2012 őszi Mondocon beszámoló

  • Írta: Daks
  • 2012. október 15.
  • 2012 ősz, mondocon, Rendezvény
Link másolása
Cosplay verseny, filmvetítés, koncert és vásár. Az őszi Mondocon október második hétvégéjén újra otthont adott Magyarország legnagyobb anime, manga, sci-fi és fantasy találkozójának, ha bírod a japán kultúrát, és imádsz játszani, olvasni, vagy rajzolni, akkor ez a te két napod volt!

A Hungexpo három épületében nem kevesebb, mint 15000 négyzetméter várta, hogy a tizenegyedik Mondocon fesztivál megteljen rajongókkal. A szervezők a sikerért meg is tettek mindent, a programokon kívül szerveztek ingyenes buszjáratot, illetve kedvezményes szállást is, a 2500 forintos napijegyből pedig 1000 forint levásárolható volt a standokon. Hát persze, hogy a Gamekapocs is kinézett egy kicsit!


A rendezvény egy rendkívül látványos harcművészeti bemutatóval indult, majd kezdetüket vették a programok. Megismerhettünk több külföldi Cont, volt AMV bemutató, evőpálcika verseny, kvíz, DeviantArt találkozó, Jpop és Jrock sarok, karaoke, illetve Stepmania bajnokság is. Utóbbinál négy táncszőnyeg állt a játékosok rendelkezésére, két nehézségi szinten, nevezhettek haladók, és profik egyaránt.


Az első nap délutánja a Resident Evil-rajongóknak is szólt. A moziteremben levetítették a Kaptár sorozat legújabb animációs részét, a Kárhozatot, melyben Leon S. Kennedy ezúttal a polgárháborúk dúlta, távoli és rideg Oroszországba utazik. Hősünk sötét összeesküvés ellen veszi fel a kesztyűt, egy függetlenségre vágyó nagyváros vezetői bioorganikus fegyverekkel kísérleteznek. Irányítani akarják a szörnyeket, így kerekedve felül az elnyomó hatalom katonai erején, a beavatkozás elkerülhetetlen.


A hétvége legjobb hangulatát egyértelműen a Cosplay verseny nyújtotta. Az idei összecsapás is „határok nélküli” szellemben zajlott, a jelentkezők bármilyen film-, anime-, manga- vagy játékkarakternek beöltözhettek, de voltak olyanok is, akik eredeti, original jelmezzel neveztek. A nagyszínpadon már az első nap délutánján felvonulhatott mindenki, a kétórás program alatt olyan színvonalas ruhákat is lehetett látni, amit korábban csak E3-, vagy TGS-fotókon csodálhattunk meg.


Szombaton volt még ParaPara Fake Starz táncbemutató, Ad Astra kiadói beszélgetés, illetve bemutatkozott egy új hazai mangasorozat is, az antiutópikus alternatív magyar jelenben játszódó Íjászok. De a vasárnapi program se volt unalmas. Az elmaradhatatlan Cosplay bemutatót zenekvíz, Otaku-vetélkedő, Fanfic beszélgetés és rajzverseny követte, s mindkét napon volt egy teljesen új program is. A RandiCon keretein belül villámrandikon lehetett részt venni, a hölgyek szívéhez itt csak az juthatott közel, ki fel tudott sorolni legalább harminc Nana, Vampire Knight és Vízisten menyasszonya szereplőt, japán és angol nyelven. A többiekre "forever alone"-sors várt.


Kinek tárcája nagyon nyomta már a zsebét, az a fesztivállal egybekötött vásáron megszabadulhatott minden pénzétől. Több ezer könyv, DVD, játék, akciófigura, fegyver és más relikvia várta a japán kultúra szerelmeseit, a gazdagabb rajongók egy egész szobát is berendezhetnének az itt megszerezhető cuccokból. 


A Mondocon egy mangafesztivál, a játékosokról mégse feledkeztek meg. A Gamer Show nevű eseményen őszi búűző kockulással várták a kontrollerforgatókat, volt Dance Central bajnokság, Tekken Tag Tournament 2 kupa, Starcraft II MCLI, Mario Kart 64 és Naruto Storm Generations miniverseny, illetve Just Dance bemutató is. De aki a vérre menő csatározások helyett csak egy kis kikapcsolódásra vágyott, az se járt rossz helyen, a teremben egy tucat Xbox 360, Playstation 3 és PS Vita várt kipróbálásra, az őszi újdonságok közül pedig ott volt a Fable: The Journey, és a Nike+ Kinect Training is.


A rendezvényt Keisho Ohno klasszikus japán dallamokra épülő, modern hangzással, és látványos színpadi játékkal ötvözött koncertje zárta. A harminchét éves világhírű zenész shamisenjével méltó módon búcsúztatta ezt a fantasztikus két napot, ha ott voltál a 2012 őszi Mondocom fesztiválon, akkor elmondhatod magadról, részese vagy egy csodálatos kultúrának, tagja egy nagyszerű közösségnek. Jövő tavasszal találkozunk!

