2015 legjobb játékai szerintünk

Link másolása
Miután megszavaztátok a tavalyi év legjobb játékait, mi jövünk. A szerkesztőség tagjai hosszas rágódás után összeállították a saját kis top 3-as listájukat, amiket most meg is osztunk veletek.

Noha a nép akarata előtt mi is fejet hajtunk, azért a tesztelő is ember, akinek saját véleménye van. Úgy döntöttünk, hogy idén a szerkesztőség minden tagja készít egy szubjektív top 3-as listát a 2015-ös kedvenceiről. Nem meglepő módon többnyire az olvasó és a staff is ugyanazokat a játékokat szerette.

Fojesz kedvencei

1. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

A Metal Gear Solid V: The Phantom Pain számomra az év legjobban várt és legfontosabb címe volt. Az új Metal Gear Solid tényleg más lett, mint a többi rész, de meg lehetett vele barátkozni: cserébe iszonyú jó, elképesztően aprólékosan kidolgozott játékmenetet kaptunk, aminek minden egyes kis darabkája tökéletesen a helyén volt. Egyszerre ismerős és egyszerre egészen friss az élmény, örülök, hogy ezt bevállalták Kojimáék.

2. Until Dawn

Furcsa, de az Until Dawn eleinte nem tetszett annyira, mire azonban a végére értem, alaposan felértékelődött, most pedig nagyon bánom, hogy csak kölcsönben volt nálam a játék. Az év legnagyobb meglepetése számomra, azt gondolom, hogy a Supermassive csapata a maximumot hozta ki az anyagból mind témaválasztás, mind játékmenet terén.

3. DmC: Definitive Edition

Mikor végignéztem a tavaly végigtolt játékaim listáját, meglepően sok remastert és megkésett portot találtam rajta, ezért úgy gondoltam, ezek közül is beteszek egyet a legjobbak közé, hadd szolgáljon bizonyítékként: lehet ezt a műfajt jól is csinálni. A DmC amúgy is nagyon jó játék, de a Definitive Edition annyi tartalommal és játékmeneti módosítóval érkezett, hogy gyakorlatilag a végtelenségig lehet játszani.

Daks kedvencei

1. Rise of the Tomb Raider

Tomboló hóviharok Oroszország csodálatos hegyvidékein, tikkasztó hőség, titkok és életveszélyes kalandok a messzi Szíriában. Lord Richard James Croft kutatását folytatva Lara megszállottan kereste, és találta meg az örök élet titkát, a Rise of the Tomb Raider izgalmakkal teli utazása pedig számomra elég volt ahhoz, hogy az év legjobb játékának válasszam.

A Crystal Dymanics fejlesztőinek nem volt könnyű dolga, a sorozat két évvel ezelőtti teljes újrakezdésével maguk tették magasra a lécet, de az új rész még az előzőnél is jobb lett. Tökéletes összhangban adagolta a kaland- és akcióelemeket, miközben a hősnőnket a természet nyers ereje is folyton kikezdte, a játék minden perce izgalmas volt és fordulatos, megpróbáltatásainknak pedig még messze nincs vége. Az Xbox One-exkluzivitás alapból erősen megnyirbálja a számokat, illetve nem csak, hogy különösen erős volt az idei ősz, de vele egy napon jött ki a Fallout 4 is. A szerencsétlen körülmények szülte eredmény viszont ne tévesszen meg senkit. A Rise of the Tomb Raider rohadt jó játék.

2. Forza Motorsport 6

Ha megkérdezel valakit, hogy mi az a játék, amit nagyon irigyel az Xbox One-tulajdonosoktól, akkor a válasza a Halo lesz, vagy a Forza-sorozat. A sci-fi űreposz legújabb része az idei év egyik legütősebbje lett, szubjektív toplistám második helyét viszont mégse ő foglalja el. Az én szívemet a kettő közül a Forza Motorsport 6 dobogtatta meg jobban, a játék ezúttal is úgy hozta el otthonunkba az igazi vezetési élményt, hogy közben színes és szórakoztató tudott maradni. Ez pedig nekem mindennél többet ér. A csodálatos grafika, és a 450 darab tökéletesen kidolgozott autómodell már csak a cseresznye a csokoládétortánk tetején, a felhozatal meg csak bővül és gyarapodik, a megjelenés óta fél tucatnál több autócsomagon is túl vagyunk már. Megmondom, ha valamihez tényleg megéri drága kormányt venni, akkor a Forza Motorsport 6 az.

