Crysis: Warhead DX10-es effektek DX9 alatt

Link másolása
Úgy látszik, rájöttek a Crytek dolgozói, hogy nem járt le a Windows XP ideje és merész döntést hoztak: a játékban szereplő DX10-es effektek elérhető lesznek XP alatt is.
Úgy látszik, rájöttek a Crytek dolgozói, hogy nem járt le  a Windows XP ideje és merész döntést hoztak: a játékban szereplő DX10-es effektek elérhető lesznek XP alatt is.


Nemrég a Crysis: Warhead producere, Bernd Diemer elárulta, hogy a játékból eltávolították a Vista-exkluzivitást, a DirectX 10-es effektek pedig már elérhetőek lesznek a Warheadben DirectX 9 alatt is. "Ami eddig a Very High volt, mostantól Enthusiast néven érhető el, és most már DirectX 9-cel is teljes mértékben futtatható lesz" - nyilatkozta Bernd. Miután korábban a Crysisban a szebb effektek csak a DirectX 10 és a Vista támogatásával voltak elérhetőek, a játékosok többsége más módszerekhez folyamodott hogy szebbé tegye a játékát - legyen az modifikáció vagy a fájlok sajátkezű megpiszkálása. Arra a kérdésre, hogy lesznek-e nagyobb vizuális különbségek a Warhead DirectX 9-es és DirectX 10-es verziója között, csak ennyit mondott Bernd: "Ha a gép megjeleníti és a szükséges rendszerigény is megvan hozzá, akkor úgy a helyes."
17.
17.
laca009
ezzel kell minenkit kisérteni hogy jön majomka amugy a gta-s hirnél megint beszolt a china townsnál:( de én is vissza szoltam xD
16.
16.
terenceHill
elvileg azért van dx10, mert azon könnyebb programozni és elvileg gyorsabb az a bizonyos effekt, de ugyanaz megcsinálható dx9 allatt is, csak dx9 alatt elvileg lassabb lenne, mint dx10 alatt. Ezért van az hogy a nagy játék összahasonlító guruk sem találnak akkora különbséget a dx9 és dx10 között, mert kb ugyanazt megcsinálják dx9-re. De lehet, hogy tévedek :)
15.
15.
demon68
ok, bocs, nem szóltam a konzolokról:D csak a dx9-dx10 miatt jutott eszembe
14.
14.
laca009
:D ja a magyar szöveg nem elég nekünk legyen szinkron is ez jó:) a dx 10.1 az azért nem semmi bukás vol az assasin's creed az el sem indul rajta mert a patch nem engedi mert az ubisoft szerint csak rontana a játékon meg is értem de egyáltalán minek kell még a win 7-be dx 11-et fejleszteni? tök hülyeség mert még a vistát sem fejezték be...

ja és télleg össze lehet hozni hogy "dx 10 efekteket dx 9-re lehuzni csak nem lesz olyan szép mint dx 10-en de ha sokat dolgoznak vele akkor simán meg lehet olyanra:) ja és remélem majd a far cry 2 is ilyen jó lesz :) mint a crysis de remélem azt is hogy az ubisoft az szépen meg csinálja eredeti gép igényre hogy normális legyen:))))

ja és dcrysis-el meg int egyet értek hagyuk a konzolt mert jön majomka xDDDD
13.
13.
coderman
Szerintem az effektek maradtak, csak az objektumok mennyisége és minősége csökkent.
12.
12.
Dcrysis02
A képekből itélve butithattak is.És azt mondják rosszul fut a gépeken,az E3-on pl lefagyott a gépen.
11.
11.
Ati898
Dcrysis02 és mi van ha optimalizálták valamennyire a játékot:D

Csodák még lehetnek:D
10.
10.
Dcrysis02
Azért azt se felejtsük el hogy a játékot butitották hogy több gépen elfusson.vagyis a DX10-es effekteket is lejjebb vitték ugyhogy senki se számitson Crysis grafikára.Úgy látszik annyit butitottak hogy a DX10 belefért már a Dx9 kereteibe.
9.
9.
coderman
7,8: Ez csak egy marketing fogás volt a microsoft nyomására. Mellesleg ez a hír nem meglepő, nem lett volna értelme megtartani azt a látszatot, hogy ezek az effektek csak dx10-ben mennek, mert már úgyis mindenki ki-hackelte xp alatt.
8.
8.
huszti
NeandR-nek igaza van :D én is pont ezen gondolkoztam. Miért lenne dx10-es effeket a "dx10-es effekt", ha egyszer dx9-el is meglehet azt csinálni? Ez alapon a Dx10 megy dx9es effektekkel...
7.
7.
Ne4ndR
ha most már a dx10-es effektek is elérhetők lesznek xp-vel és dx9-el akkor azok még sem voltak dx10-es effektek kezitcsókolom
6.
6.
Dcrysis02
Kérem hagyd ki a konzolokat most.Nem kell megint olyan csata mint a GTA és a FF hirnél.Köszi.
5.
5.
demon68
ez az, itt a bizonyíték a directx 10 fölöslegességére. dx9-re is meg lehet csinálni ugyanazt, csak akkor nem kéne új videokártyát venni. ha jól tudom az x360 és a ps3 is dx9-el fut, mégse csúnyák a játékok
4.
4.
thurands
Jah de az lenne a legjobb, hogyha kis gépen is elindulna... Elvileg ezt ígérték, majd meglátjuk, hogy betartják-e.
3.
3.
elite_hun
Az lenne jó ha a játéknak magyar szinkronja lenne
2.
2.
laca009
na ezért jó hogy nálunk fejlesztik mert mi kapjuk meg legelöbb a híreket :D

ja és ez nagyon jó ötlet de... azért még mindig azt hiszem hogy a crysis az annak rosz a cryengine configja mert sokkal többet kér a géptöl mint amenyit kéne mert nekem a racedriver grid az very very very high grafon van avagy max. és és nagyon jó pedig x1600 ati radeonom van xD de ez nem semi mert amd 64 athon proci soroljam még ? 4 gb mem:)
1.
1.
felegyi
Ez egy jó pont számomra a fejlesztőktől! Észhez tértek.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...