. A végleges anyag azonban már megérkezett a nagyobb magazinokhoz, akik nem fogadták olyan kitörő lelkesedéssel produktumot.

Dead Island - az első 45 perc

Ha nem tudsz várni péntekig, akkor ne csüggedj, most beletekinthetsz a Techland nyílt világú zombi-shooterének első háromnegyed órájába. A kezdeti idill nem tart sokáig, a nyaralás vérfürdőbe torkollik, az első biztonságos helyről hamar távoznunk kell. Befutottak az első teszteredmények is.

Dead Island - itt a launch trailer

Szeretjük a megjelenés előtti előzeteseket, főleg azért, mert az azt jelenti, hogy napokon belül már kezünkbe foghatjuk és szertartásosan lehámozhatjuk a produktumról a fóliát. A Dead Islanden a sor ezúttal, mely a jövő héten dobbant egy nagyot. A képregényfanok duplán örülhetnek.

A szerepjátékosok is imádják majd a Dead Islandet

A készítők elmondása szerint nem kell hatalmas zombirajongónak lenni ahhoz, hogy élvezetre lelj a Dead Islandben: a fegyverek gyűjtögetése, cserélgetése és összerakása még akár a szerepjátékok rajongóit is lekötheti majd. Csak adni kell neki egy esélyt.

Dead Island - az első 20 perc

Nem maradunk Dead Island kedvcsinálók nélkül a mai napon sem. Lassan már a Deus Ex-szindróma jellemző a játékra, tehát sokkal többet látunk belőle a megjelenés előtt, mind kellene. Ezúttal a zombi-invázió sújtotta szigeten töltött kalandunk első 20 percébe tekinthetünk bele. Nem elég, ugye?

Dead Island - bemutatkozik Purna

A Techland lerántotta a leplet a Dead Island legutolsó játszható karakteréről, Purnáról is. A szexi harcos amazon nem fukarkodik agresszióban, elvégre a rendőrség kötelékében rendesen megedződött. Testőrként is dolgozott, arról nincs hír, hogy a védelmen felül más intim szolgáltatást vállalt-e...