3. The Witcher 3: Wild Hunt

Brutális évet zártunk, 2015 legjobb játékait még egy tízes listán is nehéz lenne összeállítani, nemhogy háromra szűkíteni ugyanazt. De meg kell tennem, olyan nagy kedvenceimet leszorítva a dobogóról, mint a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, a Mortal Kombat X, a Fallout 4, a Star Wars: Battlefront, vagy a Call of Duty: Black Ops 3. Mindezt viszont azért teszem meg, mert van egy játék, amely mindegyiknél messze nagyszerűbb és izgalmasabb lett, Ríviai Geralt legújabb története a The Witcher 3: Wild Hunt lapjain elevenedett meg, a visszatérés véresebb, és kegyetlenebb lett, mint valaha. Andrzej Sapkowski mesevilága több száz órányi kihívást biztosított idén is minden fantasy szerepjátékosnak, a játék nagyszerűségét pedig mi más is támaszthatná alá jobban, mint az eladások. A harmadik részt még a megjelenés előtt másfél millióan rendelték elő, aztán a második hétre megvolt a négymillió, mely még nyáron hatra duzzadt fel. Aminek pedig mi, hazai játékosok a legjobban örülhettünk, az a lokalizáció volt, a játék teljes magyar feliratozással jelent meg, gondtalan játékot, és egyéni hangulatot kölcsönözve neki.

Barackostej kedvencei

1. The Witcher 3: Wild Hunt

Őszintén megmondom, hogy nem sokat játszottam a The Witcher előző részeivel, de a történet harmadik felvonása még így is magával ragadott. A grafika a "butítások" ellenére is csodálatos, a játékmenet felépítése pedig követendő példa a jövő RPG-i számára. Ráadásul a fejlesztők máig támogatják a játékot, figyelnek a rajongók visszajelzéseire. A rengeteg tartalom miatt még be se fejeztem, így az is megeshet, hogy még 2016-ban is ez lesz nálam az év játéka.

2. Rocket League

Csak az év végén volt lehetőségem kipróbálni a Rocket League-et, és azonnal magával ragadott. Nagyon régóta az első olyan játék, mely csak tisztán a szórakozásról szól: nincs sztori, bonyolult single player - akár öt percet, de akár órákat el lehet vele tölteni. Az alapötlet nagy idiótaságnak tűnik, de higgyétek el, a legjobb dolog a szeletelt kenyér feltalálása óta.

3. Project CARS

Kissé feledésbe merült az év végére a Sightly Mad versenyzős játéka, pedig egészen nagy hype övezte a megjelenéskor. Mivel én főleg PC-n játszok, számomra egy hiánypótló alkotás volt, mert ezen a platformon nem sok a GT-hez és Forzához hasonló autós játék. Sok-sok órát beleöltem annak ellenére is, hogy néhol hiányosnak éreztem.

Shifty kedvencei

1. Ori and the Blind Forest

Egyértelműen az év legstílusosabb játéka, ami nem csak küllemével, de tökéletesre csiszolt játékmenetével és irányításával is olyan felejthetetlen élményben részesít, amiben tényleg csak nagyon ritkán van részünk.

2. Life is Strange

Max és Chloe története tipikus tinikalandnak tűnik, a Life is Strange mégis képes volt olyan atmoszférát teremteni, amiben öröm volt elveszni. Egyszerre nevettünk és sírtunk a két főhőssel, miközben a misztikumból is bőven kijutott.

3. Rise of the Tomb Raider

Remek folytatása a sorozatot újraindító Tomb Raidernek. Ugyan nem mutat túl az előző epizódon, mégis változatos, izgalmas kalandban és rejtélyekben lehet része azoknak, akiket ismét elcsábít Lara Croft.

Kronik kedvencei

1. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Nem kérdés, hogy az utóbbi évek egyik legnagyobb alkotásával van dolgunk. Hideo Kojima utolsó Metal Gear Solid-játéka hatalmas szabadságot ad kiemelkedően jó játékmenettel, ráadásul remekül néz ki és nagyon szépen fut minden platformon.

2. Bloodborne

A From Software-től megszokott módon lehengerlő, technikás játékmenetet kaptunk, ahol folyamatosan a csúcsot kell nyújtanunk, különben hamar a fűbe harapunk. Ehhez társult egy döbbenetes hangulatú nyitott világ, és egy olyan háttérsztori, amitől kiráz a hideg, ha sikerül összeraknod a darabkáit.

3. Ori and the Blind Forest

Ez a "kis" játék minden szempontból kiemelkedő. A grafikája elvarázsol, a zenéjétől minden alkalommal bizseregsz, de még ezeknél is jobb a játékmenete, amibe egészen egyszerűen nem lehet belekötni. Ráadásul még nehéz is, amiért plusz pont jár.

iNKARNATE kedvencei

Forza Motorsport 6

Már a menübe belépve szembetűnő a külsőségekkel, dizájnnal, hangeffektekkel kapcsolatos hihetetlen profizmus, ami a játék nagy részére jellemző. Emellett a vezetési modell is a komolyabb fajtából való, így az autósportok/zárt versenyek rajongóit azonnal képes magába szippantani. Komoly hangvétele ellenére nagy előnye, hogy szinte mindenkinek tartogat valamit - maximum az igazán hardcore szimulátoros arcok húzhatják a szájukat bizonyos részletekre. 