Kapcsolódó cikkek

20.
20.
Tywin Wrex
Némelyik csaj annyira jól néz ki, hogy szerintem le is tepernék egy kettőt, nem bírnék magammalxD
19.
19.
markoci555
én nem bírom az ilyen japán dolgokat, de ahogy nézem ez sokkal jobb mint az ilyen átlag kiállítások
18.
18.
turleysqt
#17: nem.
Engem se mozgat már az anime dolog, de továbbra is hatalmasat kacagok az embereken, ami miatt még mindig megéri mindig elmenni//persze nem egyedül//
17.
17.
KeXxX
unoka tesóm és néhány osztálytársam meg a hülye haverjaik kint voltak. engem az ilyen rendezvények nem mozgatnak meg. egyébként sok jó csaj rá ilyen rendezvényekre?
16.
16.
Mortis
"A RandiCon keretein belül villámrandikon lehetett részt venni, a hölgyek szívéhez itt csak az juthatott közel, ki fel tudott sorolni legalább harminc Nana, Vampire Knight és Vízisten menyasszonya szereplőt, japán és angol nyelven. A többiekre "forever alone"-sors várt."

Igazság szerint már csak ez hiányzott a teljes "elbohóciasodáshoz". Nevetés kedvéért ellátogattam volna, de a belépő már túl magas ezért.
15.
15.
kopic
#6: Tényleg a 3. kép a legjobb:)
14.
14.
Giga0509
Bazdki,az első képen azok ott a volt osztálytársaim :DDD
13.
13.
Berencsit
#4: Best 3. picture, de a troll face is odabasz.... :D
12.
12.
SLi
Mindig tervezem, hogy kimegyek de mindig máshogy alakul.
Egyébként képregény börze is volt tegnap, jól enne egy Comic-Con nálunk is, csak kérdés lenne-e igény rá...
11.
11.
Gamelord
Miért nem mondták előre hogy van Mario Kart 64 miniverseny?:)
Tuti mentem volna :D
10.
10.
hedzsooo
Hangulatosak lehetnek ezek a rendezvények, az már tuti, azt hiszem elég könnyen be is tudnék olvadni a közegbe! :D
9.
9.
peter.biro
Köszi Daks !!!! Legalább tudom hová nem kell menni csajozni :):):)
7.
7.
Ecneb
Ichigo haját azért megmosolyogtam első képen. Nagyon hangulatosnak tűnik, bárcsak ott lettem volna!
6.
6.
giga321
#5: Óh igen amikor megláttuk , hát már megérte kimenni. :)
5.
5.
Daks
#4: Király a harmadik kép :)
4.
4.
giga321
#2: Hát a legtöbben haverjaim vannak meg 2x én, a többi vagy homályos mert az egyik sokat cigizik aztán a remegő keze eléggé elcsúfítja a képeket. De mutatok párat ami nagyon tetszett PL: A Legend of Korra cosplay elég igényes meg a 10. slender man után végre láttunk egy normálisat is.

http://imgur.com/a/VPTEW#0

vagy innen le lehet szedni amihez még hozzá csaptam a régiekből

http://www10.zippyshare.com/v/85646245/file.html
3.
3.
azureknight0715
Na kint voltam:D Ja kint voltam a parkolóban, szedtem a parkolási díjat xD Na mindegy majd tavasszal kimegyek rendesen és akkor talán láthatok is belőle valamit:D
2.
2.
Daks
Feltolod valahova a fotókat, Giga? Biztos sok embert érdekel.
1.
1.
giga321
Szombaton voltam kint 2 haverral nem volt rossz de kicsit unalmas volt meg nem jött el még 1 gyerek pedig akkor maradtunk volna tovább de így eljöttünk hamar. Egyik haverom még AMV-ét is csinált és szentül megvoltunk győződve hogy tuti bekerül de a tv logó közbe szolt :D. Amúgy röhögni és oltani a sok fertőzöttet ( mert van bőven ) még mindig nagyon szórakoztató. De ezek csak kimondottan azok akiknek borzalmas a cosplay ruhája és nem illik a karakterhez felépítése ésatöbbi éstöbbi. No nem mondom voltak igényes cosplay-ek pl a fentebb lévő Jack Sparrow annak még a mozgása is ugyanaz volt haláli :D Láttam 3 nagyon fasza AC ruhást. Az egyik csaj volt és a Liberationbol öltözött be a főszereplőnőnek. A másik 2-ő Connor volt és mind 3-an együtt voltak és úgy fotóztam őket. Nem volt rossz de valami hiányzott valami ami eddig mindig ott volt a légkörben . Hát em tudom lehet kezdünk kiégni ebből de azon maradtunk hogy legközelebb csak nyáron megyünk így legalább kimarad 1-2 rendezvény és a kedvünk is nagyobb lesz majd nyári conon.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...