Until Dawn

Ugyan megszokott, átlagos horrorelemekből építkezik, mégis az összhatás kiváló, ez az ismerősség előnyös. Legnagyobb erénye emellett, hogy az atmoszféra, a megteremtett világ és a cselekmény érdekesek annyira, hogy rengeteget lehessen róla beszélni. Akár közösségi élményként, a fejezetek között szünetet tartva, akár egyedül egy sötét szobában játszunk vele, szórakoztató tud maradni, és jó társalgási alapanyag. Nem tökéletes, de az interaktív mozijátékok között még tudott valami frisset mutatni.

The Witcher 3: Wild Hunt

Habár az első játéknál még rezgett a léc (népszerűtlen gondolat, tudom), a harmadik játékra igazán kiteljesedett a sorozat. Sikerült egy kicsit felráznia a sandbox játékmenetet, amelyben nem sok újítást láttunk mostanában, emellett mind a narratíva, mind a külcsín nagyot villant. Geralt legutóbbi kalandja a kevés játék egyike, amely megkerülhetetlen idén.

Zoenn kedvencei

1. The Witcher 3: Wild Hunt

Rajongóként már akkor is a legjobbak között lett volna a helye nálam, ha teljesen lineáris lenne, és korántsem kaptunk volna annyi változatos tartalmat. De kaptunk, így pedig még lelkiismeret-furdalásom sincs. A CD Projekt RED minden tekintetben maradandót alkotott, a szláv mitológiára építkező történet egyedivé teszi, ilyen atmoszféráról más nyugati szerepjáték csak álmodni tud. Több mint 200 órám van benne, és már vágom a centit a Blood and Wine DLC-ig.

2. SOMA

Menthetetlen horrorfüggőként epekedve vártam a Frictional Games új játékát, bár nem azt kaptam tőle, amit vártam. Annál sokat többet: a történet az emberi identitás kérdéskörét feszegeti, ilyen komoly filozófiai témákat nem sok játék boncolgatott eddig. Minden porcikájáról süt a borzongató hangulat, és bevallom férfiasan, néhány jelenttől még én is hátrahőköltem. Így kell mostanság sci-fi horrort készíteni.

3. Mad Max

Sokáig gondolkodtam, hogy a Mad Max, vagy a Bloodborne nyakába akasszam a bronzérmet, végül egy leheletnyi előnnyel az Avalanche Studios játéka nyert. Lehet, hogy nem tud újat mutatni a sandbox címek közt, de az ádáz autós harcok és főként a zsiger posztapokaliptikus világ engem kilóra megvett - főleg a zseniális új film után. Élvezettel tuningoltam a Magnum Opust, kitartóan teljesítettem a csip-csup munkákat, és örömmel konstatáltam, hogy a történet is magára talált a végére. Szemellenzős fanboyként nálam a Mad Max volt az év akciójátéka.

Kapcsolódó cikkek

56.
56.
Norbiii
Skacok nyugi, higgadjatok már le, ha kérhetem! Ha bajotok van egymással azt intézzétek el PÜ-ben, és ne offolja már szét mindig néhány ember a híreket tudatosan...Ma már moderáltam egy sort, most megint, kérlek Titeket ne személyeskedjetek, főleg ne ilyen durván, próbáljatok normálisan beszélgetni! Köszönöm. :)
22.
22.
Caleon
1. Bloodborne
2. Until Dawn
3. Witcher 3
20.
20.
KopyAti
#8: Ehez van magyarosodás? :)
19.
19.
Extol
Anyám, most borogass
13.
13.
TheNuke
Nézem ezt a Forza 6 képet...
31 éves vagyok. Első pc-m 10 éves korom körül lett meg, egy 386 dx volt. 40 mhz-es processzorral, a többi adatra nem emlékszem.
Ha valaki nekem akkor megmutatja ezt a forzás képet, és hogy egy játék így fog kinézni, biztos hogy hogy hülyének néztem volna. Vagy időutazónak! 3:)
Nekem egyébként:
Witcher 3,
Ori and the Blind Forest,
3 nincs eldöntve, holtversenyben vagy 5 játék. :D
11.
11.
szpal
Ori and the Blind Forest!! Így van!
10.
10.
RangerFox
Nekem:
1. Rise of the Tomb Raider
2. Life is Strange
3. Until Dawn
Nem mintha bárkit is érdekelne XD
8.
8.
GODL1KE
A soma az kurvajó! Most parázom végig. :)
7.
7.
drat576
#5: Szerintem ennyi, jelenleg belőlük áll a GK.
5.
5.
mestermagyar
A cikk szerzőjének a kedvenceire is kíváncsi vagyok.
3.
3.
Giga0509
InGen már nincs a GK-nál?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...